Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Belediyesi İhale Yolsuzluğu Davasında 2 Tahliye Kararı!

Uşak Belediyesi'nde bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiası ile İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme başkanı kararı açıklayarak 2 sanığın tahliyesine karar verdi.

Geçtiğimiz yıl ekim ayında İzmir Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Uşak Belediyesin'de bazı ihalelere fesat karıştırıldığı iddiası ile yapılan operasyon kapsamında İzmir 8. Ağır ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında mahkeme başkanı iki kişinin tahliyesine karar verdi.

Mahkemede savcı tutuklu bulunan 10 sanıktan 8'inin tahliyesini ve Serkan Arıcan ve Serhan Arıcan'ın da tutukluluk halinin devam etmesini talep etmiş; savcının bu talebi üzerine sanık vekilleri gerekçeli olarak beyanda bulunarak müvekkillerinin tahliyesini istemişti. Mahkeme başkanının kararı açıklamak üzere verdiği aranın ardından duruşma devam etti ve mahkeme başkanı kararı açıkladı. 

Mahkeme başkanının okuduğu karara göre Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan'ın ulusal ve yerel basında yer alan haberlerde geçtiği gibi çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ve yataklıktan değil; özel yetkili mahkemece bu dosya kapsamında görevi kötüye kullanmak iddiası ile yargılandığı belirtildi.

Mahkeme Başkanının okuduğu karara göre:

"Ali Erdoğan ile ilgili davada söz konusu olan ve Uşak'ta da başka bir mahkemede görülen Kentsel Dönüşümle ilgili dosyanın Uşak'taki mahkemeden istenmesine, ihalelerde kamu zararının olup olmadığının bilirkişilerce tespitinin istenmesine, Süleyman Karahan ve Halil Zengin'nin tahliyesine, diğer tutuklu bulunan sanıkların tümünün tutukluluk halinin devamına, bir sonraki duruşmanın 14.12.2012 saat 13:30'da görülmesine" karar verildi.
Yorumlar

Görevi kötüye kullanmak iyi... 12 Yıl Önce

Uşakta yaşanan çok önemli olayları Uşakhabermerkezinden öğreniyoruz yine: Haberde geçen bir husus benim gibi bir çok insanı incitmiştir. Bizim başkan meğer çıkar amaçlı suç örgütüne yardım ve yataklık etmemiş, eee peki ne etmiş; iddia ediliyor ki, görevi kötüye kullanmış, işini yapmamış, kamuyu zarara uğratmış, yetimin öksüzün hakkının yenmesine göz yummuş. Yani züğürt tesellisi gibi bir şey. Uşaklı buna mı layık, gerçekten bu sorunun cevabını aramak lazım.

uşaklı 12 Yıl Önce

kardeşim ali erdoğan ihaleleri 5 misli bu arkadaşlara kaktırdı şimdi zarar ettiler ediyolar yani belediye 5 misli kazanıyor ne yetimi ne yemesi boş laf bunlar ihaleler kaça gitti hakimde bunu araştırıyor araştırıncada herşey ortaya çıkacak

AHMET İŞÇİ 12 Yıl Önce

VAY BENİM MEMLEKETİM KİMLERE KALMIŞ ..ŞEHRÜLEMİN MAKAMINDAA KİMLER OTURUYOR...GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK NE DEMEK BENİM HAKKIMI BAŞKALRINA YEDİRİYOR DEMEK..HARAM OLSUN HEPSİ YİYENLERE İÇENLERE..

MUHTEREM UŞAKLI 12 Yıl Önce

İZMİRDEKİ DAVAYI SANKİ BİTMİŞ VE BERAT EDİLMİŞ GİBİ SUNMANIZI KINYORUM...UŞAK TAKİ5000.TL YE ALINIP 50,000TL YE BELEDİYEYE SATILAN VE YETİMİN HAKKINI YEDİRİLDİĞİ DVADAN NİYE BAHSETMİYORSUNUZ..SÖZDE TARAFSIZSINIZ...

Vatandaş 12 Yıl Önce

Belediye Başkanı Mhp den istifa ettikten sonraki döneme ilişkin yolsuzluk iddiaları ve soruşturma olmadı. Dikkat çekici bir durum.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?