Önce Türkiye'nin küresel ekonomik krizdeki konumunu ve kriz ortamından kurtulmak adına yürüttüğü politikalardan bahseden Kuvvet, daha sonra ithalat ve ihracat konularına değinerek Uşak'ın ekonomi pastasındaki yerini anlattı. Daha sonra UTSO'nun faaliyetleri, gerçekleştirdiği ve gerçekleştireceği projelerden bahseden Mustafa Kuvvet şunları söyledi:
"2011 senesi odamız içinde yoğun bir sene oldu. Sene içinde birçok etkinlik ve icraat gerçekleştirdik. Bunların içinde binalarımız için yaptığımız çalışmalar en önemlilerden sayılabilir. Hizmet binamızın yıkılması ve yeni hizmet binasının yapımı konusunda hızlı bir şekilde çalışmalara devam ediliyor.
Son dönemde özellikle bakanlıklar düzeyinde hızlı bir çalışma içerisine girdik. Bu çalışmalar sayesinde sektörel anlamda destek arayışımızda önemli mesafeler kat ettik. Geri dönüşüm sektörü, havaalanı gibi birçok konuda gerek bakanlık gerekse de genel müdürlük düzeyinde girişimlerimiz devam etmektedir.
Geri dönüşüm sektörü ile ilgili hazırladığımız raporu bakanlıklar düzeyinde iletmeye devam ediyoruz. Bulunduğumuz her toplantıda, her ziyarette geri dönüşüm sektörünün ilimiz için çok önemli olduğunu ve bu sektörün teşvik alması gerektiğini belirtiyoruz. Şu an lokomotif sektörlerimizden biri olan geri dönüşümün önemini ve yarattığı katma değeri durmak bilmeden anlatıyoruz.
THY Genel Müdürü Sayın Temel KOTİL’e yönetim kurulu olarak gerçekleştirdiğimiz ziyarette, Uçak seferlerinin yeniden başlaması, inişlerin Atatürk Havaalanına yapılması ve haftada 3 gün şeklinde olmasını talep ettik.
Toplamda 135 sayıda toplantı ve organizasyonda gerek ilimizi gerekse sanayicimizi temsil ettik."
Odanın toplantı ve ziaretler haricinde bir çok fuarda Uşak'ı temsil ettiğini UTSO Başkanı Kuvvet projeler hakkında da şu bilgileri verdi:
"Odamız için oldukça önemli bir proje olarak gördüğümüz, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Projesi bakanlıktan onaylanarak başladı.
Bir diğer proje konusu; Uşak’ta hep envanter eksikliğinden yakındık. Üretim oranlarımızı, kapasitemizi hep tahmini yazdık. 3000 üyemizin kapasitelerini, iştigallerini tespit edeceğimiz bir projeyi de ZEKA’dan onaylattık.
Bir başka projede ise;İstanbul Ticaret Odası’nın 2005 yılında gerçekleştirilen Türk Odaları Geliştirme Programı kapsamında eşleştirildiği Madrid Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile hazırladığı İhracata İlk Adım Programı’nın diğer odalar tarafından da uygulanabilmesi amacıyla yaptığı işbirliğine katılan 30 odadan birisi olduk.
İstanbul Ticaret Odası ile yaptığımız protokolle daha önce hiç veya düzenli ihracat yapmamış KOBİ’lerin uluslararası pazarlara açılarak düzenli ihracatçı olmaları amaçlanıyoruz."