Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Azeri Tiyatro Oyununa Uşak'ta Yoğun İlgi!

Uşak Üniversitesi Medya-Tanıtım Organizasyon kulübü tarafından düzenlenilen Anıtın Destanı adlı tiyato Atatük Kültür Merkezi’nde gerçekleşti

Uşak Üniversitesi'nin ev sahipliğini yaptığı, Uluslararası Azerbaycan Medeniyet Dil Tarih Araştırma Merkezi’nin destekleriyle 130 yıllık geçmişi bulunan Azerbaycan İrevan Devlet Dram Tiyatrosu tarafından sergilenen “Anıtın Destanı” adlı oyun, Uşaklılar tarafından büyük beğeni gördü.

Atatürk Kültür Merkezinde sergilenen oyunu Vali Mehmet Ufuk Erden ve eşi Yeşim Erden, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Vali Yardımcısı Nevzat Ergün, İl Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, öğretim üyeleri, öğrenciler izledi.

Uşak Üniversitesi Medya-Tanıtım Organizasyon Topluluğu ile Tiyatro Topluluğu işbirliği ve Uluslar arası Azerbaycan Medeniyet Dil Tarih Araştırma Merkezi’nin destekleriyle 130 yıllık geçmişi bulunan Azerbaycan İrevan Devlet Dram Tiyatrosu tarafından “Anıtın Destanı” adlı oyun, Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilendi.

1915 ile 1992 yılına kadar geçen zaman içerisinde Ermenilerin savunmasız, silahsız ve korunmasız olan Müslüman Türk halkını nasıl katlettiğini ve o gün yaşanan dramatik olayları anlatan oyunu seyreden Uşaklılar hüzünlendi. Dakikalarca ayakta alkışlanan oyunun sonunda Vali Ufuk Erdener Azerbaycan İrevan Devlet Tiyatrosu yetkilisine plaket vererek, Azerbaycan'ın merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in “Tek Millet İki Devlet” sözleriyle Azerbaycan’la olan dostluğa, kardeşliğe vurgu yaptı. Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Fuat Kömürcü ise Uluslararası Azerbaycan Medeniyet, Dil, Tarih Araştırma Merkezi Başkanı Seyfettin Ayakyay’a plaket, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ise oyunculara hediyelerini verdi.




Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila