Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak İtfaiyesinden Nefes Kesen Tatbikat!

İtfaiye Haftası münasebetiyle Atatürk anıtı önünde bugün bir tatbikat düzenlendi. Tatbikatta bir kaza, yangın ve benzeri durumlarda itfaiyenin duruma nasıl müdahalede bulunduğunu göstermek amacı ile yapılan tatbikat nefes kesti.

 Uşak Belediyesi İtfaiye Haftası nedeni ile nefesleri kesen bir tatbikat düzenledi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tatbikata Uşak Vali Vekili Bayram Öz, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Jandarma Alay Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, daire müdürleri, belediye birim amirleri, itfaiye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Yaklaşık 1 saat süren tatbikatta araçta sıkışan bir vatandaşın kurtarılması, tüp yangını, akaryakıt yangını ve ev yangınının olduğu senaryoda müdahale edildi. Tatbikatın açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Erdoğan, itfaiye teşkilatının günden güne kendini geliştirdiğini söyledi. itfaiyede bulunan personelin gençleştiğine dikkat çeken Erdoğan, “Genç personelimiz her konuda deneyimli hale geldi. Dağcılıktan dalgıçlığa kadar birçok eğitim alan personelimiz pek çok ilde bulunmayan özelliklere sahip oldular” dedi. Bundan sonra da eğitimlere devam edeceklerini bildiren Erdoğan personelin her anlamda en iyisi olması için çaba vereceklerini vurguladı.

Vali Vekili Bayram Öz ise itfaiye personelinin binbir türlü güçlükle mücadele ettiğini hatırlatırken gelişen teknolojilere rağmen insan faktörünün hala yangınlarda ön planda olduğunun altını çizdi. İtfaiye personelinin 24 saat esasına göre gece gündüz demeden çalıştığını ileten Öz, “ İtfaiye çalışanları çalışmaları ile taktire şayan bir iş yapmaktadır. Can siparene çalışan itfaiye personeli bir çok konuda vatandaşlarımıza destek olmaktadırlar” diye konuştu. Öz itfaiye personelinin her zaman yanında olacaklarını da sözlerine ekledi.

İtfaiyemiz sürekli gelişiyor

Uşak itfaiyesinin sürekli kendisini yenilediğini ve geliştirdiğini anlatan Başkan Erdoğan, “ İtfaiye personelimiz çalışmaları ile her zaman örnek oluşturmaktadır. Birçok konuda vatandaşlarımızın başvurduğu itfaiyenin bizlerde gelişmesini çok önemsemekteyiz. Bu nedenle öncelikle personelimizin gençleşmesini sağladık. Genç personelimiz her türlü ihbara en hızlı şekilde müdahale edecek duruma geldiler. Biz personelimizin her anlamda gelişmesi için de çaba veriyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında bütün eğitim seminerlerine gönderdiğimiz personelimiz her türlü felakette en üst seviyelere geldi. Personelimiz dağcılıktan dalgıçlığa kadar uzmanlık alanlarını genişletti. Ayrıca her yıl yenilediğimiz araçlarımız ile teşkilatımızı ekipman olarak da en modern ekipmanlar ile donatıyoruz” dedi.

İtfaiyecilerimizin daima yanındayız

İtfaiye çalışanlarının daima yanlarında olduğunu belirten Vali Vekili Bayram Öz ise, “ İtfaiye personelimiz her türlü sıkıntılara göğüs gererek çok zor şartlar altında çalışmaktadırlar. Son yıllarda ülkemizde itfaiye teşkilatı en iyi noktalara gelmiştir. İlimizdeki itfaiye çalışanları da görevlerini layığı ile yerine getirmektedirler. Bu vesile ile bugüne kadar şehit olan bütün itfaiye erlerimize rahmet diliyorum” dedi. 
Tatbikatın ardından terfi eden itfaiye personeline plaketleri protokol tarafından verildi.   








Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila