Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Belediyesi 10'dan Fazla Belediye Başkan Aday Adayı Çıkartacağa Benziyor

Yerel Seçimlerin öne alınıp alınmayacağı tartışmaları son erdi. Ancak neticede yerel seçimlere 1.5 yıl kadar bir süre kaldı. Uşak Belediyesinden Belediye Başkan Aday Adaylığını düşünenlerin sayısı oldukça kabarık.

Uşak'ta bu yerel seçimlerin oldukça hareketli geçeceği aşikar. Üç büyük partide, yerel seçimlere çok iyi hazırlandıklarını ve beldeler, ilçeler ve ilde iddialı olduklarını ve belediyeleri kazanmak için vargüçleri ile çalışacaklarını her fırsatta deklare etmekte.

Aday adaylığı hususunda üç partinin kulislerinde de bir çok isim konuşulurken bu konuda en yoğun talebin olacağı parti hiç kuşkusuz Ak Parti olacak. Aday adaylığı sürecinde kıyasıya bir yarışın olması beklenen Ak Parti'de bir çok isim aday adayı olarak konuşulurken ismi en çok öen çıkanlar Belediye içerisinden.

Uşak Belediyesinde farklı siyasi partilerden de olsa 10 dan fazla aday adayı çıkacağa benziyor. Adaylık için ismi geçenlerin başını hiç kuşkusuz Ali Erdoğan çekmekte. MHP'den referandum sürecinin ardından istifa etmek zorunda kalan Ali Erdoğan'ın ismi hem Ak Parti hem de CHP'den aday olabilir şeklinde kulislerde sıklıkla dillendirilmekte. Aday olup olmayacağı hususu bir çok ismin de aday adayı olup olmayacağını belirleyeceğe benziyor. Ali Erdoğan'ın aday olmaması halinde aday adayının artacağından hiç kuşku yok. Erdoğan son üç yerel seçimde olduğu gibi bu seçimlerinde en çok konuşulan kilit ismi olma özelliğini koruyacağa benziyor. 

Ali Erdoğan'ın yanısıra Ak Parti'den aday adayı olması beklenen isimler Serhat Eren, Nurullah Cahan, Erol Uysal ve Mehmet Gün bu isimlerin dördü de Ak Parti Belediye Meclisi üyesi. Gerçi Mehmet Gün İl Başkanı olmasının ardından istifa etti ama sonuçta belediye meclisi üyesi idi. (Akpartiden toplam 5 aday adayı)

Belediye Meclisinde bulunan muhtemel aday adayları olarak ismi geçenlerden iki tanesi ise MHP'den İl Başkanı ve Meclis grup başkanı Alpay Özgür ve Belediye Meclisi Üyesi Utku Demiröz'ün de MHP'den aday adayı olabileceği kulislerde konuşulmakta. Ayrıca Özel Kalem Müdürü Tuncay Akbulut'un da her ne kadar parti yönetimi ile arası açık olması sebebi ile şans verilmese de tabanla ilişkilerini diri tuttuğu ve aday adaylığı düşünüyor olabileceği de kulağımıza gelen rivayetler arasında. Yine halen İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten ve eski Gediz Belediye Başkanı olan Ekrem Taşkesdik'in de Gediz'den MHP'nin yeniden adayı olabileceği de kulislerde konuşulmakta. Halen Uşak Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürü olan Erhan Kutluay ise geçen dönem Ulubey MHP Belediye Başkan adayı olmuş fakat kazanamamıştı. Ulubey MHP Teşkilatının seçimlerde Ak Parti ile ittifak etmeyi planladığı Erhan Kutluay gibi her iki partiye yakın bir isimde uzlaşılırsa Kutluay'ın Ak Parti adayı olması halinde destek verebilecekleri de kulislerden gelen bilgiler arasında. Kutluay Ak Parti'den aday olur mu bilinmez ancak MHP İle Ak Parti'nin ittifakı gerçekleştirememesi halinde de her iki partininde mevcut CHP'li Belediye Başkanını devirmesi ve seçim kazanması zor görünüyor. (MHP'den de toplam 5 aday adayı)

Belediye içerisinde CHP'den aday adayı olabilecek isimler ise Belediye Meclisi üyesi Kudret Erdem ile geçtiğimiz günlerde Başkan Yardımcılığı görevinden alınarak danışmanlık görevine getirilen Bedii Beşkazalıoğlu. (CHPDen iki aday adayı)  Bu iki ismi de biraz zorlama ile de olsa aday adayı olabileceklerin arasında sayarsak (Tuncay Akbulut'da açıkçası biraz zorlama isim oldu) Uşak Belediyesinden 12 Tane aday adayı çıkması bekleniyor.

Yorumlar

CHP Lİ 12 Yıl Önce

UŞAK HABER MERKEZİ BU YAPTIĞINIZ HABERE KUŞLAR BİLE GÜLER ALİ ERDOĞAN CHP2DEN ADAY OALACAKMIŞ GÜLDÜRMEYİN ONUN SİYASİ DÜŞÜNCESİYLE CHP NİN DÜŞÜNCESİ NASIL UYUM SAĞLAR TABAN KABUL ETMEZ

bir bilen 12 Yıl Önce

böyle mhp ye utku reis yakışır.

manastır 12 Yıl Önce

yakışır tuncay akbulut kardeşime ondan iyisimi gelecek başkanlıga sonuna kadar destekliyorum

aslan 12 Yıl Önce

İnşallah aday adaylarında Ali Başkan adaylığını kazansın. O aday olursa kesinlikle kazanamaz. :D

kamil 12 Yıl Önce

böyle bir haber için çok erken bu saydığınız isimlein rhepsi çok değerli ve başarılı isimler ama vakit çok erken daha bir sürü isim çıkar. ali erdoğan a gelince onun devri bitti.halen adaylığı düşünüyorsa pessl uşaka ne yaptıda uşaktan ne isteyecek..

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?