Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Hastane Yolsuzluğu İddialarını Soruşturacak Müfettişler Nihayet Uşak'ta

Uşak, geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde Uşak Devlet Hastanesi'nde bazı doğrudan teminler de yolsuzluk yapıldığı iddiası ile gerçekleştirilen bir operasyon haberi ile sarsılmıştı. Trilyonu bulduğu ve çok eski yıllara yani Ak Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş'in başhekimliği dönemine de dayanabileceği iddia edilen vurgunu soruşturmak üzere Müfettişler aylar sonra Uşak'a gelebildi. Peki soruşturmanın kapsamı nereye kadar uzanacak. Suçlular acaba yalnızca cezaevindeki iki kişi mi? Başka suç ortakları yada ihmali bulunanlar olabilir mi?

   Uşak Devlet Hastanesinde görevli olarak çalışan Y.K.'nın hastane yönetiminin imzasını taklit ederek, bazı doğrudan teminle alımlarda yolsuzluk yaptığı ve bir işyeri sahibi ile kendisine 300 bin civarında rant edindiği iddiası ile geçtiğimiz Şubat ayında bir operasyon gerçekleştirilmişti. Operasyonun ardından Hastane Personeli Y.K. ile işyeri sahibi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 

Operasyonun üstünden beş ayı aşkın bir süre geçmesine rağmen Müfettişlerin gelmediği ve soruşturmanın başlatılmadığına ilişkin iddialar bir süredir kamuoyunun gündemini meşgul etmekte ve kafaları karıştırmakta idi. Edinilen bilgiye göre Sağlık Bakanlığı Müfettişleri geçtiğimiz hafta içerisinde iddiaları soruşturmak üzere Uşak'a geldiler ve çalışmalara başladılar. Soruşturmanın nerelere kadar uzanacağı ise merak konusu! Bazı çevrelerin iddialarına göre vurgunun, operasyonda gündem edilen 300 bin lira (eski para ile 300 milyar) rakamının çok üstünde rakamlara yani 1 milyon liraya yani eski para ile 1 trilyona ulaşabileceği konuşuluyor.

Örneğin; Uşak Devlet Hastanesi'ne boya yapıldığı gerekçesi ile doğrudan temin yoluyla malzeme alındığı çatı aktarımı yapıldığı gerekçesi ile malzeme alındığı gibi basit yöntemlerle Hastane'den bahsi geçen firmaya para ödemesinin yapılması sağlandığı gibi iddialar kamuoyunda konuşulmakta. Oysa Hastane'de bahsi geçen tarihlerde ne boya işlemi ne de çatı aktarımı işlemi gerçekleşmediği dolayısı ile malzeme yada hizmetin hiç alınmadığı da konuşulanlar arasında. Bu ve buna benzer bir çok vahim iddia kamuoyunun kafasını karıştırırken, asıl merak edilenler şunlar; bu kadar usulsüzlük ve yolsuzluğun Hastane içerisinde başka kimsenin bilgisi olmaksızın nasıl yapıldığı; hastane yönetiminin bu kadar bariz konuları nasıl atladığı?

Kamuoyunda konuşulan bu iddialar doğru ise bu kadar basit yöntemlerle doğrudan temin gerçekleştirilebiliyor mu? Günlük banka ekstrelerinin bir çıktısı Hastane yönetimine, bir çıktısı da saymanlığa verilmiyor muydu? Yine ayrıca Aylık rutin KDV Beyannamesi  verilmiyor muydu? Bu ödemeler hangi zaman aralıkları ile kontrol ediliyordu? Yıllık kontrollerde bu durum nasıl fakedilemedi?Ayrıca Y.K. İsimli şahıs kantin işletmeciliği yapmış mıydı? Yolsuzluk iddiaları hangi yıllara kadar uzanıyor?  Halen Cezaevinde olan Y.K.'yı daha önce başhekimlik yaptığı bir dönemde Hastane Müdür Yardımcılığına önerdiği iddiası doğru mu? İsmail Güneş kendi iyi niyetini farkında olmadan etrafındakilere kullandırıyor olabilir mi?

Yorumlar

Necdeet 12 Yıl Önce

2 yıl önce buna benzer olaylar üniversitede ulubey meslek okulunda yaşanmıştı. Alınmamış malzemeler alındı gösterilerek paralar aktarılmıştı ne oldu ki adam ufak bir ceza aldı 2 yıl kütüphanede krallar gibi dinlendi şimdi tekrar görevinin başına pardon tekrar yolunu bulmaya gitti onun için bence birşey çıkmaz yapan yapıoo

Vatandaş 12 Yıl Önce

Bu soruşturma 2007 yılından iki hastane birleştikten sonrayı kapsadığı konuşuluyor. Esasen eski birleşmeden önceki yönetim ile bağlı bulunduğu bölüm ile arasının iyi olduğu iddia ediliyor. Fakat bu dönem soruşturma kapsamına alınmamış. Birde gerçekte alınmamış mal ve hizmetler için yapıldığı söyleniyor. Birde mal ve hizmet alımı yapılmakla birlikte farklı mal ve hizmet alımı yada daha eksik alındığı halde yüksek gösterilme ihtimalleri olabilir. Birde mal ve hizmet geçmişte aşırı enflasyon olmakla birlikte o yıllar soruşturularak afaki fiyatla alınmış mı ve ihtiyacın çok üstünde alınmışmı(gerçekte alınmamış olabilir), bu güne kalan malzemeler varsa ihale şartnamesine uyuyormu tüm bu detaylar araştırılmalıdır. Birde bu kişinin Müdür Yardımcısı olmak istedimi. Buna hangi partili destek verdi. kimler karşı çıktı kamuoyu bilmelidir. BİRN KİŞİ HATA YAPTI İSE BEDELİNİ ÖDEMELİDİR. ÖYLE KİMSELER VARKİ BEN BİLMEDİM DEME İMKANI OLAMAZ. AMA MALESEF BU KİŞİLER DE PARTİ YÖNETİMLERİNDE OLABİLİYOR.

2 vatantaş. 12 Yıl Önce

sağlık kurumlarının tamamını özel bir güvenlik şirketi ihalesini alıyor. inçelenirse müfettişlerçe sevinirim.

mehmet karınca 12 Yıl Önce

alınan paraların en az 1o trilyon olduğundan bahsediliyor. faturayı kesen vatandaşla, hastanedeki memurun metresleri bile yurt dışında çocuklarını okutuyolar...........

ALİ Haber Ajansı 12 Yıl Önce

Vatandaş rumuzu ile yazan arkadaş bazı konularda bilgin olduğu belli imalar var ancak şunu sana söylüyeyim bu iş 2007 den öncesine dayanacak emin olabilirsin soruşturulacak her şey ve sorumluları için gereği yapılacak. Bu kişiyi müdür yardımcılığına öneren kişi dönemin meşhur fırıncısı ve parti yöneticisi N.E. 'dir. Bu siteyi hep takdir ile takip ediyorum bu haberden dolayı bir kez daha takdir ettiğimi de bildirmek isterim. Yalnız biraz daha güncel olmalı.

Daha Fazla Haber
Güncel
Hatay - İzmir seferi yapan otobüs Uşak'ta devrildi!
Teknoloji
Sosyaltabu ile İnstagram Takipçi Satın Almanın Avantajları
Yaşam
Özay Tekstil Toptan Bornoz Satışı
Güncel
Parayı veren (bağış) imar değişikliğini hak etmiş oluyorsa biz de alalım yeşil alanı sonra belediyeye bağışta bulunup imara açtıralım
Yaşam
Yaz Aylarının Vazgeçilmezi Kadın Sandalet Modelleri
Yaşam
Çam Fıstığı Fiyatı Doğal Lezzetin Bedeli
Güncel
Pınarbaşı Halkı Taş Ocaklarını Protesto Etti; Pınarbaşı'nda Taş Ocağı İstemiyoruz!
Güncel
Narkotik Ekipleri Zehir Tacirlerine Nefes Aldırmıyor! 102 Gram Metamfetamin Ele Geçirildi!
Güncel
Genç kızın yüzüne yakıcı madde atarak kaçırmaya çalışan zanlı tutuklandı!
Yaşam
Yeni Doğan Bebek Giysileri Nelerdir?