Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Medical Park'ta Bypass Ameliyatı Oldu, Gözleri Kör Oldu

Uşak Medical Park Hastanesinde skandal iddialarına bir yenisi daha eklendi. Alaattin Battal; Medical Park Hastanesi'nde bypass ameliyatı edildi. Ameliyat sonrası gözlerinin görmediğini söyleyen Battal; Medical Park yetkililerinin "önceden imza attığın için dava edemezsin" dediklerini söyleyerek yetkililerden yardım istiyor.

Uşak Medical Park hastanesi vatandaşların şikayetlerinin bir türlü ardı arkasının gelmediği ancak ne hikmetse yetkililerin tedbir almadığı bir hastane haline geldi. Gün geçmiyor ki hastane ile ilgili yeni bir iddia ile karşılaşmayalım. Her giden hastanın adeta check up'a tabi tutulduğu, gerekli gereksiz röntgen, tahlil vesaire yapıldığı iddiaları,ve devletten para alma metodları uygulamak adına hastalara adeta meşakket yüklendiği iddiaları, her gün sokaklarda konuşulan ve hepimizin duyabileceği türden iddialar...

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak haftada bir kaç tane ihbar telefonu alıyoruz. Ancak bunların içinden gerçekten kayda değer bulduklarımızı haberleştiriyoruz. Geçtiğimiz günlerde site yetkililerine ulaşan Alaattin Battal'ın oğlu Recep Battal durumu bizlerle paylaştı. Olayı biraz soruşturduktan sonra hasta ile ropörtaj yaparak iddialarını kamuoyuna paylaşma kararı aldık.

Alaattin Battal'ın anlattığına göre; Battal göğsündeki sıkışmalar sebebi ile önce Uşak Devlet Hastanesi'ne gitti; Devlet hastanesi kendisine gerekli inceleme yapıldıktan sonra Devlet Hastanesi doktorları kan testi, ekg, efor testi yaptıktan sonra ameliyat gerektiğini söylemedi. Ancak "kalbinde zorlama, sıkıştırma var" dediler. Hasta hastaneye yattı ve oksijen tedavisi uygulandı. Battal, iddiasına göre nefes almakta zorlandığını pencere kenarına yatma isteğini dile getirdi, kendisine pencere kenarında yer verilmeyince Devlet Hastanesinden taburcu olmak istedi ve imza atarak Devlet Hastanesinden ayrıldı.

Daha sonra Medical Park Hastanesine giden Alaattin Battal'a, burada ameliyat olması gerektiği söylenerek baştan pazarlık edildi. Alaattin Battal hastane yetkililerinin "Masada kalma ihtimalin var sorumluğu alırsan, imza atarsan ameliyat ederiz, değilse etmeyiz" dediklerini kendisinin de "masada kalmayı yani ameliyatta ölme riskini göze alarak imza atacağını ancak bunun dışında oluşabilecek bir sağlık problemi olursa mesuliyetin doktora ve hastaneye ait olacağını belirttiğini" söyledi. Kendisine ölümün dışında bir riskin olmadığını söylenmesi üzerine imza atarak ameliyata girdi. Ameliyatın ardından sağ gözünün hiç görmediğini sol gözünün ise yalnızca karartı halinde silüet biçiminde gördüğünü yani gözlerinin görmediğini farkeden Battal; ameliyat eden doktora durumu belirttiğinde doktorun kendisine "bu ilerde geçebilir" dediğini söyledi. Doktorun bu ifadesi üzerine Alaattin Battal'ın "ama bizim pazarlığımız masada kaldığımda mesuliyeti sizde bilmemek şeklinde idi, gözlerimin görmeme ihtimalini konuşmamıştık anlaşmada bu yoktu" demesi üzerine yaşadığını iddia ettikleri kan donduracak cinsten. Battal orada yaşanan tabloyu şu şekilde özetliyor: 

"Doktorun yanında bulunan hemşire siz okumadan neden imzaladınız. İmzaladığınız anlaşamda bunlarda var dedi. Bende neden bana bunları söylemediniz, deyince doktor gülümsedi."

Battal; 7 gün kardiyoloji bölümünde tedavi gördükten sonra Medical Park hastanesi noröloji bölümüne yatırıldı ve burada tedavi altına alındı. Yaklaşık 28 gün de nöroloji bölümünde tedavi edildi. Bu arada gözlerinin açılabilmesi için iki kez anjiyo yapıldı ancak halen bir gözü hiç görmüyor diğeri ise sadece karartı şeklinde görüyor. Battal toplam 35 gün Medical Park Hastanesinde tedavi gördükten sonra kendisinden hiç para talep edilmeden taburcu edildiğini söyledi.

İmzaladığı kağıdın mahiyetini bilemeyen ve hastane çalışanlarınca "sizin imzaladığınız kağıtta bu konu da geçiyor, siz okumadan imzaladınız denilerek davadan bir şey çıkmayacağı iddiaları ile kafaları iyice karışan hasta ve hasta yakınları çaresizlik içinde olayı adli mercilere de taşımadıklarını iddia ederek yetkililerden konuya müdahale etmelerini istedi.


http://www.youtube.com/embed/eD1LDJHppqY
Yorumlar

Erdoğan 13 Yıl Önce

AKP hükümetinin 10 yıldır her dalda kadrolaşma faaliyetleri hızla devam ederken, ele geçirdiği bu alanlar da tüm perişanlıkları beceriksizlikleri artarak devam ediyor. Medikal Park ın haberini Uşak ta bir kaç basın yayın organı manşetlerine taşırken, medikalpark hastanesinden ve Tüprag dan otla nan yandaş basından bugüne kadar gık çıkmadığı gibi bundan sonrada çıkmayacağı gibi hatta sen haberi çak ben gidip sebebleneyim meselesi gündeme gelecektir. Önemli olan İnsan sağlıdır. Medikal Park hastanesi tamamen başarısız göz boyayıcı ve hizmet yerine, vatandaşı yolan bir anlayışa sahiptir. Bu yetmezmiş gibi birde mağdur bıraktığı hastalarını birde zorbalık yapıyorlarsa bu işe hastanenin arkasında ki muhteremlerin el atması farz olmuştur. Yazıklar olsun insan sağlığını hiçe sayanlara.

Mustafa Kaman 13 Yıl Önce

Hastanın kalbinden önce psikolojisi bozuk. Bu şekilde bir habere alet edilmesi gazetecilik ve insanlık adına gerçekten üzücü. hastanın oğlu niye dinliyo o konuşsun. ayıptır insani değerlerimizle okumuşlarımızla memlekete yatırım yapan sağlık sektörünü geliştirmeye calışan markalarla bu kadar uğraşmayın. her ameliyatın komplikasyonları olabilir. hak aranması gerekebilir. bu rama yeri gazete değildir. böyle düşmanlığı yunan yapmamış şu memlekete kendi vatandaşımız yapıyo hizmet edenlerimize. emin olun o doktorda bu hasta psikoloji bozukluğunu görse amelyatı yapmazdı. ne demek biz sadece ölüm için pazarlık yapmıştık. böyle bir laf olurmu. bunun garantisimi var.

1907 13 Yıl Önce

Sağdan soldan duyma söylentilerle haber yapmaya çalışıyorsunuz öncelikle hastalara ameiyat öncesi imzalatılması mecburi evrağı alıp okudunuzmu acaba orada ne uyzıyor. yok efendim ölürse diye konuşmuş ta başka birşey olursa diye birşey söylenmemişte Konuşmasın kardeşim imzaladığı evrağı alıp okusun ameliyat sonrası medeya gezen yakınları acaba ameliyat öncesi yakınlarının yanına kaç kere gelmişler. Bende size duyduğum birşey söyleyeyeim hasta taburculuk sonrası bakacak kimsesi olmadığı için hastaneden taburcu bile olmak istememiş

......... 13 Yıl Önce

öncelikle devlet tahlil ve röntgen işlemi yapılsada yapılmasada paket halinde tek fiyat ödüyor. bu işlemlerde devletten daha fazla para almak gibi bir durum söz konusu diğil siz şimdi utanmada bir sonraki habere para devletten geliyor ama tahlil vs. yapmıuorlar dersiniz öncelikle sut maddelerini okuyunda öyle haber yapın belki birkaç doğru kelime yazarsınız.

BATTAL 13 Yıl Önce

MUSTAFA BEY VE ERDOGANBEY SİZ NEREDEN BİLİYORSUNUZ BAKANI OLMADIGINI BEN YEGENİYİM BİZ VE 3 OGLU ONA BAKIYORUZ ARTIK SİZ KİM OLUYORSUNUZDA BİLMEDİGİNİZ KONUDA YORUM YAPMA HAKKINA SAHİPSİNİZ NEREDEN BİLİYORSUNUZ PSİKOLOJİSİ BOZUK OLDUGUNU KAC KERE HASTAYI GÖRDÜNÜZ SACMA SAPAN KONULARDA KONUSMAYIN ÖNCE TAM SEKİL ÖGRENİN BAZI SEYLERİ ONDAN SONRA YORUM YAPIN

Daha Fazla Haber
Güncel
Sayın Vali ve Sayın Baş Savcı başta olmak üzere Devlet erkanı ve büyüklerimize UMPAŞ ve OSB'ye müdahale gerekliliğini hatırlatıyorum
Teknoloji
Sosyal Medyada Öne Çıkmanın Sırrı: Takipçi Satın Al
Yaşam
Dikili-Midilli Feribot Bileti: Ege'nin Sakin Yolculuğu!
Güncel
Kurtuluş Mahallesinde İki Araç Çarpıştı: Biri Dükkâna Daldı, Diğeri Kaçtı!
Güncel
Keçiören belediye başkanı Mesut Özarslan'dan Vecdet Öz'e Özgür Özel'den Ali Karaoba ve diğer Milletvekillerine Çavuşoğlu Ankara'da kimlerle neler yaşadı?
Güncel
Uşak Milli Eğitim Şube Müdürü Ömür Öz ne bahse konu hanım efendinin ne kendi aile şerefini düşünmeden hangi mantıkla tuzak kurdu?
Güncel
CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba bu şehrin bir değeridir ve CHP Parti Meclisine girebilmesi Uşak için büyük kazanım olacaktır o kesin
Güncel
Organize Sanayi Çalışanlarını Taşıyan Araçlar Kaza Yaptı: Yaralıların Durumu İyi
Yaşam
İvedik'te Uzman Frenci Hizmetleri
Yaşam
Antalya'da Oto Elektronik Hizmetlerinde Güvenilir Çözümler