Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Devlet Hastanesi Önünde “CEO“ Protestosu!

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Teşkilatı ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Devlet Hastanesi önünde toplanarak Kamu Hastaneler Birliği uygulaması kapsamında hastanelere atanan CEO'ları protesto etti.

Uşak'ta, CHP il ve ilçe başkanlıklarına üye partililerle, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Kamu Hastaneler Birliği adı altında hastanelere atanan CEO'ları protesto etti. Uşak Devlet Hastanesi önündeki protestoya CHP Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, Atatürkçü Düşünce Derneği Uşak Şube Başkanı Arif Güvenir, İşçi Partisi İl Başkanı Gürcan Sağcan, Eğitim-Sen Uşak Şube Başkanı Deniz Ertunç'un yanı sıra Cumhuriyet Halk partililer katıldı.

Uşak Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan yaklaşık 100 kişi, 'Hastaneler bizimdir satılamaz', 'CEO'Lara hayır' sloganları attı. Grup adına konuşan CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, şunları söyledi:

"Kamu Hastaneler Birliği adı altında hastanelerde başlatılan yeni uygulama ile hastanelere CEO'lar atandı. Hastanelerin işletme, hastaların müşteri ve çalışanların da sözleşmeli olacağı dönem başladı. CEO'Lara hastaneleri satma, kiralama ve taşeronlaştırma yetkisi verildi. Bu durumda doktorlar 'Ne kadar hasta, o kadar para' düşüncesine zorlanıyor. Bu uygulamaya biran önce son verilmesini istiyoruz."

Duruma sessiz kalmayacaklarını kaydeden Bilen, "Sağlığı korumanın değil, hastalıkların para ettiği performans sistemiyle, hastaneler ve Sosyal Güvenlik Kurumu zarar ettirilerek, Kamu Hastaneler Birliği ve CEO'lar devlet hastaneleri ile SGK'yı satacak. Para için sağlık ticaretine, hastanın kanı, canı ve gözyaşının para puanına dönüştüğü bu anlayışa karşı asla sessiz kalmayacağız" diye konuştu.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.










Yorumlar

selim. 12 Yıl Önce

saldırı emri verilmemiş, hiç meydanda yoklar.gürcan sağcan na başarılar diliyorum.

selma atmaca 12 Yıl Önce

CHP baska ne bilir chp usak icin bir sey yapacaksa park sorunu ile ilgilensin yada sehrin icerisinde yol yok yollar tasli tarla olmus kaldirimlar yok dösenen taslar bozulmus yollar cukur cukur belediye tatilde

ikmalettin yardan 12 Yıl Önce

CHP bir şeyi eleştiriyorsa, bilin ki o şey topluma faydalıdır! O kadar net ve basit!

uşaklı genç 12 Yıl Önce

Chp nin uşak'a ne faydası olmuş ki Allah aşkına da böyle durmadan birilerinin kışkırtmasına gelip oratalığı velveleye veriyorlar... açlık grevi olur Chp liler Ödp liler Atatürkçü düşünceciler(kendilerini öyle zannedenler ) hemen onlar oradalar ... 1 mayıs olur yine aynı adamlar gereksiz yere ses kirliliği yaparlar görüntü kirliliği yaparlar ...protesto filan etmek istediğiniz birileri filan varsa bu adamları çağırın valla çok güzel bağırıyolar kafiyeli bi şekilde hemde :) :)

medeni 12 Yıl Önce

hastane önündeki protesto eden insanları görünce demekki yapılan iş vatandaşa,millete çok faydalı bir şey olduğu kanaatine vardım.Her yerde aynı kişiler hep karşılar,ellerinden ve akıllarından bir şey gelmeyince en kolayı yapılanı yıkmaktır onuda eniyi CHP zihniyeti becerir

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila