Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Eğitim Bir-Sen'den Tepki: 'Öğretmenler Gününü Kutlamıyoruz!'

Eğitim Bir-Sen Uşak Şubesi Başkanı Mehmet Karaçallık açıklama yaparak "Öğretmenlik mesleğinin ekonomik ve mesleki itibarını hedef alan yaklaşımlar bertaraf edilmediği sürece, 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri yapmayacaklarını ve kutlama mesajı yayımlamayacaklarını" ifade etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle bir basın açıklaması yapan Eğitim Bir-Sen Uşak Şube BAşkanı Mehmet Karaçallık genel merkezde alınan karar doğrultusunda herhangi bir öğretmenler günü kutlaması ya da tebrik mesajı yayınlamayacaklarını söyledi.

Karaçallık Öğretmenler Günü’nü kutlamama kararının başlıca gerekçelerini şöyle sıraladı:

- Ülkenin geleceğini inşa eden eğitimin en önemli unsuru olan öğretmenlerin fedakârlığının görmezden gelinmesi, 
- İtibar kaybına uğratılması,
- Ek ödemeden mahrum edilerek kamuda en az maaş alan çalışan konumuna düşürülmesi,

Ayrıca, 18. Milli Eğitim Şurası’nda alınan;
-“Öğretmen ve yöneticilerin ekonomik durumlarının iyileştirilmesi amacıyla her yıl kasım ayında bir maaş tutarında ikramiyenin verilmesi,
- Ek ders ücretinin 12 TL’ye çıkarılması,
- Görev alınan projeler için ek ders ücreti tahakkuk ettirilmesi,
- Eğitim kurumu yöneticilerine makam tazminatı ödenmesi, 
- Ve ek ders ücretinin maaşlara, ek ödemenin ise emekli maaşlarına yansıtılması kararlarının da hayata geçirilmemesi...

Karaçallık açıklamasına şu şekilde devam etti:

"Bugünkü açıklamamızda “Türkiye ve Dünyada Öğretmenlik” raporumuz üzerinden öğretmenliğin ve öğretmenlerin durumunu ortaya koyduk. Ancak eğitim sisteminin nitelikli bir hale gelmesi ve bireylere hak ettikleri düzeyde eğitim hizmeti sunması, sadece öğretmenlere yönelik çalışma ve iyileştirmelerle sağlanamaz. Eğitim sisteminin içerisinde görev alan bütün kamu görevlileri, bizim için eğitim çalışanı sıfatıyla önemlidir ve değerlidir. Bu nedenle öğretmen dışındaki eğitim çalışanlarının (hizmetlinin, memurun, şefin, güvenlik görevlisinin, mutemetin, saymanın, tekniker ve teknisyenin, şoförün, aşçının, şube müdürlerinin, mühendislerin, denetmenlerin, akademisyenlerin ve üniversite idari personelinin) hem mağduriyetlerini giderecek hem de haklı beklentilerini kazanıma dönüştürecek bir süreci başlatmak durumundayız. Bütün eğitim çalışanlarının sorunu çözülmedikçe, hak ettikleri maaş verilmedikçe, insan onuruyla bağdaşır çalışma şartlarına sahip olmadıkça eğitim sisteminde sürdürülebilir bir reform gerçekleştirmek hayaldir. Eğitim çalışanlarına beklentileri olan iyileştirmeleri yaparak bu hayali gerçeğe dönüştürmenin startı verilmelidir. Kutlamayacağımız öğretmenler gününden sonra, bütün eğitim çalışanlarının gün görmesini sağlayacak adımların acilen atılmasını bekliyoruz."
Yorumlar

ne olacak peki 12 Yıl Önce

ATATÜRKÜN LAFI GÜMEMI GITTI ÖGERTMENLERI ÖVDÜGÜ LAFLAR.elleri öpülesi ögretmenler nerde,sevgili ögretmenlerimiz sizlerde bölünmeyin kendi aranızda,tek yumruk olarak türk gencligini yetistirme gayreti icine girin lütfen,builde vali yokmu valiye cıkarak haklarınvzı gaspedenler neolacak sorun öyle küserek busorun hallolmaz,milli egitim ne hakla ögretmenleri küstürür sorumluları bir bir bulup halletsin ildeki valiler,madem neden ilin yönetiminde bu valiler bu konuları ve diger konuları halledemeyecekse.

