Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Cumhuriyetin Aydınlığında 3. Sanat Festivali Açılış Töreni Yapıldı

Uşak Belediyesi tarafından organize edilen Cumhuriyetin Aydınlığında 3. Sanat Festivali açılış töreni bugün yoğun bir katılımla Kent Meydanı'nda gerçekleşti.



Uşak Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü organize edilen Cumhuriyetin Aydınlığında Sanat Festivali, kortej yürüyüşünün ardından Kent Meydanı'nda yapılan törenle başladı.

Pazar gününe kadar devam edecek olan festivalin açılış törenine Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Defterdarı Abdullah Kırım, farklı sanat dallarında hünerlerini sergileyecek olan sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Başkan Ali Erdoğan önceki yıllara oranla daha kapsamlı bir festival olacağını ve ve bu festivali geleneksel hale dönüştürmeyi planladıklarını ifade etti. Kültür ve sanatın toplumların vazgeçilmez unsurları olduğunu söyleyen Erdoğan; "Toplumlar kendi kültürlerini ve sanatlarını yansıtarak tarihte var olmuşlardır. Dün olduğu gibi günümüzde de toplum hayatında kültür ve sanatın büyük bir önemi vardır. Biz belediye olarak ilimizde sanatın gelişmesine katkı sağlamak gençlerimizin kültür ve sanat etkinliklerine katılmasını sağlamak için böyle bir festivali üç yıldır yapıyoruz. Kentin sokaklarında onlarca sanatçı, resim çiziyor, taş oymacılığı ve onlarca etkinlik yapıyor. Bu halkımızın ilgisini çekiyor. Tarihi evlerin bulunduğu bölgeler kentin merkezi, tarihi ve kültürel değerlerimizin bulunduğu mekanlar 7 gün boyunca sanatçılara ev sahipliği yapacak. Festival sonunda ise ortaya çıkan eserleri sergileyeceğiz" dedi.  

Başkan Ali Erdoğan'ın ardından Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden de kısa bir konuşma yaptı. Vali Erden konuşmasında Türk Milleti'nin geçmişten bugüne kültür ve sanatla iç içe olduğunu belirtti. Uşak Valisi Erden ayrıca Uşaklıların sanata olan yoğun ilgisinden oldukça memnun olduğunu ifade ederek; festivale katılan sanatçı ve sanatseverlere teşekkürlerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek festivalin startı verildi. Daha sonra Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan,Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gündüz, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut, İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun, İl Defterdarı Abdullah Kırım, bir grup öğrenci ile birlikte tual boyadıktan sonra alanda kurulu olan stantları gezerek stantlarda sunulan sanat eserleri ve sanat dalları hakkında bilgi aldılar.




Yorumlar

Medeniyetin göstergesi 12 Yıl Önce

Cumhuriyetin aydınlığı herkese yansımış ancak; Uşak belediye başkanı Aliı erdogana ve yardımcısı mustafa güldüze bir faydası olmamış. Beyefendiler hem milleti festivale davet etmişler hemde köy düğününe gider gibi ne kravat ne ev sahipliği bu ne ya. Bu mu uşaklıya ve davetlilere saygınız !

birisi 12 Yıl Önce

vatandasa saygi kalmamis.Tayyip Bey de kravat takmiyor.Ustalari o.

öğretmen 12 Yıl Önce

kravat takmak veya takmamak ne önemi var. şekicilikten ne zaman kurtulacağız. ve sayın haber sitesi yönetisi böyle yorumları niye yayınlıyorsun ki ? birde açıklama yapmışsın ??????????? herşey için teşekkürler başkan özellikle bugun kü konser mükemmeldi.

selim erdem 12 Yıl Önce

sayın başkanım ve ekibine çok teşekkür ederim.uşak ilinin çehresi artık değişiyor kültür ve sanat faaliyetleri çok kaliteli ve tatmin edici büyükşehir belediyeleri bile milyonlarca lira harcayarak bu kalitede etkinlik düzenleyemiyor.

Medeni insan 12 Yıl Önce

Şak şakcılığın lüzumu yok. En başta arkadaş medeniyetin göstergesi demiş. Doğru da söylemiş. Bir adam canı isteği zaman takıyor istemediği zaman takmıyor, burası muz cumhuriyeti mi? Sen ev sahibiysen konuklarına saygı göstereceksin, iyi o zaman kravat takmayalım, kanunu takmayalım, kural tanımayalım, ondan sonra adına kültür diyelim sanat diyelim. Kızlarımız ne zaman tam olarak başörtüsü özgürlüğüne kavuştu, o zaman belki senin de kravat takmama özgürlüğün (belki) konuşulabilir, vesselam...

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?