Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşaklılar Avusturya’daki Uşaklılar Gecesinde Buluştu!

Avusturya’da İnnsbruck kentinde gerçekleşen ve gelenekleşen Uşaklılar Gecesi Buluşması’na Uşak’tan bu yıl da yoğun katılım gerçekleşti. Buluşmaya Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay Belediye Başkan Yardımcıları Işıl Akgün ve Tuncay Yılmaz, belediye meclis üyeleri ve Uşak’tan giden vatandaşlar katıldı.

Buluşmada Uşaklı gurbetçilerin beklentileri dinlendi. Toplantılar daha sonra Uşaklıların yoğun olduğu kentlerde devam etti. Uşaklıların yanlarında olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Başkan Ali Erdoğan, ellerinden geldiği kadar gurbetçiler ile buluşarak kent hakkında düşüncelerini ve sorunları dinlediklerini iletti. Gurbetçilerin görmek istedikleri Uşak ile ilgili de görüştüklerine dikkat çeken Başkan Erdoğan, “İlimizde ekmek davasına yıllarca başka ülkelerde yaşayan vatandaşlarımız şüphesiz bizim için değerlidir. Biz kenti hemşerilerimizin yanında olarak bir nebze olsun vatan hasretini gidermelerine destek oluyoruz. Ayrıca belediyecilik anlamında Avrupa’daki gurbetçilerimizin neler istediğini de öğreniyoruz. Bu bakımdan bu tür toplantılar önemlidir dedi.

Gurbetçilerin de kendilerini yanlarında görmekten mutluluk duyduğunun altını çizen Erdoğan, bundan sonra da bu tür ziyaretlere icap ederek yanlarında olmaya devam edeceklerini anlattı. Uşak’a yurt dışından bakanların sorunları daha iyi gördüğünü ileten Erdoğan, “ İlimiz günden güne gelişimini ilerletmektedir. Bizler belki bu gelişimi çok iyi fark edemiyoruz. Fakat yıllarca ilimize gelmeyen vatandaşlarımız daha iyi görmektedirler. Onların objektif bakış açısı bizim yol haritası çizmemizde etkili olmaktadır” şeklinde konuştu.

Gurbetçilerimiz bizim için önemli

Gurbetçilerin kendileri için önemli olduğunu ve bu nedenle her fırsatta buluştuklarını bildiren Başkan Erdoğan, “ Belediye olarak kentimizin gelişimi için sürekli projeler yapıyoruz. Güzel ve yaşanabilir bir kent adına hedeflerimizde ilerliyoruz. Projelerimizi insan odaklı ve ihtiyaçları düşünerek yapıyoruz. Bunda hemşerilerimizin payı çok büyüktür. Biz ilimizde yaşayan hemşerilerimiz kadar il dışında ve yabancı ülkelerde bulunan hemşerilerimizin önerilerini de titizlikle inceliyoruz. Onların bakış açısı ile kentimizin eksikliklerini görüyoruz. Bu nedenle yurt dışında hemşerilerimizin düzenlediği gecelere ve buluşmalara katılıyoruz. Toplantılar  gurbetçilerimizin ilimizi nasıl gördüğü konusunda bize bir ayna olmaktadır. Onların bakış açısı ile kentimizde eksikliklerimizi görebiliyoruz. Yıllarca il dışında olan vatandaşlarımız değişimi hemen fark edebiliyorlar. Bu nedenle onlar bizler için önemlidir. Kentimizdeki gelişim gurbetçilerimiz tarafından da taktir ile karşılanmaktadır. Buluşmalarımız gurbetçilerimizin sorunlarını ve beklentilerini dinlemek adına da önemlidir. Bundan sonra bu tür görüşmelere belediye olarak katılım sağlamaya devam edeceğiz” dedi. 
Yorumlar

gezme 12 Yıl Önce

hayat bunlara güzel belediyenin parası çok gezin saten su faturaları kabarık geliyo gezin

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?