Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Meme Dikleştirme ile Daha Genç Hissedin

Meme dokusu üzerinde yaşanan estetik bozukluklar kötü bir görüntü ortaya çıkardığı için mastopeksi ameliyatı olarak bilinen meme dikleştirme uygulanmaktadır. Memelerin zamanla yerçekimine karşı yenik düşmesi ile dik formunu kaybetmesi ve buna yönelik aşağıya doğru sarkması sonucu yapılan bir işlemdir.

Meme Dikleştirme Nasıl Yapılır?

Sarkmış olan görünümünden şikayetçi olan hastalar bu durumda doktora başvurabilmektedir. Genel anestezi altında yapılan meme dikleştirme operasyonu yaklaşık bir 2 saat sürer. Göğüs içerisinde sarkıklığı neden olabilen deri parçaları çıkartılır. Göğüs ucu ise yukarıya doğru çekilir. Meme ucunda gerçekleştirilen işlem bölgeler ameliyattan sonra bandaj ile kapanır. Ameliyat sonrasında ise sporcu sutyeni takılması istenmektedir.

Meme Dikleştirme Kimler Olmalı?

Meme dikleştirme ameliyatı aslında kişiselleştirilmiş bir işlemdir. Zorunluluğu olmasa da pek çok kişi daha iyi bir görüntü elde edebilmek amacıyla meme dikleştirme ameliyatı tercih edebilmektedir. Fiziksel olarak sabit ve sağlıklı bir kilogramda olan kişiler, sigara kullanmayanlar, göğüsün sarkık, uzun ya da düz olması, memenin sarkması ya da hacim kaybı dolayısıyla şeklinin kötüleşmesi sonucunda uygulanan bir işlemdir.

Aynı zamanda meme uçları daha aşağı gösteriyor ise desteklenmediği takdirde meme kıvrımları görünmüyorsa, gerilmiş ya da genişlemiş meme başı olan kişilerde ve bir meme diğerine göre daha aşağıda olan kişilerde tercih edilen bir işlemdir.

Meme Büyütme Estetiği

Bazı kadınlardan yapısal olarak doğuştan ya da kilo kaybı sebebiyle yaşanabilen durumlar sonucunda meme küçük görülebilmektedir. Asimetri de söz konusu olduğu zaman meme büyütme estetiği tercih edilebilmektedir. Meme büyütme için en çok tercih edilen yöntemlerden biri silikon protezlerdir. Aynı zamanda kişinin kendi yağ dokusu ile de bu işlem gerçekleştirilebilir.

Meme Büyütme Hangi Durumlarda Yapılır?

Meme büyütme işlemlerinde kişiler kendi göğüs boyutunda memnun olmadığı zaman doktora başvurabilmektedir. Doktor geniş bir muayene uyguladıktan sonra uygun bir vücut yapısı varsa meme büyütme işlemi gerçekleştirilebilmektedir.

Meme büyütme işlemi memesi vücuduna göre çok daha küçük olan, sarkık olan ya da tamamen meme kaybına uğramış olan kişilere uygulanır. 18 yaşından büyük olan kişilere uygulanması çok daha doğru olacaktır. Aynı zamanda hastalıklar da göz önünde bulundurulur.

Meme Büyütme Yöntemleri Nelerdir?

Meme büyütme yöntemleri aslında birbirinden farklı olarak uygulanabilmektedir. Yağ enjeksiyonu, implant tedavisi ya da spor yapmak gibi yöntemler meme büyütme yöntemleri arasında yer alır. İmplant içerisinde de farklı tedaviler bulunmaktadır. Kişinin istek ve beklentilerine yönelik olarak en uygun implant türü doktor tarafından belirlenir ve en kısa süre içerisinde ameliyata başlanır.

Meme Küçültme Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir?

Meme küçültme ameliyatı önemli bir ameliyat olduğu için öncesinde çeşitli hazırlıklar yapılmalıdır. İlk olarak meme küçültme ameliyatı öncesinde tüm kaygılar ve sorular doktor ile paylaşılmalıdır. Eğer kişiler herhangi bir hastalık tedavisi olduysa doktorla paylaşmalıdır. Tüm tahliller eksiksiz bir şekilde gerçekleştirmelidir.

Doktorun istediği her şey mutlaka yapılmalıdır. Anestezi kontrolüne yönelik iyi bir doktora gitmek gerekir. Ameliyat öncesi rutin tetkikler mutlaka yapılmalıdır. Şüpheli durumlar varsa meme küçültme ameliyatı öncesinde mamografi çekilmelidir. Ameliyat mutlaka hastanede ya da ameliyathane ortamında yapılmalıdır. Buna dikkat etmek önemlidir.

Meme Küçültme Sonra Nelere Dikkat Edilmeli?

Önemli bir estetik cerrahi ameliyatı olduğu için aslında ameliyat sonrasında çeşitli durumlara dikkat etmek oldukça önemlidir. Özellikle uzun süreli gerçekleştirebilen meme küçültme ameliyatları sonrasında 7 gün boyunca araba kullanmamak gerekir. Ameliyattan sonra kanamaya eğimli olabilen aspirin gibi benzeri ilaçlar on gün boyunca tüketilmemelidir.

Aynı şekilde kanamayı aktarabilen vitamin ve bitkisel tabletler de alınmamalıdır. Ameliyattan sonraki ilk iki hafta havuza ya da denize girmemek gerekir. Doktorun önerdiği iz azaltan kremler 15 gün sonra kullanılmalıdır.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Banaz'da yaşlı adam evinde ölü bulundu!
Güncel
Kuruluş Felsefesinden verdiğimiz taviz kadar çileye duçar olduk. Altı ilkeye sımsıkı tutunsak çok daha güçlü ve müreffeh olurduk
Güncel
Mansur Yavaş kuruluş ayarlarına dönmekten başka bir hedefimiz yok derdimiz makam değil dedi Erkan Çuhadar destekledi
Güncel
HAD NEDİR? “HADDİNİ BİL” DEMEK SUÇ MUDUR?
Yaşam
Faizsiz Ev Alma Yöntemleri: Kredisiz ve Taksitli Seçenekler
Yaşam
Starbor Çatı Yalıtımı ile Evinizi Koruyun
Güncel
Bağımsızlık ve özgürlük için savaşmaya hazır, Atatürk’ün izinde bir Türk gencinin kalbinden, büyük Türk gençliğine sesleniş…
Güncel
Değil Otel cennet vaad etsen hakkını alamayan işçinin gözünde sıfırsın ÇİMSE İŞ Sendika Başkanı Zekeriya Nazlım
Güncel
Uşak'ta Narkotik ekipleri zehir tacirlerine göz açtırmıyor, 1025 gram metamfetamin yakalandı!
Güncel
Uşak'ta şüpheli valiz paniği! Bomba imha ekibi olay yerine gelerek fünye patlattı!