Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Temizlik İhalesi'nde Sona Bir Türlü Gelinemedi Sokaklar Pislik İçinde!

Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen “Katı Atık Toplama ve Nakli, Cadde ve Sokakların El ve Makine İle Süpürülmesi” ihalesi'nde en düşük fiyatı veren Asya Temizlik TURTEKS ortak girişimi aşırı düşük sorgusunda takıldı ve ihaleyi TEMAY aldı. Ancak bu kez de Asya Temizlik Turteks firması komisyonun kararına itiraz etti. Süreç hala uzuyor ve vatandaş çöpten muzdarip.

28 Şubat 2013 tarihinde Uşak Belediyesi'nde kentin cadde ve sokaklarındaki çöpün toplanması ve nakledilmesi, ayrıca el ve makine ile süpürülmesinin temin edilmesi amacı ile ihale gerçekleştirilmişti. Bir önceki ihalenin süresinin yeni yapılan ihale süreci tamamlanamadan dolması sebebi ile Uşak Belediyesi ve Uşak halkı çöp ile ilgili karşı karşıya kaldı.

 Uşak Belediyesi Temizlik İşleri yetkilileri; Geçiş sürecini mecburen doğrudan temin yolu ile çözmek zorunda kalınca, doğrudan teminin müsade ettiği kadar işçi ve iş makinası temin edebildiği bunun da Uşak'ın çöpünü almayı yetiştirebilecek kadar olmadığı için Uşak'ın özellikle kenar mahallelerinin sokaklarında çöp yığılmaları oluştu ve bu durum konudan habersiz olan vatandaşın tepkilerine sebep oldu.

Doğrudan temin yolu ile hizmet alımı üst limitinin, normal şartlarda gereken işçinin yaklaşık üçte biri kadar hizmet alımı yapılmasına müsade ettiği için yaşanan bu sıkıntının ihale sürecinin tamamlanması ile sonuçlanması beklenirken ihale süreci de bir türlü tamamlanamıyor ve uzadıkça uzuyor. Uşak Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, doğrudan temin yolu ile geçici olarak çöp sorununu aşmayı denemiş ve ihalenin yapıldığı gün TEMAY Firmasının araç vermeyeceğini beyan ederek Belediye yetkililerini Asya Temizlik Turteks ortaklığına muhtaç ettiği iddia edilmişti. Hali hazırda Asya Temizlik TURTEKS ortaklaşa girişimi kentin çöplerini doğrudan temin yolu ile belirtilen araç ve işçi ile toplamaya ve çöp deponi alanına naklini gerçekleştirmeye çalışmakta.

28 Şubat tarihinde pazarlık usulü ile 4 aylığına gerçekleştirilen ihalede en düşük fiyatı Asya Temizlik Turteks ortaklığı vermişti. İhale sonrası verilen fiyatları değerlendiren Uşak Belediyesi ihale komisyonu en düşük fiyatı veren Asya Temizlik Turteks firmasından aşırı düşük fiyat sorgusu istedi. Komisyona aşırı düşük fiyat sorgusunu maliyet hesaplamaları ile veren Turteks'n verdiği maliyet hesaplaması komisyonca kabul edilmeyerek ihale Temay isimli ikinci firmaya verildi. Ancak bu kez de Asya Temizlik Turteks firması komisyonun kararına itiraz ederek, kendi maliyet hesaplarının doğru olduğunu ve aşırı düşük fiyat sorgusunun kabul edilmesi dolayısı ile ihalenin kendilerin de kalması gerektiğini iddia etti. Resmi olmayan ancak Uşak Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgilere göre; 4 aylık Uşak'ın “Katı Atık Toplama ve Nakli, Cadde ve Sokakların El ve Makine İle Süpürülmesi İhalesi için Asya Temizlik Turteks'in 1 milyon 820 bin TL, TEMAY'ın ise 2 milyon 104 bin TL teklif verdiği öğrenildi.

