Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Milli Eğitim Şube Müdürü Ömür Öz ne bahse konu hanım efendinin ne kendi aile şerefini düşünmeden hangi mantıkla tuzak kurdu?

Ömür Öz’ün arkasında hangi siyasi irade var? Bu ahlak dışılık bu kadar meydanda iken Muhafazakar tabandan oy alan AKP İktidarı neden Ömür Öz’e sahip çıkıyor ve hangi güç onu görevde tutuyor?

Hatırlayacağınız üzere bundan birkaç ay evvel halen Milli Eğitim de Şube müdürü görevine devam eden Ömür Öz kendi dairesinde çalışan ve astı olan bir hanım efendi ile olan münasebetsiz ve gereğinden fazla yakınlaşmalar Milli Eğitim camiasında gündem olmuş ve rahatsızlık sebebi olmuştu. Ömür Öz’ün daha önce de benzer dedikodularla anıldığını ve bazılarının aslı çıkmadığını bildiğimiz için tedbiren ağır davranmış idik ve Milli Eğitim personelinin bunu haberleştirmeyişimiz sebebi ile bize güceniklik ifade etmesine ve objektif gazeteciliğimize gölge düşmesine rağmen sabretmiş ve şimdilik üstlerine duyurma yolunu seçmeyi yeterli görmüş idik. Ancak tam da bu dedikoduların üzerine elimize Ömür Öz beyin ismi geçen hanım efendiyi Milli Eğitim binasına yakın bir zuladan aracına alırken ve ikisi birlikte Ömür Öz’ün ultra lüks aracı ile uzaklaşır iken görüntüleri geçmişti. Görüntüleri elde eden şahsın bizi ikna etmesinin ardından konuyu tekrar her iki ismin de yakın çevresinden sorguladık ve emin olduk. Hatta Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu kendisinin daha doğrusu hemen hepimizin eskiye dayalı merhabasına istinaden kendisi ile bile görüştü konuyu. Bizler de emin olunca ve Ömür Öz beyin hiç de utanıp sıkılmadığını ve ismini vermekten bizim imtina ettiğimiz hanım efendiyi de hiçe saydığını anlayınca ve ardından bahse konu videolar sosyal medya da fake olduğunu düşündüğümüz bazı hesaplarca paylaşılınca konuyu haberleştirmiş idik. Haber patladı tabi ve görüntü kısa sürede milyonlara erişti. Milli Eğitim personeli ise nerdeyse topyekün adeta ahındık iyi oldu der gibi davranmış ve haliyle sorana lisanı ile samimi ortam da haberin haklı ve doğru olduğunu teyit etmişti.

Tabii biz kamuoyu ile yeni paylaşıyoruz ama Ömür Öz’ün de haberin ardından Adliyeye bir şikayeti bahse konu olmuştu o tarihte. Biz nasıl olsa takipsizlik çıkacağına emin olduğumuz için kendimizce Savcının son sözü söylemesini bekledik daha sonra gündem ederiz diyerek ama tuhaf bir şekilde süreç uzadı da uzadı aylar geçmesine rağmen Savcı ne davayı açtı ne de takipsizlik kararı verdi. Biz de bunun üzerine siyasi bir itibar suikastına döndürülen davadaki iddialara dönük yanıtları almak üzere Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu’nu programımıza konuk aldık ve işin aslını sorduk. Uşak Haber Merkezi editörü olan ve ayrıca bahse konu haberi de haberleştiren isim olan Gazeteci Ramazan Yıldız’ın Yıldızlar Geçidi ismini verdiği programına konuk olan Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu da Ömür Öz’ün tamamı iftira ve bühtandan öteye geçmeyen kendi delil diye sunduğu ses kayıtlarında kendiliğinden çürüyen iddialarına hep olduğu gibi samimi yanıtlar verdi. Ömür Öz bizim beklediğimiz gibi bu haber yalan benim bu hanım efendi ile hiçbir saklı gizli ilişkim yok demedi. Gazeteci Nurullah Çavuşoğlu beni istifamı isteyerek tehdit etti ve bende istifa etmediğim için bu haberleri yaptılar diyerek sözüm ona tehdit ve şantajdan şikayetçi olma yolunu seçti. Meğer yapılan görüşmenin ikincisini Ömür Öz kaydetmiş ve Çavuşoğlu’nun kendisini İSTİFASINI isteyerek tehdit ettiğini bunun da ses kayıtları ile ispat edebileceğini söylemiş. İyi de Çavuşoğlu neden istifa isteyip baskı kursun ve tehdit etsin Ömür Öz’ün istifası halinde bizim ne menfaat teminimiz bahse konu olabilir?

Gazetecilik vazifesi ve faaliyetleri dışında Milli Eğitim ile uzak yakın ilgisi olmayan insanlar olarak Ömür Öz’ün istifa etmesini neden istemiş olabiliriz ve bu riski alarak kendisini kendi makamında üstelik tehdit etmiş olabiliriz? O bizi tehdit etse faraza arasa kaldırın haberi sizi döverim söverim vururum dese yine şikayet etmeyiz olayın sıcağı ile yahşi davrandı der geçer gideriz çünkü kendisine zarar vermek de istemeyiz normal şartlar da ama o Nurullah Çavuşoğlu’nun şahsında başta sitemiz imtiyaz sahibi Gazeteci Erkan Çuhadar ve sitenin genel yayın yönetmeni ve editörü olarak bendeniz olmak üzere bütün Uşak Haber merkezi ekibine tuzak kurmuş. Çavuşoğlu ziyaretine gitmeden önce odasına kayıt düzeneği koymuş ve konuşmanın tamamını kaydetmiş ve bu kayıtlar da istediği verileri elde etse ve tehdit diyebileceği bir konuşmayı kaydedebilse bizi haberi yapmadan Adli işlem yaptırarak durduracak imiş aklınca. Gelin görün ki kayıtlar da ki iyi ki kaydedip Adliyeye teslim etmiş kayıtlarda istifa baskısı yada tehdit sayılabilecek bir konuşma olmayınca önce şaşırmış ne yapacağını sonra haberin yapılmasının ardından da buz gibi bildiği görüntüleri kaydedeni de işin içine katmaksızın bizden şikayetçi olmuş aklınca. İyi de bu görüntüler tamamen tesadüfen elde edilmiş çok belli ve haber de yapıldığına göre hiçbir amaç güdülmemiş o da çok belli ki haberden sonra da inanın temaslar oldu yakın çevresinden oturup konuşalım düzeltim diye ama biz ok yaydan çıktı artık herkes sonucuna katlanacak dedik. Neyse ki nasıl bir akla kulluk ettiyse kaydettiği görüşmeleri Adliyeye teslim etmiş ve kayıtlar bizatihi bizim masumiyetimize delil olmuş.

 

Şimdi Savcılık sürecinin yani soruşturma aşamasının sonlanmasını beklediğimiz için vermediğimiz bazı detaylar da var ve takipsizlik kararının verilmesini bekliyoruz veya mahkemenin açılması halinde de önce mahkeme huzurunda söyleyip sonra kamuoyu ile paylaşacağımız bazı özel bilgiler de var elbette ve biz zaten Savcılık savunmamız da bir çoğuna değindik bu ropörtaj da soruşturmanın salahiyeti açısından pek girmesek te bu röportaj da durumdan bütün açıklığı ile başta milli eğitim camiası olmak üzere kamuoyunu haberdar edip bütün şeffaflığı ile yaşananları aktararak da kendi savunmamızı vermiş olduk kamuoyu vicdanına. Adliye’ye istifam için tehdit ettiler deyip milli eğitim camiası veya çevresine de çok para istediler ben parayı tamamlayamayınca haberi yaptılar diyerek yalanın ve iftiranın dibine vurur iken kendisi ile tezata düşen ve ne kendi izzeti ne de habere konu görüntülerdeki hanım efendinin izzetini umursamayan Milli Eğitim Şube Müdürü Ömür Öz’ün de bize bu tuzağı hangi siyasetçilerin talebi üzerine kurup bu iftira ve karalama faaliyetine giriştiğini de halen muhafazakar bilinen partinin iktidarında nasıl hala bu haberlerin üzerine görevde kaldığını da elbette soruşturuyoruz ve pek yakında bu gerçekeler ile de kamuoyunu buluşturacağız yani her şartta bu son haberimiz olmayacak konuya ilişkin. Gelişmeler yaşandıkça paylaşacağımızı belirterek haberimize konu röportajla sizleri baş başa bırakıyoruz.

Uşak Haber Merkezi ekibi adına Editör Ramazan Yıldız.

Yorumlar

Berk 5 Gün Önce

Gerek iddia makamı gerek uşak haber merkezî gerekse konunun muhattapları o gün yapılan telefon görüşmeleri hts kayıtları ve araç içi kameradan olayın doğru olup olmadığının teyidi çok rahat yapılanilir.Olayın tesadüfü ve spontane geliştiğini düşünenleri rahatlatma adına kaç dakikalık telefon görüşmesi yapılmış kaç kere aranmış bunlar hepsi telefon şirketlerinde ve akıllı telefonlarda mevcut tüm kayıtlara rahatlıkla ulaşabilirler.

Daha Fazla Haber
Yaşam
3mm MDF ile Hayal Gücünüz İnce Detaylara Dönüşsün
Yaşam
Maltepe'de Aniden Biten Aküye Çözüm!
Güncel
Barış Manço ve Cem Karaca’nın Ruhu AKM’de Piyanist Erman Karakaya ve Solist Yanki Keskin eşliğinde yeniden Canlanıyor!
Güncel
Uşak'ta Uyuşturucuya Geçit Yok: 100 Milyon TL değerinde Ecstasy Yakalandı, 2 Şüpheli Tutuklandı!
Yaşam
Gün Boyu Ayakta Kalanlar İçin En Uygun Kadın Ayakkabıları Hangileri?
Güncel
Sivaslı'da Uyuşturucu Operasyonu: 15 Gözaltı, Bonzai ve Ecza Ele Geçirildi!
Güncel
Sayın Vali ve Sayın Baş Savcı başta olmak üzere Devlet erkanı ve büyüklerimize UMPAŞ ve OSB'ye müdahale gerekliliğini hatırlatıyorum
Teknoloji
Sosyal Medyada Öne Çıkmanın Sırrı: Takipçi Satın Al
Yaşam
Dikili-Midilli Feribot Bileti: Ege'nin Sakin Yolculuğu!
Güncel
Kurtuluş Mahallesinde İki Araç Çarpıştı: Biri Dükkâna Daldı, Diğeri Kaçtı!