Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

KUVVA-BİR HAREKETİ ilk eylemini gerçekleştirdi Ali Çuhadar'ın yaptığı konuşma beğeni topladı

Geçtiğimiz günlerde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Millet Meclisi kürsüsünden Abdullah Öcalan'ın Millet Meclisinde DEM Parti gurubunda konuşmasını önermesi ve hemen ardından CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve AKP Genel Başkan Vekili ve Dem Parti yetkililerinin el yükseltmesiyle başlayan siyasi sürece tepki maksadı ile ve Şehit aileleri başta olmak üzere hassasiyeti olan herkesin hislerine tercüman olmak amacı ile Uşak'ta bu gün bir eylem gerçekleştirildi. KUVVA BİR HAREKETİ olarak kendini adlandıran önderliğini Gazeteci Ali Çuhadar'ın yaptığı bir grup gencin tertiplediği eylem eski Uşak Belediye binası önünde katılımcıların toplanmasıyla beraber başladı. Ellerinde pankartlar ve Türk Bayrakları ile İsmet Paşa Caddesi boyunca Atatürk Anıtı önüne kadar yürüyen kalabalık Anıt önünde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törene bitene kadar sloganlar ve alkışlar ile eşlik etti.

Yürüyüş esnasında İsmet Paşa Caddesi esnafı ve cadde boyunca tesadüf eden vatandaşların da yoğun ilgisine ve alkışlamalarına mazhar olan kalabalık "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", Türkiye Türk'tür Türk Kalacak" gibi siyasallaşmamış sloganlar attı. KUVVA-BİR HAREKETİ lideri Köşe yazarı ve gazeteci Ali Çuhadar yaptığı kısa konuşma ile toplanma maksatlarını ve eylemde ne amaçladıklarını ifade etti. Çuhadar'ın konuşma metninin tamamını haber metninin sonunda yayımlayacak olduğumuzdan konulmaya dair detay vermiyoruz. Eyleme; Şehit Aileleri Derneği Başkanı Şakir Çakır ve Şehit Mehmet Bozkuş'un babası İsmail Bozkuş ayrıca Uşak Haber Merkezi imtiyaz sahibi Gazeteci Erkan Çuhadar ve Editörü Ramazan Yıldız, CHP eski merkez ilçe başkanı Filiz Bilen, Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu başkanı Dündar Helvacıoğlu ve mevcut ADD Başkanı Ertuğrul Ayhan, Adalet Partisi Genel Başkan Baş danışmanı Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu, CHP Eski Gençlik kolları başkanlarından Ali Rıza Tufan, Onurhan Avşar CHP Uşak il yönetiminden Zehra Nur Sinat ve merkez ilçe yönetiminden Beyza Nur Avşar ve bir grup vatandaş katıldı

Yürüyüş sonrası Ali Çuhadar’ın yaptığı açıklamanın metni:

Değerli vatansever Uşak Halkı, Değerli kardeşlerimiz düzenlemiş olduğumuz bu etkinliğe katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.

Ben Ali ÇUHADAR;

Benimde sizlerle beraber, halkın içinden biri ve bir Türk genci olarak burada bulunma amacım bu etkinliği düzenleyip sesimizi duyurmaktır.

Ben konuşmama, öncelikle Kuvva-Bir Hareketi olarak bizlere güvenen ve bu eylemi şehitlerimiz ve yakınlarımız adına, şehit yakınlarımızın da izni ve gönül desteği ile gerçekleştirmemize izin veren, bu süreçte güvenliğimizi sağlayan Uşak Valimiz ve İl Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere, bütün devlet yetkililerine ve personeline, ayrıca katılarak bizleri onurlandıran siz değerli halkımıza teşekkür ederek başlayacağım.

Sözü çok da uzatmadan, toplanmaktan ve sloganlar atarak yürümekten, yani bu eylemimizin amacından bahsetmek istiyorum. Kuvva-Bir Hareketi'ni neden kurduğumuzu kısaca açıklayacağım, müsaadenizle.

Bizler, bazı STK temsilcilerinden destek ve katkı alarak, belki de dernekleşme sürecine doğru ilerleyen Kuvva-Bir Hareketi olarak, siyasete alet edilmesine müsaade etmeksizin, yalnızca halkımıza sesini duyurmak için bu ilk eylemimizi gerçekleştirdik. Bildiğiniz üzere, ülke siyasetinin gündemi oldukça karmaşık. Terörist başına af anlamına gelebilecek teklifler duyurulmakta ve siyaset ile medyanın büyük çoğunluğu bu çağrı ve daveti meşru görmekte, maalesef destekleyici açıklamalara imza atmaktadır.

Böyle bir durumda, şehitlerimizin kemiklerini sızlatan bu kirli siyasete tepki vermek gerektiği açıktır. Hepimiz, birer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak, Atatürk'ün izinde bir Cumhuriyet çocuğu olarak burada toplandık. Sizlerle bir araya gelerek daha güçlü bir mesaj vermiş olduk. Hepinize yürekten teşekkür ediyorum.

Bizler, bir avuç vatansever insan olarak kurduğumuz Kuvva-Bir Hareketi ile halkın sesi olmayı amaçladık ve siyasete, devlet yetkililerine halkın sesini duyurmak için bir araya geldik.

Kuvva-Bir Hareketi’nin hiçbir siyasi partiyle alakası yoktur; siyasi partilerin durumu ortada. Ancak biz, siyasete halkın sesini duyurmak ve siyasetçi ile halk arasında köprü olmak amacıyla varız.

Kuvva-Bir Hareketi, terörist başını millet meclisine getirelim, konuşturalım diyen zihniyeti kabul etmemek için oluşturuldu.

Bizler, sizlerle birlikte burada bir Kuvvai-Milliye ruhunu hâlâ yaşatabildiğimizi göstermek için toplandık.

İster bir avuç insan olalım, ister binlere dönüşelim, zamanla kalabalıklarımızın, medyanın ve kamu yetkililerinin ilgisini halkın düşüncelerine sokmak için toplandık.

İster başlangıcı veren olsun, ister eli yükselten, fark etmez; biz şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak eylemlere kalkışanların ellerini kırabilecek gücün hâlâ halkta yaşadığını göstermek için buradayız.

Hangi siyasi parti olursa olsun, emperyalist düzene ayak uydurmuş olduğu ortada.

Halk hareketlerine ihtiyaç var. Biz, tıpkı Kuvva-i Milliye ateşinin yakılışı gibi bir halk hareketlenmesinin öncüsü olması için bu etkinliği düzenledik.

Mustafa Kemal'in askerleri olarak, Mustafa Kemal'in kurduğu Cumhuriyet'in ve Aziz Türk Milletinin aleyhine olan her işe tepki vermeliyiz. Bundan böyle biz tepki vereceğiz.

Partilerin ve siyasetçilerin neredeyse tamamı PKK sözcüsü gibi davranınca, mecbur kaldık bu etkinliği planlamaya ve uygulamaya…

Yaşasın tam bağımsız Türkiye,  Yaşasın Türk Milleti. Kurtuluş, kuruluştadır.

Herkese selam olsun, teşekkürler..

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
KUVVA-BİR HAREKETİ ilk eylemini gerçekleştirdi Ali Çuhadar'ın yaptığı konuşma beğeni topladı
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?