Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Yeni Toplu Taşıma Sistemi İle Uşak Halkı Rahatlayacak!

Uşak Belediyesi kentin toplu taşımasında reform niteliğinde çalışmalarını sürdürüyor. Bir yandan kentin trafiğinin daha iyi noktalara gelmesi için çaba veren Uşak Belediyesi, vatandaşların toplu taşımayı daha çok kullanmaları için de çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

Uşak Belediyesi toplu taşıma sorununu çözmek için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda yeni toplu taşıma planının detayları da belli olmaya başladı. Yeni ulaşım planında minibüslerden otobüslere geçiş sağlanacak. Ayrıca kart sistemi yeni otobüslere entegre edilecek. Yeni kartlı sistemde vatandaşlar ikinci kez otobüse bindiğinde yüzde 50 ile 75 oranı arasında bir indirime sahip olması düşünülüyor. Bu sayede gerek üniversite, gerekse yeni hastaneye gidişler daha da kolaylaşacak.

Yeni sistemde yaşlılar, gaziler, şehit ailelerine de kolaylıklar sağlanacak. Belediye Başkanı Ali Erdoğan yeni sistemde ulaşımın daha kolay olacağını ve vatandaşların toplu taşımaya yönleneceğini dile getirdi. Yeni sistem ile yıllarca alışılagelen sistemin dışına çıkacaklarının altını çizen Erdoğan, “ İlimizde maalesef toplu taşıma ile ilgili sıkıntılar yaşanmış. Biz toplu taşımada her şeyi sil baştan değiştirmek istedik. Bu nedenle planlamalarımızı yaptık. Yeni sistemin uzun yıllar kullanılacak ve şehri rahatlatacak proje olmasını önemsedik. Bu nedenle yakında yapacağımız çalışmanın faydalı olacağını umuyoruz.” dedi. 

Vatandaşların da toplu taşıma sistemine ayak uydurarak daha çok kullanacağının altın çizen Erdoğan, “ Şehrimizde toplu taşımanın kullanılmaması nedeniyle trafikte sıkışıklıklar oluyordu. Ayrıca kullanılan hat minibüslerinin de küçük olması trafik sıkışılığına neden oluyordu. Şimdi kullanılacak otobüslerde hem vatandaş rahat edecek, hem de toplu taşıma kullanımı nedeni ile trafik rahatlayacak. Ayrıca üst üste ikinci otobüs kullanımında da indirim olması planlanıyor. Bu konuda görüşmeler devam ediyor.” diye konuştu.

Yeni sistem ile üniversite öğrencilerinin de bir noktada toplanmayacağını ve rahat edeceğini sözlerine ekleyen Erdoğan, düşünülen indirim sayesinde öğrencilerin şehrin çeşitli noktalarına gidebileceklerini belirtti.

Yeni kartlı sistemin maddi olarak avantajlar sağlayacağını anlatan Erdoğan, “ Yeni kartlı sistemimiz her şeyden önce ardı ardına ikinci otobüsü kullanmak isteyenlere önemli avantajlar sağlayacak. Vatandaşlarımız bir otobüsten inip ikincisine binmek durumunda kalırsa yüzde 50 ile 75 arasında bir indirim ile binmesini istiyoruz. Konu hakkında görüşmeler devam ediyor. Bu durumun gerçekleşmesi durumunda ulaşımda maddi kolaylık nedeni ile belirli bölgelerde oturan öğrencilerimiz bu bölgelere sıkışmak zorunda kalmayacak ve şehrin her noktasında oturabilecek. Ayrıca yeni hastaneye şehrin her noktasından kolaylıkla gidilebilecek. Yine yeni hastaneye giderken ikinci otobüs kullanmak zorunda olanlar da fazla para ödememiş olacaklar. Sistemi kısa sürede hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Yorumlar

ESKİ Belediyeci. 12 Yıl Önce

Ya ali bşkan ne kadar akıllı gibi görünüyorsun ama kafan basmıyor şunu. UŞAK halkı artık senin bir iş yapmayacağını biliyor. seçimlere 10 ay kaldı hemen çalışıyor izlenimi vermeye başladın yine. ilk geldiğinde projende vardı ve geleli 4 sene geçti. şimdiye kadar neden yapmadın. seçim yaklaşırken patlatıyorsun hemen bir bomba. seni çok iyi tanıyorum ali.çok çakal ve uyanık birisin. ama uşaklı artık seni çok iyi biliyor.senin karneni millet verecek. inşallah adaylığını koyda gör hezimetini.

aydemir akbasın filimi geldi... 12 Yıl Önce

aydemir akbas dolmus söförü ve birdeli hergün gelip aksaraydan germi diyesorup delirmisti sonunda..!ALI ERDOGAN YENI ARACLAR ,ELMALIDEREDEN GECECEKMI HASIBE MAZHAR ILKOKULU VE MEZARÜSTÜNDEN,GECMEYECEKSE YINE ELMALIDEREDE YASAYAN ONBINKISIYE KARSI SUC ISLEYECEKSINIZ ÖYLEMI MILLETIN GÖZÜNÜN ICINE BAKABAKA,

uşaklı 12 Yıl Önce

bölme- merkez elmelıdere anadolu öğretmen huzurpark-II 40 m yol şekerevleri - yenı hastene batıkent - ııı. 40 yol hastane dikilitaş merkez kıpa hastane tokı şeref caddesi esentepe hastane II tokı çay kanarı elmalıdere hastane hatları büyük ve hızlı aoabüs olmalıdır diğerleri önemli degil

Hani bu memleketi karşılıksız... 12 Yıl Önce

Raylı sistem ile ilgili proje yarışması vs. için herhangi bir ödeme yapıldı mı sayın başkan? Bu raylı sistem işi taa Mesut Apaydın'ın seçildiği dönemde dağıttığın el ilanlarda yazıyordu. Şimdi mi geldi aklına? Saygılar başkanım.

HALİLCAN KAYA 12 Yıl Önce

BENCE KÖRÜKLÜ OLARAK TABİR EDİLEN OTOBÜSTEN 5 ADET ALINIP KART SİSTEMİNE GEÇİLMELİDİR YANİ HAVUZDA TOPLANSIN PARA KARTIN İSMİDE UŞKART :)))

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?