Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Uşak Fen Lisesi TÜBİTAK Yarışmasından Birincilikle Döndü!

81 ilden 7 bin 401 projenin katıldığı TÜBİTAK 44. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda dereceye giren projeler, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün’ün katıldığı törenle ödüllendirildi.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Daire Başkanlığı (BİDEB) tarafından düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’na bu yıl 81 ilden 7 bin 401 proje başvurdu. 12 merkezde düzenlenen bölge yarışmalarında birinci olan 202 proje, 20-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara’daki final yarışmasında sergilendi.

Birbirinden ilginç ve sıra dışı 202 proje, jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Bilgisayar, Biyoloji, Coğrafya, Temel Fizik, Uygulamalı Fizik, Kimya, Matematik, Sosyoloji, Tarih ve bu yıl eklenen Psikoloji olmak üzere toplam 10 dalda ödüle layık görülen projeler belirlendi.

Başarılı projeler MEB Şura Salonu’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. Törene Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı M. Emin Zararsız, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Yücel Altunbaşak, davetliler ile final yarışmasına katılan öğrenci ve öğretmenler katıldı.

Düzenlenen yarışmaya Uşak Fen Lisesi de Tarih dalında katıldı. Uşak Lisesi Öğretmenlerinden Gülderen Ars ve öğrenci Mehmet Ediz Çelik'in sunduğu proje alanında birinci olarak Uşak Fen Lisesi'ni sevince boğdu. Uşak Fen Lisesi internet sitesinden yapılan açıklamada; "44. TÜBİTAK Ortaöğretim öğrencileri arası proje yarışması ödül töreni, 24.05.2013 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Şura Salonunda yapıldı. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Nihat Ergün ve TÜBİTAK Başkanı Sayın  Prof. Dr. Yücel Altunbaşak'ın katılımıyla gerçekleşti. Buna göre Türkiye finalistleri arasındaki yapılan değerlendirmeden okulumuzdan Tarih alanında danışman öğretmen Gülderen Ars, öğrencimiz Mehmet Ediz Çelik Türkiye birincisi olarak önemli bir başarıya imza atmıştır. Başarılarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi kutlar,başarılarının devamını dileriz. Proje destekçimiz Mutlu Kırtasiye'ye de çok teşekkür ederiz" denildi.




Yorumlar

CEYLAN IŞIKLAR 12 Yıl Önce

genç kardeşimizi ve öğretmenini tebrik ederiz. projenin konusu neydi diye merak edecek olanlar için de konu şuydu: türkiye'nin zor yillari: 2. dünya savaş yillarinda kirsal kesime yönelik vergilendirme politikalarinin uşak ve köylerindeki etkileri

Daha Fazla Haber
Teknoloji
Sosyal Medyada Öne Çıkmanın Sırrı: Takipçi Satın Al
Yaşam
Dikili-Midilli Feribot Bileti: Ege'nin Sakin Yolculuğu!
Güncel
Kurtuluş Mahallesinde İki Araç Çarpıştı: Biri Dükkâna Daldı, Diğeri Kaçtı!
Güncel
Keçiören belediye başkanı Mesut Özarslan'dan Vecdet Öz'e Özgür Özel'den Ali Karaoba ve diğer Milletvekillerine Çavuşoğlu Ankara'da kimlerle neler yaşadı?
Güncel
Uşak Milli Eğitim Şube Müdürü Ömür Öz ne bahse konu hanım efendinin ne kendi aile şerefini düşünmeden hangi mantıkla tuzak kurdu?
Güncel
CHP Uşak Milletvekili Ali Karaoba bu şehrin bir değeridir ve CHP Parti Meclisine girebilmesi Uşak için büyük kazanım olacaktır o kesin
Güncel
Organize Sanayi Çalışanlarını Taşıyan Araçlar Kaza Yaptı: Yaralıların Durumu İyi
Yaşam
İvedik'te Uzman Frenci Hizmetleri
Yaşam
Antalya'da Oto Elektronik Hizmetlerinde Güvenilir Çözümler
Yaşam
Kapadokya’da Konaklama Deneyimi Yeniden Tanımlanıyor