Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ak Parti Uşak Milletvekilinden CHP Milletvekili Karaoba'ya tam bağımsızlık vurgulu gönderme

Bildiğiniz üzere Cumhuriyet Halk Partisi geleneklere veya teamüllere aykırı biçimde hiç de parti kültürü ile de milli kültürümüzle de bağdaşmayan şekilde bayramdan önce bir günde kimseye duyurmadan adeta kendi aralarında bir bayramlaşma töreni gerçekleştirdiğini duyurarak bayramlaşma adetini dolaylı olarak rafa kaldırdı. Gerçi MHP ve Ak Parti dışında bayramlaşma töreninden görüntü veren olmadı ve onların da bayramlaşma merasimleri son derece silik geçti her iki parti de özellikle MHP'de hiç kimse yoktu denecek kadar az insan katılım sağladı. Seçilmişlerin yani mesela yönetim kurulu üyeleri veya il genel meclisi ve belediye meclisi üyelerinin bile hayli fire verdiği gözlemlenen sönük bayramlaşmalara ait görüntüler de siyasetin nasıl tıkandığını ve halktan koptuğunu halk desteğinin nasıl azaldığını ortaya koyar nitelikte idi. CHP'de zaten sadece seçilmiş milletvekili belediye başkanı ve meclis üyeleri ve başkanlarla geçiştirdi bayramlaşmayı kimsenin gelmeme olasılığını biliyor oldukları için olsa gerek kimseye haber de vermediler. Ak Partide de tablo herkesi açıktan davet etmelerine rağmen çok farklı değildi ki MHP'de durum zaten epeydir gerçekten içler acısı. İyi Parti ise artık bizim bile takibe değer görmediğimiz bir halde ve aslında tam tabiri ile dağılmış durumda diyebiliriz.

Ak Partideki bayramlaşma törenin de sırasıyla Ak Parti Uşak İl Başkanı ve milletvekilleri Dr. İsmail Güneş ve Av. Fahrettin Tuğrul kürsüye gelerek konuşma yaptılar. İsmail Güneş'le zaman zaman gerek Karaoba ve gerekse Yalım polemiklere giriyordu biliyorsunuz ve zaman zaman yerel medya da yer alıyordu. Bununla beraber halka mal olmuyordu pek polemikler ve halkta çare sunmayacağı veya bir değişime sebep olmayacağı için çok da önemsemiyordu. Ak Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul'un bayram sebebi ile yaptığı açıklamalar ise öyle olmadı şehir siyasetinde kiminde tedirginlik kiminde ise heyecan ve umut sebebi oldu. Yerel medyanın sosyal medya platformlarında haberleştirdiği Fahrettin Tuğrul'un haberimize konu konuşmasında, Tuğrul söze Türk edebiyatının tanınmış ve sevilen simalarından merhum Cahit Zarifoğlu'ndan alıntılarla girdi ve öncelikle güzel insanlar olmalıyız ve niyetlerimizi düzelterek birbirimizin gıybetini etmek veya kötülüğünü istemek yerine birbirimize destek ve güç vererek bir olacağız dedi. Sözü Gezi Parkı olaylarında bir bardak suda fırtına koparmaya kalkışanlara getiren Tuğrul AK Partinin fetöyle mücadelesine ve savunma sanayine dair atılımlarına da değinerek Ali Karaoba'nın yersiz bulduğunu söylediği Uşak Üniversitesi mezuniyet törenindeki Atatürk vurgulu konuşmasına atıf da bulundu. Karaoba'yı eleştiren Tuğrul'un hedefine konuşmanın ilerleyen dakikalarında Yalım’da oturdu ve asıl ağır eleştirilerden nasibini alan Yalım oldu ve Tuğrul'um Yalımı hedefe oturtup Onu zorlayacak siyasi açıklamalara hazırlık yaptığı belli oldu.

Üniversitenin mezuniyet töreninde Karaoba'nın yaptığı konuşmayı haziruna yani o anda mezuniyet töreninde hazır bulunanlara Atatürk'çülük dersi vermek olarak niteleyen Tuğrul; Atatürkçülüğün meydanlara heykelini dikmek veya meydanlarda nutuk atmaktan ibaret olmadığını vurgulayarak Atatürk’ün bizlere hedef olarak muasır medeniyeti gösterdiğini hatırlattı. Bu yerinde ve doğru hatırlatmanın ardından muasır medeniyet hedefine varmanın ülkeyi bağımsızlaştırmakla ve savunma sanayi başta olmak üzere her alanda bağımsız hale getirmekle mümkün olduğunu söyleyen Ak Parti Milletvekili Tuğrul Ak Partinin bu sahadaki icraatlarına sözü getirdi. Önceden İsrail'e ait insansız hava araçları (Heron) almak zorunda kaldığımızı ve fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde artık buna ihtiyaç kalmadığını belirtti. Erdoğan'ın arkasında yürümek gururdur siz Ak Partili arkadaşlarımız da gurur duyun diyerek devam ettiği sözlerini bayrama dair kutlama mesajları ile tamamladı. Konuşmasının sonunda Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'a getirdi ve Yalım'ın mazeret ürettiğini ve hizmet gibi bir derdinin de olmadığını hizmet etmekten başka maksatlarla belediye başkanlığına geldiğini vurguladı. Fahrettin Tuğrul; zaten yakında sahaya ineceğiz ve Yalım'ın yaptıkları ve yapmak istedikleri ile ilgili çok önemli açıklamalar yapacağız diyerek sözlerini noktaladı. Yalım ve çevrelerinde tedirginlik ve endişe vesilesi olan bu açıklamalar bazı çevreler de ve Ak Parti tabanında ise heyecan ve umuda vesile oldu diyebiliriz. En azından sosyal medyadaki ilk tepki ve refleksler bu yönde gözlemlendi.

Yorumlar

Eee 2 Hafta Önce

Maarif modeliyle mi oluyormuş tam bağımsızlık, cemaatlerin okullara girmesiyle mi oluyormuş, Türkiyeli deyip Türk Milleti diyememekle mi oluyormuş

Daha Fazla Haber
Güncel
Özkan Yalım yerel medyayı yok edeceğim derken algıları yerel medyaya teslim etti ve yerel medyayı önemsetti
Güncel
Fahrettin Tuğrul, Özkan Yalım'a gayri meşru imasında bulundu açıklamadıklarımız var açıklayacağız dedi
Güncel
UŞAK OSB DE BİR TEKSTİL FABRİKASINDA YANGIN ÇIKTI!
Yaşam
Beştaş pırlanta yüzük kaç karat olmalı?
Güncel
Hatay - İzmir seferi yapan otobüs Uşak'ta devrildi!
Teknoloji
Sosyaltabu ile İnstagram Takipçi Satın Almanın Avantajları
Yaşam
Özay Tekstil Toptan Bornoz Satışı
Güncel
Parayı veren (bağış) imar değişikliğini hak etmiş oluyorsa biz de alalım yeşil alanı sonra belediyeye bağışta bulunup imara açtıralım
Yaşam
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Kadın Sandalet Modelleri
Yaşam
Çam Fıstığı Fiyatı Doğal Lezzetin Bedeli