Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Belediyesi Kent Tarihi Müzesi İçin Köylere Gidecek!

Uşak Belediyesi kentin tarihini ve kültürünü yaşatması için çalışmaları devam edenı Kent Tarihi Müzesi için köylere giderek tarihi eşyaları toplayacak.

Bir yandan müzenin fiziki alanının güzelleştirmeye devam eden belediye, diğer yandan da müze için bağış almaya devam ediyor. Bu kapsamda yakın zamanda köylerde de çalışma başlayacak Uşak Belediyesi ekipleri merkez ve ilçelerin köylerinde kentin tarihini kültürünü yansıtan eşyaların toplanması için harekete geçecek. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan müzenin her yönü ile farklı ve güzel olmasını istediklerini kaydetti. Bu nedenle çalışmaları aralıksız sürdürdüklerini vurgulayan Erdoğan, “Biz duyarlı bağışçılarımız ile envanter konusunda önemli noktalara geldik. Envanterimizin çok geniş olmasını ve vatandaşlarımızın ilgisini çekmesini ümit ediyoruz. Bu nedenle kent merkezinde devam eden çalışmalarımız köylere kayacak. Bu konuda yakında hızlı bir çalışma sergileyeceğiz” dedi.

Köylerde yaşayan vatandaşlardan da destek beklediklerini dile getiren Erdoğan, her bağışlanan eserin yüzyıllarca yaşayacağını söyledi. Vatandaşların isimlerinin de eserlerin altına yazılarak yaşatılacağını kaydeden Erdoğan, “ Eserlerimizin sergilenmesinde katkısı olan vatandaşlarımızı bizlerde şüphesiz unutmayacağız. Bağışçıların isimlerinin de bağışladıkları eserler ile anılmasını istiyoruz.  Bu nedenle bağış yapan herkesin ismini müzede eserinin altında bulunduracağız” diye konuştu. Erdoğan resmi kurumlarda bulunan eşyaların toplanması için de çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

Her köye gideceğiz

Her köye giderek kentin tarihini kültürünü geçmişini ve yaşantısını yansıtan eşyaları toplamak istediklerini ifade eden Erdoğan, “ İlimizin kültürünün yaşaması bizim için çok önemli konuların başında yer alıyor. Bu nedenle ilk elektriğin kullanıldığı trafoyu restore edilerek görülesi ve bir yer haline getirmiştik. Şimdi Kent Tarihi Müzesi olacak olan binamızda eserlerin toplanması için çalışmalarımız devam ediyor. Gönüllü bağışçılarımız bize bu konuda destek olarak bugüne kadar binlerce eseri bağışladılar. Bizde resmi kurumlar ile tarihi yansıtan eşyaların bağışlanması konusunda görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Bu konuda da somut adımlar attığımızı ifade edebilirim. Kent tarihi için çalışmalarımızı ilimiz geneli köylere yaymak istiyoruz. bu konuda yakın zamanda çalışmalarımız başlayacak. Kent tarihi müzesi için köylerde de önemli eserlerin olduğunu düşünüyoruz. Köyde yaşayan vatandaşlarımız bizlere bu konuda destek olmaları gerektiğine inanıyoruz. Çünkü her bağışlana eser geçmişimizi geleceğe taşımamızda bir köprü vazifesi görecektir. Ayrıca bağışçılarımızın isimlerinin de eserler ile birlikte yazılacak olması onore edilmesi açısından önem arz etmektedir. Köylere giden birim çalışanlarımızın bu bilinçle hareket ederek destek olmalarını ümit ediyoruz. İnanıyoruz ki her geçen gün müzemizin bağışları artacak. İlimizi gelen misafirlerimiz de müzeye gelerek kentimizi tanıma fırsatına erişecekler” dedi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Teknoloji
Sosyal Medyada Öne Çıkmanın Sırrı: Takipçi Satın Al
Yaşam
Dikili-Midilli Feribot Bileti: Ege'nin Sakin Yolculuğu!
Güncel
Kurtuluş Mahallesinde İki Araç Çarpıştı: Biri Dükkâna Daldı, Diğeri Kaçtı!
Güncel
Keçiören belediye başkanı Mesut Özarslan'dan Vecdet Öz'e Özgür Özel'den Ali Karaoba ve diğer Milletvekillerine Çavuşoğlu Ankara'da kimlerle neler yaşadı?
Güncel
Uşak Milli Eğitim Şube Müdürü Ömür Öz ne bahse konu hanım efendinin ne kendi aile şerefini düşünmeden hangi mantıkla tuzak kurdu?
Güncel
CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba bu şehrin bir değeridir ve CHP Parti Meclisine girebilmesi Uşak için büyük kazanım olacaktır o kesin
Güncel
Organize Sanayi Çalışanlarını Taşıyan Araçlar Kaza Yaptı: Yaralıların Durumu İyi
Yaşam
İvedik'te Uzman Frenci Hizmetleri
Yaşam
Antalya'da Oto Elektronik Hizmetlerinde Güvenilir Çözümler
Yaşam
Kapadokya’da Konaklama Deneyimi Yeniden Tanımlanıyor