Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Dünya Yürüyüş Günü'nde ATAPARK'ta Sağlık Yaşam Egzersizleri!

ATAPARK'ta bugün Dünya Yürüyüş Günü olması münasebetiyle parktaki yürüyüş alanında tur atılarak sağlıklı yaşam egzersizleri yapıldı.



Dünya Yürüyüş Günü olması nedeniyle bugün Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinlikte ATAPARK'ta toplanan grup sağlıklı yaşam hareketleri ve yürüyüş yaptılar.

Sağlıklı yaşam egzersizlerinin ardından Dr. Hakan Ayanaoğlu bir açıklama yaptı. Teknolojinin ilerlediği ve makine gücü kullanımının arttığı son yıllarda insanların hareketsiz bir yaşam sürdürdüğünü belirten Dr. Hakan Ayanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi:


"Günümüzde teknolojinin hızla ilerlemesiyle ortaya çıkan yenilikler, insanlığın hizmetine sunulmakta ve insanlar gün geçtikçe değişen bir hayat tarzı sürdürmektedir. Günlük yaşamda pek çok iş makinelerle yapılmakta, çok kısa mesafeler bile arabayla gidilmekte ve insanlar daha az hareket etmektedir. Makineleşme ile birlikte giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi bereberinde toplumda obezite,kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran faktörlerden biri olmuştur.

Dünya sağlık örgütü tarafından yetişkinler için haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite, çocuklar için ise günde 60 dakikalık tempolu fiziksel aktivite yapması önerilmektedir. Fiziksel aktivitenin yaşam boyu sürdürülmesinin herkese, her yerde, her zaman yararlı olabileceği mesajının daha geniş kitlelere yardımcı olmalıdır. Bu bilinci oluşturacak özel günlerden biri de 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günüdür."




Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?