Bu durum da 5 İş günü içinde Belediye Asya Temizlik TURTEKS Firmasının itirazını değerlendirerek bu itiraza cevap verecek. Şayet Belediyenin kararı itirazın reddi yönünde olursa Asya Temizlik TURTEKS'in bu kez KİK'e itiraz hakkı doğacak. Turteksin bu hakkı kullanıp kullanmayacağı bilinmiyor. Şayet Belediye Asya Temzilik Turteks'in itirazını kabul ederse, ihale yeniden Asya Temizlik Tırteks firmasına verilecek. Yani itirazın kabulu halinde 5 iş günü içierisinde sorun aşılmış olacak. Şayet itiraz reddelirse ve bu sefer Asya Temizlik Turteks Kamu İhale Kurumu'na (KİK) başvurmazsa yine 5 gün sonra bu kez Temay'a verilmiş olarak problem aşılmış olacak. Lakin şayet Asya Temizlik Turteks'in itirazı reddelir ve ihalenin Temay'da kalması yönünde karar verilirse ve Turteks KİK'e giderse bu kez durum çok kritik olacağa benziyor. Çünkü KİK'in karar vermesi Nisan ayı sonlarını bulabilecek. Yani Belediye Nisan ayı sonlarına kadar doğrudan temin ile problemi aşmaya mecbur kalacak ve sokaklarda ve caddelerde daha çok çöp yığınları görebileceğiz.

Bu arada vatandaşlarımızdan gelen şikayetlere Uşak Haber Merkezi ekibi olarak 10 gündür sürekli var olan durumu izah etmeye çalıştık ancak, son günlerde ihbar telefonlarının artması ile bir haber daha hazırlayarak bazı cadde ve sokaklardaki durumu gözler önüne sereceğimiz bir başka haber daha yapmaya karar verdik. Bu görüntüleri de bir sonraki haberimiz de kamuoyu ile paylaşarak yetkililerin dikkatine sunacağız.


Yorumlar

Bir Bilen 12 Yıl Önce

Ali Bey'e önerim; Uşak ilini 2 ye böl tekrar ihale yaptır.maliyeti düşük tuttur.1 tarafını temay'a diğerini turteks'e ver onlar çarpışsın.geçici olarak da ; Uşak ilini ana yolları 4'ye böl,diğer yerleri yine 4'e böl ve d.teminle ver.2 gün sonra uşak tertemiz.saygılar

EN ÇOK BİLEN 12 Yıl Önce

Bir şey bildiğini sanan arkadaş, CHPnin çöple ilgili haberine de yorum yapıp muhteşem açıklamalar yapmışsın. Çöplerden çok memnunsun galiba. ikiye böl dörde böl, bırak bu ilkokul hesaplarını. Sorun o kadar basit olsaydı, ortada çöp kalmazdı. Bu büyük bir beceriksizlik, Uşak için büyük bir talihsizliktir. En kötüsü de bu haber sitesinin dışında herkesin ÜÇ MAYMUNU oynamasıdır. Uşak tertemiz, sokaklarımız mis gibi kokuyor, her yer güllük gülistanlık. Yaşa Ali baba yaşa..

ak 12 Yıl Önce

ak partiye verin belediyeyi heryer ap ak olsun.hamamdan çıkmış gibi olur.:))

bülent bayram 12 Yıl Önce

sayın uşak belediye başkan ve başkan yardımcılarıza sesleniyorum turteks asya temizlik ve temay temizlik 3 şirketin temizlik işiniz için hangisi hayırlı olur bilmem ama asya 3 aydır temizligini yaptıgı bölgelerde elemalarının maaşlarını ödemiyor turteks desen ona keza ama ben araştırdım temayın hiç bir işçisine borcu yok maaşlarını gününde borç bulup ödeyen işçisini magdur etmeyen bi firma unutmayalım ki şirkette olsa çalışak işçiler bizim uşagımızın vatandaşı bu ayrıntıyı yetkililer göz ardı etmesin biz yaptıgı temizlikten ve işçilerine sahip çıkan bi temay temizlik firması varken başka bi firma çalışmak istemeyen uşaklılarız

Küçük Emrah 12 Yıl Önce

Başkan Ali için yapılmış sıradan bir habere methiyeler düzen, yere göğe sığdıramayan bazı arkadaşlar var, onlar da bizim gibi yorum yazıyorlardı. Ancak ne hikmetse Uşak son zamanların EN PİS ŞEHRİ haline getiren bu yanlışlıklar zinciri hakkında dillerini yutmuşlar galiba, hiç ses yok. Şöyle yazabilirlerdi mesela: SOKAKLARDAKİ TÜM PİSLİKLERE mikroplara hastalık kaynağı bakterilere rağmen Al Başkan çok iyi bir insandır, uşakı belediyeyi çok iyi yönetiyor, hukukçu mimar değerleme uzmanı falan falan. Yazın yazın çekinmeyin körü körüne övmeye devam edin.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?