Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Saç Ekim

Saç dökülmesi birçok insanın mustarip olduğu bir sorundur. Ancak saç ekimi yöntemlerinin gelişmesi bu sorunu yaşayan insanlar için mucizevi sonuçlar yaratıyor. İzmir saç ekim merkezleri, Türkiye’nin en iyi uzmanlarına sahiptir ve hastaların en doğal sonuçları elde etmelerine yardımcı olurlar.

Elbette en iyi saç ekim işlemi saç dökülmesinin nedeninin doğru teşhisine dayanır. Bu nedenle saç dökülmesi ile ilgili bilmeniz gerekenlere gelin bir bakalım.

Saç Büyüme Döngüsü

Bazı insanların neden saç kaybettiğini keşfetmeden önce, sağlıklı saçların nasıl uzadığının temellerini anlamak önemlidir. Bu süreç aşağıdaki üç aşamada gerçekleşir.

  • Anagen fazı: Saç folikülü aktif olarak saç büyümesini teşvik etmek için çalışır.
  • Katagen fazı: Saç büyümesinin yavaşladığı geçiş dönemi.
  • Telogen fazı: Yeni saç büyümesi başlamadan önce saç folikülünün dinlendiği fazdır.

Saç Dökülmesinin Nedenleri Nelerdir?

Kadın ve erkek tipi kellik (androgenetik alopesi)

Bazen kadın ve erkek tipi saç dökülmesi olarak da adlandırılan bu kalıtsal saç dökülmesi durumu, androjenlere aşırı tepki verilmesinden kaynaklanır. Genellikle saç çizgisinin geri çekilmesiyle karakterize edilen genel saç incelmesi ve dökülmesiyle sonuçlanır.

Saçkıran (Alopesi areata)

Genellikle oldukça ani olan bu saç dökülmesi durumu, bağışıklık sistemi saç köklerine saldırdığında gerçekleşir. Genellikle, alopesi areata düzensiz saç dökülmesine neden olur, ancak aynı zamanda alopesi totalis (tam kellik) ile de sonuçlanabilir.

Traksiyon alopesisi

Örgüler gibi sıkı saç stillerinden kaynaklanan gerginlikten kaynaklanan traksiyon alopesisi, edinilmiş bir saç dökülmesi durumudur. Saçların incelmesi, saç dökülmesi ve hasarlı saç kökleri ile sonuçlanır.

Yara izi bırakan alopesi (sikatrisyel alopesi)

Bu tip saç dökülmesi, iltihap saç köklerini yok ettiğinde gerçekleşir. Birincil Sikatrisyel alopesiler, kel noktalara ve kalıcı saç dökülmesine neden olan otoimmün bozukluklar olarak kabul edilir. Örnekler arasında Frontal Fibrozan Alopesi – FFA- ve Liken Planopilaris -LPP bulunur.

Telojen Saç Dökülmesi (Telogen effluvium)

Stres veya travmatik bir olayla tetiklenen telogen effluvium, saçların saç döngüsünün dinlenme evresine erken girmesine neden olur. Geçici saç dökülmesine yol açar.

Hipotiroidizm

Bu tiroid hormonu eksikliği genellikle kırılgan saçlara neden olur ve şiddetli veya uzun süreliyse hastaların saçlarını kaybetmesine yol açabilir. Ancak bu geçici saç dökülmesi etkili tiroid tedavisiyle düzeltilebilir.

Tinea capitis

Bu mantar enfeksiyonu çocuklarda ve bağışıklık sistemi zayıf olan herkeste alopesinin yaygın bir nedenidir. Ağızdan alınan ilaçlarla tedavi edilebilen düzensiz saç dökülmesi ve kaşıntılı, pullu cilt ile sonuçlanır.

Kanser tedavisi

Kanser tedavisinde yaygın olarak kullanılan radyasyon tedavisi ve belirli kemoterapi türleri kafa derisi ve vücut kıllarının dökülmesine neden olabilir. Ancak bu yalnızca geçicidir ve hastanın saçları tedavi tamamlandıktan birkaç ay sonra tekrar uzar.

İzmir saç ekimi merkezi arayışında olan çoğu kişide erkek veya kadın tipi saç dökülmesi vardır. Bunlar teşhisi kolay ve kolayca tedavi edilebilen bir durumlardır. Bu hastalar için ek tanı testleri gerekli değildir. Durum buysa saç ekimi için uygunluğunuz belirlendikten sonra gönül rahatlığıyla saç ekiminizi yaptırabilirsiniz.

İzmir saç ekim merkezlerinden biri olan Art Hair Clinic en iyi koşullarda ve son teknoloji cihazlarla saç ekim işlemlerini gerçekleştirmektedir. Siz de bu işlem ile ilgili daha fazla ilgi almak ya da doğrudan randevu oluşturmak isterseniz art hair clinic ekibine +90 537 549 5035 numarası veya info@arthairclinic.net mail adresiyle ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Saç Ekim
Yaşam
Rulo Çim
Yaşam
İzmir Güzellik Merkezi
Yaşam
Banyo Keyfinizi Yeniden Keşfedin: En İyi Ayaklı Küvet Modelleri ve Fiyatları
Teknoloji
Yapay Zeka Destekli Yüz Tanıma Cihazı ile Güvenlikte Çıtayı Yükseltiyor
Teknoloji
Uçak Bakım Hizmetlerinde Kaliteyi Artırmanın Yolları
Güncel
İki aday yarışıyor ama iki aday arasında kıyas yapmak bile Ali Çuhadar ismine haksızlık olur..
Yaşam
Eskişehir'in Özellikleri Nelerdir?
Teknoloji
Araç ve Yük Asansörleri
Tasavvuf & Fıkıh
Profesyonel Rezonans Kalibrasyon Hizmetleri