Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

 "Dikilen Bir Fidan, Yıkılan Bir Engel" Projesi ile Engeller Ortadan Kalkıyor

Uşak Üniversitesi Öğrencileri, Özel Gereksinimli Bireylerin Topluma Entegrasyonuna Destek Oluyor

Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencileri, "Dikilen Bir Fidan, Yıkılan Bir Engel" adlı reklam kampanyası projesi ile özel gereksinimli bireylere umut ışığı oldu. Projenin lideri Dilara Bilecen ve grup arkadaşları Kaan Alpaslan ile Mert Süleyman Sarı, Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu'nda gerçekleştirdikleri etkinliklerle özel gereksinimli öğrencilerin kendilerini yalnız hissetmemelerini, soyutlanmış hissetmemelerini ve topluma teşvik etmeyi hedefledi.


Okul bahçesinde yapılan etkinlikler arasında oyun alanı çizimleri, boyama çalışmaları ve bu alanlarda düzenlenen turnuvalar yer aldı. Öğrenciler, seksek, köşe kapmaca ve denge parkuru gibi oyunları şarkılar eşliğinde oynayarak keyifli vakit geçirdi. Etkinlik boyunca Vala Gedik Özel Eğitim Meslek Okulu’nun öğrencileri ve öğretmenleri de aktif olarak katılım gösterdi.


Proje lideri Dilara Bilecen, etkinlik hakkında yaptığı açıklamada, "Amacımız, özel gereksinimli bireylerin yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onları topluma kazandırmaktı.” dedi.
Etkinlik sırasında öğrencilerin ve öğretmenlerin yüzlerindeki mutluluk ve coşku, projenin hedefine ulaştığını gösterdi. Bu tür sosyal sorumluluk projelerinin devam edeceği ve daha fazla bireyin bu etkinliklere katılacağı belirtildi.


Uşak Üniversitesi öğrencilerinin gerçekleştirdiği bu anlamlı proje, özel gereksinimli bireylerin hayatlarına dokunarak küçük ama önemli bir fark yarattı. "Dikilen Bir Fidan, Yıkılan Bir Engel" projesi, üniversite öğrencilerinin topluma ve sosyal sorumluluk bilincine olan katkılarının güzel bir örneği olarak dikkat çekti.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Özkan Yalım yerel medyayı yok edeceğim derken algıları yerel medyaya teslim etti ve yerel medyayı önemsetti
Güncel
Fahrettin Tuğrul, Özkan Yalım'a gayri meşru imasında bulundu açıklamadıklarımız var açıklayacağız dedi
Güncel
UŞAK OSB DE BİR TEKSTİL FABRİKASINDA YANGIN ÇIKTI!
Yaşam
Beştaş pırlanta yüzük kaç karat olmalı?
Güncel
Hatay - İzmir seferi yapan otobüs Uşak'ta devrildi!
Teknoloji
Sosyaltabu ile İnstagram Takipçi Satın Almanın Avantajları
Yaşam
Özay Tekstil Toptan Bornoz Satışı
Güncel
Parayı veren (bağış) imar değişikliğini hak etmiş oluyorsa biz de alalım yeşil alanı sonra belediyeye bağışta bulunup imara açtıralım
Yaşam
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Kadın Sandalet Modelleri
Yaşam
Çam Fıstığı Fiyatı Doğal Lezzetin Bedeli