Uşak Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği'nin hem Karadeniz kültürünü yaşamak ve yaşatmak hem de Uşak halkına kendi kültürlerini tanıtmak gayesi ile her yıl organize ettiği Karadeniz'liler gecesini bu yıl da icra etti. Uşak'ta yaşayan Karadeniz'lilerin de bir araya gelmesine ve kültürler arası kaynaşmayada vesile olan geceye kolbastı ve Ünlü sanatçı Zeynep Başkan mührünü vurdu..
Gece; Karadeniz denince ilk akla gelen, Karadenizle özdeşleşen kemençe sesiyle ve horon ekibinin gösterisiyle başladı. Daha sonra yine kolbastı ekibinin izleyenleri mest eden Hoptek(Kolbastı) şovuyla devam etti.
Eğlenceye verilen kısa arada söz alan Uşak Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Faruk Azal; konuşmasına geceyi düzenlemede emeği geçenlere teşekkür ederek başladı. Teşekkürün ardından Başkan Azal; "Uşak'ta bulunan Karadenizli hemşehrilerimizin bir nebze de olsa memleket hasretlerini gidermek için ve gurbetteki Karadenizlilerin birbirleriyle olan bağlarının kopmaması için böyle organizasyonların önemli olduğunu vurguladı.
Başkan Ömer Faruk Azal'ın konuşmasının ardından, gecenin merakla beklenen ve Karadenizlillerin yanık sesli kraliçesi Zeynep Başkan sahne aldı. Zeynep Başkan'ın söylediği türkülerle mest olan Karadeniz sevdalıları kah eğlendi kah ağladı.
Karadeniz Uşağu 13 Yıl Önce
Uşak'ta okuyan Karadeniz'li bir öğrenci olarak ne bu dernekten ne de etkinlikten haberim yoktu. Olsa mutlaka katılmak isterdim Face den gördüm şimdi. Ama göğsüm kabardı netice de emeği geçenlere teşekkür ediyorum..
FERHAT SAĞLAM [ OTEL ANADOLUM] 13 Yıl Önce
Önce bugecenin düzenlenmesinde emeği geçen Başkanımız Dr faruk beye tüm arkadaşlarımıza teşekür ediyorum Güzel bir gece yaşadık zeynep başkan kardeşimiz de bizleri kirmadi geldi gecemizi neşelendirdi Ayrica haberim yokdu dien arkadaşlarımız var bunun içinde üzüldüm karadenizliler derneğinin var olduğunu bilmiyorlarmi acaba bir zahmet sorup öğrensinler.
Mustafa Küçükyıldız 13 Yıl Önce
Gecenin düzenlenmeside emeği geçen, Başta dernek başkanımız Dr. Ömer Faruk bey ve dernek yöneticiler olmak üzere herkese teşekkür ederim..
uğur bekar 13 Yıl Önce
geceye gelip bizleri yanlız bırakmayan , bizlere manevi desteğini gösteren tüm hemşerilerimize ve Uşak halkına çok teşekkür ederiz ,,
ufuk gürses 13 Yıl Önce
Tüm karadenizlilerin gecesi neşe dolu geçti bende ziyaret ettim sayın uğur bekarın gösterdiği caba takdire şayandı son güne kadar uğraş verdiğini gözledim bravo tam karadenizli.Herkese selamlar