Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Üniversitesi İle Alman Üniversitesinden İş Birliği!

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ve heyetinin Almanya'ya yaptıkları ziyarette Würzburg Üniversitesi yetkilileriyle de görüşmeleri sonucunda ortak projelere imza atma kararına varıldı.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sayın Dalkıran, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Çalık, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cengiz Soykan, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Faysal Gökalp ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Musa Çifci Almanya’nın Würzburg Üniversitesi’nde bilimsel temaslarda bulundu.

Prof. Çelik ve beraberindeki heyet 400 yıllık bir eğitim geçmişi olan Würzburg Üniversitesi’nin yetkilileri ile rektörlük binasında görüştü. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı açıklamada Würzburg Üniversitesi’nin köklü bir üniversite olduğunu belirterek “ Bilimsel alanda Würzburg Üniversitesi ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. Rektör Prof. Dr. Eckhard Pache’nin Türk – Alman Eğitim ilişkilerine önem verdiğini gördük. Ben de Türk-Alman Eğitim ilişkilerinin tarihini iyi biliyorum. Almanya ile ilişkilerin gelişmesinde sadece üniversitelerimizin değil insanlığın da ortak menfaati vardır. Öğrenci ve akademisyen değişimi için hazırlanan  ortaklık ve işbirliği anlaşmaları son şeklini aldığında ilk öğrencilerimizi göndermeye başlayacağız. Würzburg Üniversitesi ile birlikte yürüteceğimiz ortak projelerde ülkemize bilimsel manada çok önemli katkılar sağlayacağımıza inanıyorum” dedi.

Würzburg Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eckhard Pache ise yaptığı açıklamada, Dünyanın en eski üniversitelerinden biri olduklarını aktararak Türk - Alman Eğitim ilişkilerine büyük önem verdiklerine dikkat çekti. Uşak Üniversitesi'nin saygın rektör ve dekanlarını Würzburg Üniversitesi’nde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Eckhard Pache üniversite olarak gerek idari, gerekse bilimsel alanlarda Uşak Üniversitesi ile çok büyük projelere imza atacaklarına inandıklarını söyledi.
Rektörlük binasında yapılan görüşmelerin sonunda tarihi Uşak kilimleri Würzburg Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eckhard Pache ve dekanlara hediye edildi.

Würzburg Üniversitesi’nde ayrıca iki üniversite dekanları arasında yapılan görüşmelerde Erasmus başta olmak üzere fakülteler arası işbirliği  konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Almanya’nın Würzburg Üniversitesi’nde iki gün süren temasların ardından Prof. Dr. Sait Çelik ve beraberindeki heyet Würzburg Üniversitesi’nde eğitim gören Türk öğrencileri ile görüştü. Türk öğrenciler kurdukları DTSV- Türk Alman Öğrenci Birliği’ni tanıtarak Türkiye’deki ve Uşak Üniversitesi’ndeki eğitim imkânları hakkında bilgi aldılar.

Gençlere hitaben bir konuşma yapan Çelik, “Çok şanslı bir nesil olduğunuzu hiç unutmayın. Dünyanın çok önemli bir ülkesinin üniversitesinde eğitim görme şansını yakalamışsınız. Bu şansı kesinlikle çok iyi kullanın. Eğitiminizi akademik kariyer ile noktaladıktan sonra sizleri Uşak Üniversitesi’nde görmek isteriz. Çünkü siz yurtdışında eğitim ve kariyer yapan Türk gençleri bizim için çok önemlisiniz” dedi.

Rektör Çelik ve beraberindeki heyet ayrıca Frankfurt Uşaklılar Derneği’ni ziyaret ederek Almanya’da bulunan Uşaklılar ile bir araya gelme fırsatı buldu. Çelik Uşaklılar adına kurulmuş dernek ve vakıfların çalışmalarının ve üniversitemize verdikleri desteklerin mutluluk verici olduğunu belirterek Frankfurt Uşaklılar Derneği’nin Uşak Üniversitesi’ne destek olacağını bildirdi.








Yorumlar

Vanlı 12 Yıl Önce

Almanya ziyaretinde bütün dekanlar var Mühendislik dekanı yok neden niçin?varmı cevabını bilen.

yılmaz 12 Yıl Önce

üniversitenin fakültelerinin yarısında ne hoca ne öğrenci var. genelde üniversitelerin en güçlü fakülteleri olan fen-edebiyat fak.de 19 bölümün 6-7'si öğrenci alıyor. kısaca uşak üniversitesi bir tabela üniversitesidir. nerde almanyanın 400 yıllık üniversitesi...

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?