Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak'ta 60 Bin Öğrenci Karnesini Aldı!

2012-2013 eğitim öğretim yılının ilk dönemi bugün düzenlenen karne törenleriyle sona erdi. Uşak'ta da 60 bin öğrenci karnesini aldı.



2012 - 2013 Öğretim yılı birinci dönemi karne töreni bugün Halit Ziya Uşaklıgil Ortaokulu'nda düzenlendi. Öğrenci velilerinin de yoğun ilgi gösterdiği törene Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ve İl Genel Meclisi Başkanı Ali İhsan Uzun da katıldı.

Törende 1. sınıf öğrencilerinin karnelerin Vali Mehmet Ufuk Erden ve İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut ile diğer kurum müdürleri tarafından dağıtıldı. Tören öğrencilerin şiirleri ve anasınıfı öğrencilerinin gösterisinin ardından sona erdi.

Türkiye genelinde de okulla bu yıl tanışan 66-72 aylık yaklaşık 1 milyon 600 bin birinci sınıf öğrencisi de ilk kez karne aldı. 700 bin öğretmen ve 17 milyon öğrenci, 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından 11 Şubat'ta ders başı yapacak. Eğitim öğretim yılının ikinci yarısı 14 Haziran 2013'te sona erecek. İkinci dönem, ortaokul öğrencileriyle lise son sınıf öğrencileri için sınav heyecanıyla geçecek. Milli Eğitim Bakanlığı'nın sınav takvimine göre, 8. sınıflar için Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 8 Haziran Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı 5, 6, 7, 9, 10 ve 11. sınıflar için ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

Lise son sınıf öğrencileri, üniversiteye giriş sınavlarının ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) 24 Mart Pazar günü girecek. Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavları'na (LYS) 22-29 Nisan 2013 tarihleri arasında başvurulacak. Sınavlar, 15-16 Haziran ve 22-23 Haziran tarihlerinde 5 oturumda gerçekleştirilecek. 2013-2014 eğitim öğretim yılı ise 16 Eylül Pazartesi günü başlayacak.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila