Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

UOSB Yönetimi'nden Kahvaltılı 10 Ocak Kutlaması

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle basına kahvaltı verdi. OSB Müdürlüğü'ndeki kahvaltılı 10 Ocak kutlamasında OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım 2012 yılını da değerlendirdi.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım UOSB’nin 2012 yılını değerlendirdi. 2012 yılının kendileri açısından oldukça verimli geçtiğini ifade eden Yıldırım, yatırım ve projelerin devam edeceğini söyledi.

Geçtiğimiz yılı hedeflerine yakın bir konumda tamamladıklarını belirten Ali Yıldırım, istihdamdaki artışın sevindirici olduğunu söyledi. Geçen 2004 ve 2012 yıllarını dörder yıllık üç periyod halinde değerlendiren başkan Yıldırım, bu yıllardaki istihdam rakamının sürekli arttığını kaydetti. Ali Yıldırım 2023 yılında ise istihdam hedeflerini iki yüz bin kişiye çıkarmak olduğunu sözlerine ekledi. Yıldırım, Uşak işsizlik rakamlarının, sanayideki enerji tüketimlerinin artışı ile birlikte düştüğünü belirterek bu durumun sevindirici bir gelişme olduğunun altını çizdi. Yıldırım, bu duruma gelinmesinde sanayinin temel taşları ve bel kemiği olan orta ve küçük ölçekli işletmelerin planlı ve programlı bir şekilde kurulması olduğunun da önemli olduğunu vurguladı.

Son sekiz yıllık tüketim miktarlarına da değinen Yıldırım, enerji tüketimindeki artışın memnuniyet verici olduğunu ve yatırımların boşa gitmediğini söyledi. Elektrik, doğalgaz ve su tüketim miktarlarının da bu sekiz yılda sürekli arttığını söyledi. Arıtma tesisleriyle  planlı sanayileşme ve kaynak savurganlığını ortadan kaldırmak ve yaşanabilir düzenli kentler oluşturma düşüncesi doğrultusunda hareket ettiklerini belirten Yıldırım, “tüketimdeki artış ile birlikte istihdam sayılarının ve işsizlik rakamlarının düştüğünü görmek sevindiricidir.  UOSB bu konuda ekonomik bir ölçekte gruplanmış sanayi tesislerinin yerleşim birimidir.” dedi. Geçtiğimiz yılın ihracat rakamlarına da değinen Yıldırım, ihracat rakamının Uşak’ta 2012 yılında 162 milyon dolara ulaştığını, bu rakamın yaklaşık 45 milyon dolarlık kısmının ise Organize Sanayi Bölgesi tarafından gerçekleştirildiğini söyledi.

Doluluk oranın yüzde 98’lere çıktığını ifade eden Yıldırım, “gerçekleştireceğimiz “gölet projesi ve sosyal tesis projeleri ile cazibe merkezi olacağız. Bu konudaki çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor ayrıca futbol sahası ile finans merkezi ve konferans salonu inşaatlarımız devam ediyor ve en kısa zamanda faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz.” dedi. Ülkemizin dış politikasına da değinen başkan Yıldırım, “aktif bir dış politika izliyoruz, Türkiye giderek daha da güçlenecektir.” Dedi. Bölge olarak, “Türkiye’nin yüselen yıldızı” olma yolunda gerekli çalışmalara devam edileceğini söyleyen Yıldırım, bu hedefler doğrultusunda gerekli hedeflerin belirlendiğini belirtti. Başkan Ali Yıldırım, konuşmasını “çalışan gazeteciler günün’nü kutlayarak sonlandırdı.





Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?