Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak CHP’den öldürülen kadınlar ve çocuklar için protesto gösterisi.

Son zamanlarda artık çok sık karşılaştığımız ve ülkemizin kanayan bir yarası haline gelen kadın ve çocuk cinayetlerini Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Örgütü yaptığı bir organizasyonla protesto etti. Eski Belediye binası önünde toplanan kalabalık sloganlar eşliğinde Tiritoğlu Parkına kadar yürüdü. Tiritoğlu Parkına Toplanan  kalabalık son zamanlarda artan kadına şiddet ve kadın cinayetlerini atılan sloganlarla protesto etti.

Yapılan protesto gösterisine Uşak Belediye Başkan Yardımcıları  Serap Saruhan, Reyhan Aydın, Halil Aslan, Kızılcasöğüt Belediye Başkanı Refik Tuncay, Eşme Belediye Başkanı Yılmaz Tozan ve çok sayıda  vatandaş katıldı.

  Uşak CHP İl Başkanı Sevinç Yazgan’ın söz alarak yaptığı açıklamada;

“Özgür bir hayatımız olsun diye, geceleri de sokaklar bizim olsun diye, bir tek kız çocuğumuz daha ölmesin diye omuz omuza birlikte yürüyoruz.

Her gün yeni bir kadın, çocuk cinayeti ile uyanıyoruz. Cezaların caydırıcı olmaması da bu cinayetlerin hız kesmeden artarak devam etmesinde bir etken. Tabii ki sadece cezalandırarak bu cinayetlerin önünün alınmayacağını da biliyoruz. Her alanda olduğu gibi bu sorunda da eğitimle yol alabiliriz.

Çocuklar sevgi üzerine eğitilmeli. Ataerkil toplumların en büyük sorunu; erkeğin değerli, kadının ikinci sınıf varlık olarak görülmesidir. İnsan insandır. Çocuklarımızı kadın - erkek ayrımı yaparak değil, insan olmanın erdemiyle yetiştirmeliyiz.

Kızlarınıza sahip çıkın diye ısrarla bağıran bir kesim var. Bu ülkede oğullarınıza sahip çıkın. Siz hiç 4 yaşındaki erkek çocuğuna tecavüz eden 40 yaşında bir kadın gördünüz mü? Ya da boşanmak istiyor diye öldürülen bir adam? Oğullarınızı düzgün yetiştirin.

Her sessiz kalınan, şiddet bir gün sizi bulur. Şiddete göz yummayın, sessiz kalmayın. “ diyerek konuşmasını tamamladı.

Uşak CHP Kadın Kolları Başkanı Emine Ceylan söz alarak;

“Sokaklarda huzur istiyoruz. İstanbul’da meydana gelen korkunç olay, hepimizin yüreğinde derin bir acı ve öfke bırakmıştır. Yaşanan bu vahim olayın görüntüleri her göz kapatışımızda tekrar tekrar zihnimizde görüntülenirken, bir kadın katli haberi de ne yazık ki memleketimiz Uşak’tan yankılandı. Kadınların vahşice katledilmesi, toplum olarak üzerimize düşen sorumlulukları bir kez daha gözler önüne sermektedir.

 Kadınların can güvenliğini sağlamak hepimizin görevidir. Artık sokaklarımızda korku değil huzur, şiddet değil güvenlik istiyoruz. Kadınların, çocukların ve tüm bireylerin özgürce, endişe duymadan yaşayabilecekleri bir Türkiye’yi hep birlikte inşa etmek zorundayız.

Hayatını kaybeden tüm kadın kardeşlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz. Bu olayların bir daha yaşanmaması için sesimizi daha gür bir şekilde duyurmaya ve çözüm üretmeye kararlıyız.” dedi.

Protestoların ve yapılan açıklamaların ardından toplanan kalabalık grup dağılarak yapılan gösteri sona erdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Teknoloji
Uçak Bakım Hizmetlerinde Kaliteyi Artırmanın Yolları
Güncel
İki aday yarışıyor ama iki aday arasında kıyas yapmak bile Ali Çuhadar ismine haksızlık olur..
Yaşam
Eskişehir'in Özellikleri Nelerdir?
Teknoloji
Araç ve Yük Asansörleri
Tasavvuf & Fıkıh
Profesyonel Rezonans Kalibrasyon Hizmetleri
Teknoloji
Endüstriyel Tartım Sistemlerinde Yenilikçi Çözümler
Güncel
İL-İLÇE ANA KADEME YÖNETİCİLERİ, MİLLETVEKİLİ VE BELEDİYE BAŞKANI GENÇLİK KOLLARI SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETMEZSE GENÇLİK ROTASINI BULACAK
Yaşam
Dikiş İpi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yaşam
Altın Kolye
Yaşam
Çelik Dolap