Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Üniversitesi Öğrencilerinden "Akciğer Barışı" Kampanyası

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 3. sınıf öğrencileri Betül Güler, Ezgi Yüksel ve Aytekin Özkan, toplum sağlığını ve çevreyi korumak amacıyla "Akciğer Barışı" kampanyasını başlattı. Kampanya, sigaranın zararlarına dikkat çekerek bireyleri bu zararlı alışkanlığı bırakmaya teşvik ediyor. "Akciğer Barışı" kampanyası, sigaranın neden olduğu sağlık sorunları ve çevresel zararlar konusunda toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor. Kampanya kapsamında düzenlenen etkinliklerde, sigaranın insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ve akciğer kanseri  gibi konularda bilgilendirici sunumlar yapıldı. 

Kampanya çerçevesinde, Uşak Merkez Atapark ve İsmet paşa Caddesi ile Uşak Üniversitesi'nde stant etkinlikleri düzenlendi. Bu noktalarda kurulan stantlarda, sigaranın zararlarına dikkat çeken bilgilendirici broşürler ve kartvizitler dağıtılıyor ve sigarayı bırakmak isteyenlere formlar dolduruluyor. Sigaranın sadece insan sağlığına değil, çevreye de büyük zararlar verdiğine dikkat çeken kampanya, sigara izmaritlerinin çevre kirliliğine neden olduğu konusunda da bilgilendirme yapıyor. Doğada uzun yıllar boyunca çözülemeyen izmaritlerin, toprak ve su kaynaklarına verdiği zararlar hakkında bilgi veriliyor ve doğanın korunması için bireylerin bu konuda duyarlı olmaları isteniyor. 

"Akciğer Barışı" kampanyası, birebir görüşmelerle sigara kullanan bireyleri bu alışkanlıklarından vazgeçmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.  kampanya, geniş bir kitleye ulaşmayı ve sigara kullanımını azaltmayı hedefliyor . "Akciğer Barışı" kampanyası, sağlıklı bir gelecek için sigarasız bir yaşamın önemini vurguluyor ve herkesi bu önemli sosyal sorumluluk kampanyasına destek olmaya davet ediyor.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Özkan Yalım yerel medyayı yok edeceğim derken algıları yerel medyaya teslim etti ve yerel medyayı önemsetti
Güncel
Fahrettin Tuğrul, Özkan Yalım'a gayri meşru imasında bulundu açıklamadıklarımız var açıklayacağız dedi
Güncel
UŞAK OSB DE BİR TEKSTİL FABRİKASINDA YANGIN ÇIKTI!
Yaşam
Beştaş pırlanta yüzük kaç karat olmalı?
Güncel
Hatay - İzmir seferi yapan otobüs Uşak'ta devrildi!
Teknoloji
Sosyaltabu ile İnstagram Takipçi Satın Almanın Avantajları
Yaşam
Özay Tekstil Toptan Bornoz Satışı
Güncel
Parayı veren (bağış) imar değişikliğini hak etmiş oluyorsa biz de alalım yeşil alanı sonra belediyeye bağışta bulunup imara açtıralım
Yaşam
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Kadın Sandalet Modelleri
Yaşam
Çam Fıstığı Fiyatı Doğal Lezzetin Bedeli