Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Belediyesi'nden Alevilere Cemevi!

Uşak Belediyesi tarafından Elmalıdere'ye yapılacak olan Cemevi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine Alevi vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Elmalıdere Kültür Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti. Törene Belediye Başkanı Ali Erdoğan’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Işıl Akgün, Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Ayhan Bermek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Kabay, Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir ve vatandaşlar katıldı. 

Temel atma töreninin açılış konuşmasını Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir yaptı. Sağdemir 20 yıllık dernek yaşamlarında en çok istedikleri merkeze kavuşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtirken Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan’a desteğinden dolayı teşekkür etti. Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Ayhan Bermek’in çalışmanın başka belediyelere örnek olmasını dilediği konuşmasında Hacım Sultan felsefesinin merkezde  yaşatılacağına işaret etti. Belediye Başkanı Ali Erdoğan ise belediyenin kentin ihtiyaçlarını göz önüne alarak çalışma yaptığına işaret ederken, kültür merkezinin de bu bağlamda temelinin atıldığını dile getirdi. 

Merkezin bittikten sonra hoşgörü için önemli bir merkez olacağını anlatan Erdoğan, “ Temelini attığımız merkez ile bir kez daha hoşgörünün önemini kavramış olacağız. Evimizin sevgide öncü olmasını ve dalga dalga yayılmasını temenni ediyoruz. Belediye olarak her düşüncen vatandaşımızın düşüncelerini önemsemeyi sürdüreceğiz. Ayrıca her anlamda hizmetlerimize de devam ederek vatandaşlarımın kültürlerinin yaşatılmasında fayda sağlayacağız” ifadesini kullandı.

Eksiğimiz sona erdi

Dernek olarak yaptıkları çalışmalarda en çok böyle bir merkezin eksikliğini hissettiklerini ifade eden Uşak Alevi Kültür Derneği Başkanı Fikret Sağdemir, “ 1994 yılında kurulan derneğimiz 20 yıldır böyle bir merkeze hasretti. Biz dernek olarak bu sıkıntıyı sıkça yaşıyorduk. Bu konuda Belediye Başkanımız Ali Erdoğan bize önemli bir destek verdi. Verilen destek bizler için çok önemlidir. Bu merkezde . Alevi sünni ayırmaksızın aşure etkinliği, Hacım Sultan etkinliği ve hoşgörü etkinlikleri yapacağız. Merkezin herkese hayırlı olmasını diliyorum” dedi

Başka belediyelere örnek olmalı

Böyle bir merkezin açılmasının başka belediyelere örnek olması gerektiğini kaydeden Alevi Vakıfları Federasyonu Başkanı Ayhan Bermek, “Bugün burada bir kültür merkezinin temelini atmakla birlikte Uşak Belediyesi’nin örnek bir davranışını da görmekteyiz. Burada 800 yıllık bir tarihi yeniden canlandırıyoruz. Hacım Sultan’ın 800 yıllık felsefesini yeniden canlandırmak adına bu merkez önemli bir çalışmadır. Çalışmanın diğer yerel yönetimlere örnek olmasını diliyorum” diye konuştu.

Hoşgörüye önem vermeliyiz

Uşak Belediyesi’nin temelini attığı merkezin hoşgörü anlamında önemli bir işlevinin olduğunu söyleyen Erdoğan, “Hoşgörünün temelinin atıldığı bir çalışma içindeyiz. Belediyemiz halkımızın bütün eksikliklerini görüp proje hazırlayan bir işletmedir. Bugün burada 300 metrekaresi kapalı bir Hacım Sultan kültürünün yaşatılacağı kültür merkezimizin temelini attık. Attığımız temel her düşüncenin saygı duyulduğu bir anlayışında temeli de oldu. Hoşgörü önemli bir olgudur. Hoşgörü sözde değil, özde olmalıdır. Bu nedenle yargılama yapmamalı, yargılamayı Yüce Allah’a bırakmalıyız. Enerjimizi kavgada değil, birlikte ve barışta harcamalıyız. Bugün temelini attığımız kültür evimiz sevginin yayılmasında vesile olmasını istiyoruz. Karşılıksız mutlak sevgiyi sağlamak adına hepimiz üzerimize düşeni yapmalıyız. Geldiğimiz nokta tek nokta olup, gittiğimiz noktanın da tek nokta olacağının bilincince olmalıyız. Bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Yakın bir zamanda alanın tahsisinde de belediye meclisi olarak gereken desteğin verileceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
Yorumlar

cihan tunç 11 Yıl Önce

helal olsun uşak

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila