Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

BARO Seçimleri İçin Geri Sayım Başladı İşte Son Kulisler!

Uşak'ta BARO seçimlerine sayılı günler kala kulisler hareketlenmeye başladı. Seçime kimler başkanlığa aday olarak girecek? Hangi aday yönetimini hangi isimlerden oluşturacak? İşte derlediğimiz BARO kulisleri:

Avukatlık Kanununun 32. maddesi gereği iki yılda bir ekim ayının ilk haftasında yapılan BARO seçimlerine yaklaşıldığı şu günlerde Başkanlığa aday isimler netleşirken hangi adayın kimlere yönetiminde yer vereceği de belli olmaya başladı.

Uşak Haber Merkezi olarak geçtiğimiz aylarda Uşak BARO Seçimlerine Doğru Kulisler Hareketli! başlığıyla BARO kulislerinden derlediğimiz bilgileri haberleştirmiştik. İlgili haberimizde seçim çalışmalarına start verildiğini ve Tuncay Gökmen ve Baki Kantar'ın adaylığının kulislerde konuşulduğunu da belirtmiştik.

BARO BAŞKANLIĞINA 2 ADAY!

BARO seçimleri öncesinde kulislerde adaylığı konuşulan Tuncay Gökmen ve Baki Kantar başkanlık için yarışacak iki isim oldu. Yaklaşık 240 avukatın oy kullanacağı BARO seçimlerinde iki isim arasında kıyasıya bir mücadele yaşanacağa benziyor. Mevcut başkan Rıza Albay'ın bu seçimde aday olmayacağı kendisinin de bu durumu net olarak ifade ettiği belirtildi.

Çoğunluğu sol görüşlü üyelerin oluşturduğu BARO seçimlerinde Tuncay Gökmen'in stajyer avukatlardan sorumlu olması nedeniyle stajyerlerin oyunu alabileceği ve bu durumun onu bir adım önde gösteren avantaj olduğu düşünülüyor.  Tuncay Gökmen'in ayrıca yönetimde Muhterem Sayan, Özgür Boz, Güven Özkan, Alaattin Yıldırım ve Bora Öztürk gibi isimlere yer vereceği de kulislerde konuşulmakta.    

Baki Kantar'ın ise yıllardır bu camiada yer alması ve her görüşten insanla samimi ilişkiler kurabilmiş olması, camia içinde her yaştan meslektaşıyla birebir ilişkilerinde iyi olması şansını artırdığı,  Kantar'ın da bazı sol görüşlü avukatlardan oy alabilme ihtimalinin olduğu yönünde konuşuluyor. Kantar'ın da yönetime yazacağı isimlerin şekillendiği ve Çetin Altınbilek, Ebru Erdoğan Acartürk, Yahya Büyükdurna, Kazım Kuşçu gibi isimlere yönetimde yer vereceği bilgisine ulaşıldı. Baki Kantar'ın ayrıca Emin Coşkun'un da desteğini aldığı ve yönetimde Emin Coşkun'a da yer vereceği konuşulmakta.

SONUCU KARARSIZLAR BELİRLEYECEĞE BENZİYOR! 

Rekabetin doruklarda yaşanacağı seçimde sonucu, halihazırda kararsız olan ve yüzer gezer oy durumunda gözüken yaklaşık 50 kişinin belirleyeceği kulislerde beliren yaygın görüş olarak karşımıza çıkmakta.

Uşak Haber Merkezi olarak, sivil toplum örgütleri arasında büyük bir yer edinen ve önem arzeden BARO seçimlerinin kentimiz için hayırlara vesile olmasını temenni eder, her iki adaya da başarılar dileriz. 
 
Yorumlar

yönetim 12 Yıl Önce

karma liste en doğrusu.

blok liste sacma olur. 12 Yıl Önce

Tabiki karma liste uygun olur. Secim yapilacaksa oy kullanilacaksa secilecek kisileri karma liste ile secmenler secmelidir. Listede destekledigin adayi yazarsin diger listeden de destekledigin aday var ise yazarsin hepsi bu.... Ama bunun yerine blok liste yaparsan sen secmen degilsin kullanilan bir piyonsun. Hic mi yakin oldugun veya uzak oldugun aday olmadi. Kim calisiyorsa ona oy ver..... ey Demokrasi sen nelere kadirsin. Muhtar bile olamaz denilen kisi 10 yildir basbakan.... sagduyulu olalim oyumuza sahip cikalim.

Avukat 12 Yıl Önce

Ben Rıza Albay aday olsa başkasına oy vermezdim ama iki adaydan tercihim Baki abi olacak. Her iki arkadaşıma da başarılar.

aydın 12 Yıl Önce

baki bey reklam yapmayı sevmez en uygun adaydır.

derin konsey 12 Yıl Önce

hiç bir seçimde bu kadar sessiz ve pasif olmamıştı. acaba neden ?

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?