Uşak'ta yaşanan siyasi gerilim devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde İYİ Parti'nin belediye başkan adayı Muhammet Gür'ün CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım tarafından "başdanışman" olarak atanması, parti içinde büyük tepkilere yol açmıştı. Tartışmalar dinmek bilmezken, bu kez eski CHP'li il genel meclis üyesi ve grup başkan vekili Engin Özcan, Gür'ün geçmişte Yalım aleyhine kullandığı ifadeleri gündeme getirerek yeni bir krizi tetikledi.
Özcan, sosyal medya hesabından paylaştığı bir video ile Gür'ün daha önce verdiği bir röportajda, "Özkan Yalım güvenilmez bir isim" şeklindeki sözlerini hatırlattı ve ekledi:
"Cin torba'dan çıktı! Benim adayıma bu ifadeleri kullanan şahsı belediyeye danışman yaptık. 250 bin nüfuslu, 5.5 trilyon liralık bütçesi olan Uşak Belediyesi'nde, 100 yıllık Atatürk’ün partisinde liyakatli bir belediye başkan yardımcısı veya danışman bulamadık mı?"
Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Belediye meclisinde hiç mi liyakatli insan yok? Belediye başkanı olmak için aday olan bir şahıs, personel olarak girmeyi kabul etmesi de ayrı bir garabet!"
Bu açıklamalar, CHP içindeki muhalif seslerin yeniden yükselmesine neden oldu. Birçok parti üyesi, sosyal medyadan atamayı eleştirerek, "Bu nasıl bir yönetim anlayışı?" diye sordu.
Aynı zamanda Özcan’ın yaptığı paylaşıma birçok tanınmış CHP’li isim beğeni ifadesi koyarak açıklamayı onaylamış olması dikkatlerden kaçmadı, ifade koyanların içinde CHP İl Başkanı Sevinç Yazgan’ın eşi Bülent Yazgan’da vardı.
İŞTE ENGİN ÖZCAN’IN BAHSE KONU PAYLAŞIMI VE BEĞENİLER;
Patriot 3 Gün Önce
Muhammet Gür 150 bin tl maaş alacakmış
Uşaklı 19 Saat Önce
Hakan Savaş her topa girmeye çalışıyor ne yapmak istediğini anlayamadık