Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Fahrettin Tuğrul, Özkan Yalım'a gayri meşru imasında bulundu açıklamadıklarımız var açıklayacağız dedi

Geçtiğimiz Kurban bayramı bayramlaşması esnasında Ak Parti Uşak Milletvekili Fahrettin Tuğrul Yalım ve Karaoba'ya yüklenmişti ve Yalım'a gayri meşru imasında bulunup Yalım'ın kanunsuz işler yapmak için tezgah hazırlamak derdinde olduğunu ve hizmet gibi bir derdinin olmadığını söylemişti ki aslında tezini destekleyen dedikodular hep var. Herkes biliyor birazdan değineceğim Güneş'in sadece birisini söylediği bahse konu imar rantlarının oluşturulmasında Ufuk Uğur'un ve şimdi belediye başkan yardımcısı olan Cahan dönemi imar müdürünün dahli olduğunu keza konuşuyor da. Gazeteci Abdurrahman Yavuz sponsorlu paylaşmış denk geldim neler diyor neler? Yalım efendiye sorarsan çok normal gerçi siz rüşvet istediniz ben de verdim oyuncak olarak ödedim demiş açıkça. Açıkça bunu nasıl söyleyebilir suçunu itiraf eder gibi anlaşılır gibi değil ayrı bir konu ama dün Cahan döneminde rant şebekesi kurduğu iddiaları konuşulanların bugün iş başı yapıyor ya da yapmaya hazırlanıyor olması da hayli manidar değil mi? Alperen Cinci de zaten Cahan'ın bir numaralı yalakası değil miydi hiç bir işine de aslında yaramayan ki Yalım'ın da işine yaradıkları yok yanlış yönlendiriyorlar bence bilakis ve işlerine bakabildikleri de yok bana sorarsanız. Partili zaten endişe ve öfke içinde takip ediyor gelişmeleri biraz meclis üyeleri rahatlatıyordu şimdilerde onlara da güven azalmış durumda açıkçası ve partili ciddi endişeler taşıyor CHP adına sadece 5 yıl değil 30 yıl kaybetmiş olur CHP ve Uşak böyle giderse diyorlar.

CHP tabanının endişesi veya öfkeli ve umutsuz bekleyişi yazımızın konusu değil elbet konuya geçelim. Fahrettin Tuğrul bildikleri ve açıklamadıkları bazı şeyler olduğunu ve açıkladıklarında Yalım'ın sokağa çıkacak yüzü kalmayacağını söyledi. Geçenlerde bizim Çavuşoğlu'na Ak Parti çevrelerinden birisi özel hayata dair bir konudan bahsetmiş Tuğrul onu mu kastediyor bilmiyorum ama yarın perşembe hala çıkmadı basın karşısına bekliyoruz heyecanla Yalım'ın sokağa çıkamayacağı kadar önemi açığını veya eksiğini. Gerçi Yalım'da zarfla çıktı sahneye sonrasında ama o da henüz hafta dolmadığı için olsa gerek zarfı açıp bir açıklama yapmadı. Bu arada bir verip elli alması ile ünlü olduğunu iddia ettiği Yalım'a Ak Parti'nin diğer Uşak milletvekili İsmail Güneş'te belediyeye imar rantı karşılığında bağışta bulunduğunu söyleyiverdi ve ağır eleştiriler getirdi. Yalım cevaplamış bugün hemen zarfı açama da ve yalanlamamış doğrulamış hatta ve sen sözünün kendi partine dayandığından haberi olmayan birisin demiş. Aslında üstü kapalı tehdit etmiş bu yangın sizin partiye de sıçrar zarar verir çok da deşmeyin demeye getirmiş. Ne yani usulüne kısmen hukuka aynen uygun olunca haksız kazanç elde etmek ahlaken suç olmaktan çıkıyor mu? Kaldı ki kanuna uygun olmadığı da aşikar. Bir de para yada mülk bağışlamamış zaten oyuncak alıvermiş belediyeye kendi bunu da açıkça ifade etti. Yani oyuncakçıya da kazandırmışlar. Kim bilir kaç paralık malzeme karşılığı kaç paralık fatura ödedi.

Özkan Yalım'ın özrü kabahatinden de beter olmuş dedim açıklamasını dinlerken. Zarf henüz açılmadı ama Özkan Yalım; Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu ile kardeş olmakla beraber uzun yıllardır hiç bir ilintisi olmayan gazetecilik yapmasını dahi pek tasvip etmediğimiz ve yayın politikasını da aslında beğenmediğimiz Ramazan Çavuşoğlu'na ve Uşakport isimli internet gazetesi sahibi ortağı gibi de davranan Ali Araslı'ya yüklenmiş.. Belediyeden para alamayınca yazıp çizdiklerini söylemiş. İyi de yazıp çizen Uşak yerel medyasında sadece bu iki isim değil ki. Herkes yazıp çiziyor ki en ağırlarını biz yazıyoruz hadi bizi karşına alamıyorsun anladık da diğerlerini neden karşına almayıp sadece Ramazan Çavuşoğlu'nu muhatap aldın. Hemen belirteyim biz sadece Gazeteci Ramazan Çavuşoğlu'nun değil maalesef bizim dışımızdaki neredeyse bütün yerel medyanın yayın politikasını pek beğenmiyoruz ve hiç biriyle de uzak yakın ilgimiz yok çoğuna selam dahi vermiyoruz.