BURCU ESİN 12 Yıl Önce

BU ÖZEL GÜNDE DEĞERLİ ÖĞRETMENLERİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLAR NEREDE O ESKİ ÖĞRETMENLER DEMEK İSTİYORUM BİZİM DÖNEMİMİZDE ÖĞRETMENLER ÜNİVERSİTEYİ KAZANMAMIZ İÇİN DERS ÇIKIŞLARINDA EVİNİZE GİTMEYİN SİZE DERS VEREYİM SİZ İYİ YERE GELİNKİ BENDE GURUR DUYAYIM DERDİ ŞİMDİ İSE EK DERS ÜCRETLERİ DERSANELER BATIYORUZ İLKOKUL ÖĞRETMENLERİ 5 SAATLİK MESAİ İLE 3 GÜNDE MESAİSİNİ DOLDURUP DİĞERLERİNİ EK DERS ÜCRETİ OLARAK ALIYORLAR, ALDIKLARI RAPORLAR CABASI .NEREDE ÇOCUKLARIMIZIN HAKKI ACABA YASTIĞA KAFALARINI KOYDUKLARINDA HİÇ BUNLARI DÜŞÜNMÜYORLARMI ... ÖZEL SEKTÖRDE ÇALIŞAN BİR MEMUR İSE 1.000 TL ANCA ALIYOR CUMARTESİDE ÇALIŞIYOR NE 15 TATİLE VAR NE 3 AY YAZ TATİLİ, BANKA HESAPLARI VE MAL VARLIKLARINA ÖĞRETMENLERİN BİR ARAŞTIRMA YAPILMASINI İSTİYORUM KARŞIMIZA ÇIKAN MANZARALAR NE OLACAK ACABA .... YAZIK ÇOK YAZIK BAŞÖĞRETMENİMİZ ATATÜRK İYİKİ BU GÜNLERİ GÖRMEDİ GERÇEK LAİKİ İLE YAPAN NADİDE BU DEVİRDE ÇOK AZ SAYILDA OLAN ÖĞRETMENLERİMİZİN ELLLERİNDEN ÖPER ÖNÜNDE SAYGIYLA EĞİLİYORUM

ismail kağan yardımcı 12 Yıl Önce

öğretmenler, halkın gözünde ne hallere düştü. sorumluluğu olanlar mutludur umarım! hani aklı başındalar eleştirse, bir şey demem de adam olamamış, bir baltaya sap olamamış, iki kelimeyi bir araya zor getirenler de eleştirmiyor mu? o acı verici! bazı öğretmenlerin hatalarını, bütün öğretmenlere mal etmek çok ayıp. insanların en sevdiği kişiler çocuklarıdır, unutmayalım, biz o en sevdiklerimizi o öğretmenlere emanet ediyoruz!

ikmalettin yardan 12 Yıl Önce

çalışanın hakkını aramak için. iyi de (ne tür olursa olsun) çalışanın hakkını korumak için bu kadar ayrı sendikaya ne gerek var! sağcının ki de emek, solcunun ki de... düşünsenize bütün sendikalar birleşse ve ortak hareket etse... amerika bile dunamaz karşılarında!

ahmet taş 12 Yıl Önce

öğretmenin itibarınımı soruyorsunuz. hala asgari ücretlilerle öğretmenleri kıyaslamalarından anlayabilirsiniz. yakında işsizlerle kıyaslarlarsa hiç şaşırmam.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?