Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

UŞAK’TA ALZHEİMER PAYLAŞTIKÇA AZALIR SEMİNERİ

Kadın Araştırmaları Derneği kurucusu Doç. Dr. Ayşe Özdemir ve Kuyucak köyü Güzelleştirme Derneğinin katkılarıyla, Kuyucak Köyü çok amaçlı düğün salonunda Alzheimer Paylaştıkça Azalır semineri düzenlendi.

Seminerin baş konuğu olan Prof. Dr. Gülsen Babacan Yıldız, başta Alzheimer, demans ve Parkinson gibi beyinle ilişkili hastalıkların nasıl teşhis edildiğinden, ne gibi durumlarda doktora başvurulması gerektiğinden, alınması gereken önlemlerden ve çevremizdeki bu tür hastalara nasıl yardımcı ve destek olunabileceğinden bahsetti.

Demans ve Alzheimer hastalarının genelde yaşlılarda ve kadınlarda gözüktüğünü dile getiren Babacan, bu tür hastalıklara yakalanmamak için sosyalitemizi arttırmamız ve insanlarla diyalog halinde olmamız gerektiğine de değindi. Detaylı ve bilgilendirici konuşmasının ardından konuklarında sorularına cevap veren Babacan konuşmasının ardından mikrofonu konuk olarak Denizli'den gelen Prof. Dr. Psikiyatrist Hasan Herken’e verdi.

Hasan Herken, Bu tür hastalıkların stresten de kaynaklanabileceğinden bahsederken uykuya da önem vermemiz gerektiğini, uykunun strese de iyi geldiğine değindi. Hasan Herken’in konuşmasının ardından program konuklarla beraber çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
İki aday yarışıyor ama iki aday arasında kıyas yapmak bile Ali Çuhadar ismine haksızlık olur..
Yaşam
Eskişehir'in Özellikleri Nelerdir?
Teknoloji
Araç ve Yük Asansörleri
Tasavvuf & Fıkıh
Profesyonel Rezonans Kalibrasyon Hizmetleri
Teknoloji
Endüstriyel Tartım Sistemlerinde Yenilikçi Çözümler
Güncel
İL-İLÇE ANA KADEME YÖNETİCİLERİ, MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI GENÇLİK KOLLARI SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETMEZSE GENÇLİK ROTASINI BULACAK
Yaşam
Dikiş İpi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yaşam
Altın Kolye
Yaşam
Çelik Dolap
Yaşam
Sivas İş İlanları