Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşaklılar Uzayı Gözlemleyecek!

Uşak Belediyesi son dönemlerde yaptığı projelerle Uşak'ı daha modern bir kent yapmak için çalışırken bu projelerine bir yenisi daha eklendi. Yeni yapılacak olan bir gözlemeviyle teleskoplar aracılığıyla Uşaklılar artık uzayı da gözlemleyebilecek.

Uşak Belediyesi vatandaşların sosyal anlamda daha güzel vakit geçirebilmeleri ve rutin dışında bir vakit geçirebilmeleri için yeni bir projeye başladı. Yeni başlayacak proje ile artık Uşaklı vatandaşlar uzay gözlemleyecek ve uzayı öğrenebilecekler. Ata Park’ta yapımı devam eden Kule Projesi’ne entegre edilecek  planeteryum bitmesinin ardından vazgeçilmez bir alan olacak.

Yapılacak planeteryumun proje çalışmaları sonuna gelinirken 25 kişilik olarak tasarlandı. Planeteryuma gelen vatandaşlar teleskoplar aracılığı ile yıldızları, ayı ve başka gezegenleri görebilecekler. Ayrıca planeteryumda uzayla ilgili film ve görsellerde ayrı bir seyir zevki ile izlenecek. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan Uşak’a böyle bir hizmeti kazandırmak için çalışmalara başladıklarını iletti. Uzay gözlem istasyonunu ile Uşak halkına alternatif bir zaman geçirme programı sunacaklarını dile getiren Erdoğan, “ İlimizde vatandaşlarımızın güzel vakit geçirebilmeleri ve sosyal olabilmeleri için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz birçok farklı etkinliğe uzay gözlem istasyonunu da ekledik. Bu konuda proje çalışmalarımız başladı ve hızlı bir şekilde ilerliyor. Projenin bitmesi ile Ata Park içinde yer alacak kulemizin en tepesinde vatandaşlarımızın rağbet edeceği bir alan oluşacak” dedi.

Yeni merkezde gençlerin ve çocukların da daha iyi uzayı öğrenebileceklerine dikkat çeken Erdoğan, bu bağlamda planeteryumun eğitim açısından da hizmet vereceğini iletti. Planeteryumu kısa sürede bitirmek istediklerinin altını çizen Erdoğan, “ Kule projemizin bitmesini akabinde planeteryumu da hemen bitireceğiz. 25 kişinin aynı anda uzayı gözlemleyeceği merkezimizi giderek daha iyi konuma getireceğiz” şeklinde konuştu.

Vatandaşlarımız mutlu olacak

Yeni yapılan planeteryumun startını verdiklerini ve yapı işleri proje bürosunun hemen çalışmalara başladığını dile getiren Başkan Erdoğan, “ Kule projemizin akabinde böyle bir çalışmanın da olması gerekiyordu. 50 metre yükseklikte olan kulemizde uzayla ilgili bir aktivitenin yapılabileceğini düşündük. Bu nedenle hemen planeteryum ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor. Birimlerimiz projeyi bitirtmek ve ihalesini gerçekleştirmek için yoğun bir çalışma içersine girdi. planeteryumda 25 kişi aynı anda uzayı ve gökyüzünü gözlemleyebilecek. Aynı zamanda burada uzay ile ilgili film ve belgeseller görsel bir şölen eşliğinde izlenecek. Projeyi kısa sürede bitirerek hayata geçirmek niyetindeyiz. Yediden yetmişe herkesin ilgisini ve beğenisini çekecek olan planeteryuma tüm vatandaşlarımızın ailelerin ile ilgi göstereceğine inanıyoruz. Planeteryumda ayrıca uzay izlemem ile ilgili ekipmanlar da yer alacak. Merkezin şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Yorumlar

ali soyar 12 Yıl Önce

teleskop ile uzaya baksam ne olur bakmasam ne olur. Önce çıplak gözle baktığım boktan bozuk yolları yap Ali başkan.teleskop işi sonraya kalsın. Seçim yaklaşınca olmayacak şeyler çıkarıyorsun ama uşak halkı artık aptal değil aliiii.

palyuaço aliş 12 Yıl Önce

Çok Komik YA. Hiç güleceğim yoktu. Bir yapmadığımız bu iş kaldı.

genç uşaklı 12 Yıl Önce

sen aldırma başkanım biz arkanızdayız.. şu eleştiren kişiler acaba önceki dönemki başkan ne yaptı bi sorun bakalım vicdanınıza? her şey uşak için.. şahsınız için değil..

genç uşaklı 12 Yıl Önce

köprü-atatürk parkı atatürk kültür merkezi-kentsel dönüşüm-atık su arıtma tesisi- küçükler içme suyu arıtma tesisi-itfaiye tesisi- ek hizmet binası ve tesisleri- asfalt şantiyesi. o dönem yapılanlar: hava aanı açıktı, doğal gaz geldi, hastane temeli adliye temelleri, garajın temelleri, çöp tesisi temelleri, sgk binası temelleri, kredi yurtların temelleri, engelsiz yaşam merkezinin ve daha bir sürü şeylerin temelleri .... en iyisi geçmişi hiç karıştırmayalım. herkes kendi yoluna gitsin ve Allah herkesin yolunu açık etsin bütün hizmet edenlerden de Allah razı olsun. Başkanlar hayırda yarışsın.şimdiki başkan da çok gayret gösteriyor.biri gider diğeri gelir. bu bir yarıştır.uşağı kardeşlikle ve dostluklarla geliştirebilirsiniz. çatışma ve kavga kişileri mutlu etmez.. daha mutlu yarınlar için ....

Nimet 12 Yıl Önce

Şu yorumlara bakınca Uşak iline 26 yıldır neden bir Cumhurbaşkanı gelmemiş, neden Ege bölgesinde gelişmemiş bir il olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum Diyelim ki; Belediye Başkanını sevmiyoruz ama gelin yaptığı güzel bir iş olursa onuda takdir edelim. Bir insanın doğrusunu takdir ederken para vermiyoruz pul vermiyoruz.Bizim çocuklarımız Uzayı, Gökyüzünü,Yıldızları ancak filmlerde ansiklopedilerde görüyor bu kadar da bağnazlık olmaz.

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın