Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Üniversitesi Yeni Bölümler Büyümeye Devam Ediyor

Uşak Üniversitesi Rektörlüğü’nün Fakülteler ve Meslek Yüksekokulları bünyesinde bölüm ve programlar açılması konusundaki teklifi Yükseköğretim Kurulu toplantısında kabul edildi.

Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Zootekni Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Tekstil ve Deri Moda Tasarımı Bölümü, Mühendislik Fakültesi bünyesinde Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü, Banaz Meslek Yüksekokulu bünyesinde Otomotiv Teknolojisi Programı ve Karahallı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Mobil Teknolojileri Programı açılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik yeni bölüm ve programlar ile Uşak Üniversitesi’nin daha da güçlendiğini belirtti. Karahallı Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Mobil Teknolojiler Programı’nın bilişim ve iletişim pazarında istihdam sağlamak amacıyla uzman yazılımcılar yetiştireceğini söyleyen Rektör Çelik açıklamasında şunları aktardı:

“Bilişim ve iletişim teknolojileri sektörü hızlı bir gelişim ve değişime sahiptir. Bu sektöre dayalı bir ekonomik büyüme için uzmanlara ihtiyaç var. Biz Uşak Üniversitesi olarak Mobil Teknolojileri Programı ile sektörün ihtiyaç duyacağı uzmanlar yetiştireceğiz. Ayrıca Banaz Meslek Yüksekokulumuzda Otomotiv Teknolojisi Programını açtık. Türkiye'deki otomotiv sanayi, üretimde ulaşılan kalite süreci ve yüksek verimlilik nedeniyle uluslararası pazarlar için yeni bir üretim merkezi haline geldi. Bu sektörde ara eleman ihtiyacı var. Uşak Üniversitesi bu ihtiyaca yönelik eleman yetiştirecektir.”

Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi bünyesinde Zootekni Bölümü, Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde Tekstil ve Deri Moda Tasarımı Bölümü, Mühendislik Fakültesi bünyesinde Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği Bölümü açılacağına dikkat çeken Rektör Çelik “ Yeni fakültelerimizde ve var olan fakültelerimizde açılan yeni bölümlere gelecek eğitim öğretim yılında öğrenci alacağız. Açılan yeni bölümlerimiz için öğretim üyesi ilanı verdik. Akademik yapımız daha da güçleniyor. Her şey öğrencilerimizin daha iyi eğitim almaları için” dedi.
Yorumlar

a 12 Yıl Önce

BÖLÜMLER MEZARLIKLARI UŞAK ÜNİVERSİTESİ

israfil yücetepe 12 Yıl Önce

Sayın rektörle, üniversitemiz çok gelişiyor. üniversite dışından biri olarak böyle düşünüyorum. belki içeride durum farklıdır. yeni bölümler için teşekkürler, tebrikler...

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?