Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Geleneksel Ramazan Eğlenceleri Başladı!

Uşak Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen Ramazan Eğlenceleri'ne start verildi. Bu yıl 4 ayrı noktada yapılacak olan eğlence programının ilki Kent Meydanı'nda gerçekleşti.

 Uşak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nün organizatörlüğünde yapılan Geleneksel Ramazan Eğlencesi bu akşam Kent Meydanı'nda yapılan bir dizi gösteri ve şovla başladı. Eski ramazanları bir nebze de olsa yad edebilmek ve şehrin sosyal ve kültürel tanıtımına katkı yapmak amacıyla her ramazan ayında düzenlenen eğlence programı bu yıl dabirbirinden renkli görüntülere sahne oldu. Bu yıl ilki gerçekleşen etkinliğe vatandaşların ilgisi de oldukça yoğundu.

Nasreddin Hoca ve masal kahramanlarının şovuyla başlayan etkinlik, ramazan eğlencelerinin vazgeçilmezi olan Hacivat-Karagöz göstersiyle devam etti. Daha sonra sihirbaz İbrahim Oral; birbirinden farklı ve ilginç illüzyon hareketleriyle izleyenleri büyüledi. İllüzyon şovun ardından ilahi grubu ve semah ekibi sahne alarak Kent Meydanı'nı dolduran vatandaşlara maneviyat yüklü anlar yaşattılar. Gece Ateş Adam Ejder'in ateş şovuyla son buldu.

Eğlence sonrasında görüşlerini aldığımız vatandaşlar; etkinlikten duydukları memnuniyeti belirterek; gelenek ve göreneklerin yaşatıldığı Ramazan Eğlenceleri programını düzenleyen Uşak Belediyesi'ne teşekkürlerini dile getirdiler.

Etkinlik programı hakkında da görüşlerini aldığımız Uşak Belediyesi Kültür ve sosyal İşler Koordinatörü Doğukan Alsay etkinlik takvimi hakkında bilgiler verdi. Ramazan boyunca her cumartesi ve 3 farklı noktada daha bu eğlence programının yapılacağını ifade eden Alsay; 28 Temmuz'da Çobançeşme Parkı'nda, 4 Ağustos'da Koru Park'ta ve 11 Ağustos'ta Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Cuma Pazarı'nda yapılacak olan Geleneksel Ramazan Eğlencesi'ne tüm Uşaklıları beklediklerini söyledi. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ










Yorumlar

ali veli 13 Yıl Önce

böyle ramazan eğlencesi mi olur? ramazana ezana saygısız. ezan okunurken müziği bile kısmıyorlar. vatandaş teravih kılıyor müzik son ses. ramazan sevap, hayır ayıdır. Milleti günaha sokuyorsunuz.

ahmet künder (gurbetçi) 13 Yıl Önce

belediyenin yapmıs oldugu ramazan eğlenceleri için cok teşekür ederim gurbetten gelen bırısı olarak cocuklarımla bırlıkte keyifli bir gece yasadık ramazanın tüm unsurları vardı semazenler tasavvuf müzği harıkaydı ama en güzeli sihirbazdı teşekürler uşak belediyesi...

Ali Rıza 13 Yıl Önce

Bir kere kesinlikle gelenekçi, muhafazakar biri değilim. Lakin şu zengin iftarlarına, davulcuları ve Ramazan eğlencelerini anlayamıyorum. Şu konuyu belirtmek lazım. Bu Ramazan eğlenceleri gelenekse Osmanlı -l Türk kültüründe yoktur. Bunu da ben demiyorum tarihçiler söylüyor. Bu tür eğlenceler gereksiz değildir tabi, çocuklar için yapılabilir. Benim dikkat çekmek istediğim konu bu durum geleneksel olmadığı halde geleneksel denmesi. Daha söylenecek çok şey var da bu kentte bu konuları konuşup tartışabilecek az sayıda yönetici-idareci var maalesef.

Daha Fazla Haber
Güncel
Sayın Vali ve Sayın Baş Savcı başta olmak üzere Devlet erkanı ve büyüklerimize UMPAŞ ve OSB'ye müdahale gerekliliğini hatırlatıyorum
Teknoloji
Sosyal Medyada Öne Çıkmanın Sırrı: Takipçi Satın Al
Yaşam
Dikili-Midilli Feribot Bileti: Ege'nin Sakin Yolculuğu!
Güncel
Kurtuluş Mahallesinde İki Araç Çarpıştı: Biri Dükkâna Daldı, Diğeri Kaçtı!
Güncel
Keçiören belediye başkanı Mesut Özarslan'dan Vecdet Öz'e Özgür Özel'den Ali Karaoba ve diğer Milletvekillerine Çavuşoğlu Ankara'da kimlerle neler yaşadı?
Güncel
Uşak Milli Eğitim Şube Müdürü Ömür Öz ne bahse konu hanım efendinin ne kendi aile şerefini düşünmeden hangi mantıkla tuzak kurdu?
Güncel
CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba bu şehrin bir değeridir ve CHP Parti Meclisine girebilmesi Uşak için büyük kazanım olacaktır o kesin
Güncel
Organize Sanayi Çalışanlarını Taşıyan Araçlar Kaza Yaptı: Yaralıların Durumu İyi
Yaşam
İvedik'te Uzman Frenci Hizmetleri
Yaşam
Antalya'da Oto Elektronik Hizmetlerinde Güvenilir Çözümler