Yerel medyaya sitem de haklı da diyebiliriz Yalım'a ama madem kızdın hepsini açıklasaydın da deriz doğal olarak. 1 Yıl içinde 6 milyon yerel medyaya ödeme yapılmış Uşak belediyesinden sanki hepsini Ramazan Çavuşoğlu ile Ali Araslı yemiş gibi açıklamış. Desene Uşak Haber Merkezi dışında sözde yerel medyanın hepsi parsadan payını almış öyle susmuş yıllarca. Kazım Şen almamış mı mesela? veya İbrahim Ethem Karahan veya mesela Egem Tv veya Olay gazetesi Abdurrahman Yavuz hiç fatura kesmemiş mi? Veya bahse konu Baş şirketi üzerinden belediyenin para aktardığı tek isim Ali Araslı ile Ramazan Çavuşoğlu mu imiş? Hiç gazetesi bile olmayan kimsenin tanımadığı insanlara bile paralar dağıttılar kimi fatura karşılığı kimi el altından hepimiz biliyoruz. Yalım efendi mi bilmiyor? O da biliyor ama demek ki diğerlerini de bizi karşısına almak istemediği gibi karşısına almıyor. Bizim dışımızda akçeli işi olmayan gazeteci yok kurumlarda desek yalan olmaz. Bizim dışımızda bu işi ahlakı ile ve layıkıyla yapan da yok biz kadar kurumsalı da yok ekibi olan tek gazete kurumu da yok maalesef. Bizim dışımızda herkese de açıldı musluklar ve Yalım'da bunları biliyor ama yeni aklına geldi onu da bir iki gazetecinin üzerine yığıyor.

Oturup Gazeteci Ali Araslı’yı Ramazan Çavuşoğlu'nu veya diğer sözde yerel gazetecileri savunacak değilim ama Yalım'ın bu taktiklerle yerel medyayı önemsizleştirmeyeceğinin veya yok edemeyeceğinin farkındayım. Gazeteci kartın yok diyerek gazeteciden kurtulamazsın gazetecilik bilgi ve o bilgiyi doğru ifade edip dinletmekle yapılır okulunda okuyarak yada eline kartını alarak gazetecilik yapan yok gibidir ve belediye meclisi millet meclisi de değildir ki belediye başkanı kafasına göre akredite uygulayıp Zabıta marifeti ile meclis salonundan çıkartırmış Yalım efendi zabıtalara da bilmeden suç işletiyor. Polis misin sen ki meclisten adam çıkartıyorsun zorla. Gerçi Araslı anlayış gösterip zorluk çıkarmadan çıkmış ama zabıta kolluk kuvveti değildir bu işlere karıştırılmamalı sorun varsa Polis nezaret etmeli hiç değilse güvenlikçilerin bile yetki aşımı olur güç zoruyla adam çıkartmayı fiiliyata dökmek. Yalım'ın ağzı ile iş bulmak istemez ki zabıtalar başına neden zabıtayı zor durumda bırakıyor Sayın Yalım anlaşılır gibi değil. Kendisi açıyor kamerayı tek başına kendi kendisine konuşuyor youtuberlar veya tiktokçular gibi sayın Yalım ve konuştukça da batıyor sustukça da. Susmaması gerekenleri susuyor çünkü konuşmaması gerekenleri konuşuyor. Muhatap dahi almaması gereken adamları önemsetiyor farkında olmadan ve farkında olmadan çam üzerine çam deviriyor, Editörümüz Gazeteci Ramazan Yıldız devirdiği çamlara ve belediye meclisi üyelerine de saygısızlık ve nezaketsizliklerine dair bir köşe yazısı hazırladığı için ve yazı uzadığı için çok girmiyorum ama zarfı açsa ve içini açıklasa iyi olacak. Fahrettin Tuğrul'dan da isteğimiz Yalım'ı bitireceğini iddia ettiği gerçekleri dile getirmesi bir an önce. Yoksa Yalım bu gidişler Tuğrul'a bırakmayacak kendi kendini bitirecek.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Adalet Partisi Genel Başkanı Baş Danışmanı Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu ile Uşak ve ülke siyasetine dair her şeyi konuştuk
Güncel
Uşak Seramik'te de, UMPAŞ Seramik veya Uşak Belediyesinde olduğu gibi gelenler, gidenleri aratmasa bari
Güncel
Özkan Yalım yerel medyayı yok edeceğim derken algıları yerel medyaya teslim etti ve yerel medyayı önemsetti
Güncel
Fahrettin Tuğrul, Özkan Yalım'a gayri meşru imasında bulundu açıklamadıklarımız var açıklayacağız dedi
Güncel
UŞAK OSB DE BİR TEKSTİL FABRİKASINDA YANGIN ÇIKTI!
Yaşam
Beştaş pırlanta yüzük kaç karat olmalı?
Güncel
Hatay - İzmir seferi yapan otobüs Uşak'ta devrildi!
Teknoloji
Sosyaltabu ile İnstagram Takipçi Satın Almanın Avantajları
Yaşam
Özay Tekstil Toptan Bornoz Satışı
Güncel
Parayı veren (bağış) imar değişikliğini hak etmiş oluyorsa biz de alalım yeşil alanı sonra belediyeye bağışta bulunup imara açtıralım