Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Şeref Caddesi'nde Yol Yapım ve Yenileme Çalışmaları Hakkında Halk Ne Düşünüyor?

Uşak Belediyesi, tüm Uşak'ı adeta şantiye alanına çevirdi. Bir yandan çevre yolu yapım işleri devam ederken kentin hemen hemen tüm ana arterlerinde hummalı bir çalışma var.Bunun yanısıra bir çok ara sokakta da asfaltlama ve yol tamiratı faaliyetleri sürüyor. Peki bir ayı aşkın zamandır süren Şeref Caddesi'ndeki çalışmalar ile ilgili esnaf ve vatandaşlar ne diyor?

Bazı çevrelerin Ali Erdoğan'ın yeniden aday olmayı planladığını doğrularcasına seçimlerin yaklaştığı son aylarda Uşak Belediyesi aralıksız, altyapı yol, peyzaj ve yeşil alan çalışmaları yapmakta.

Kentin bir çok yerinde yol yapım çalışması ile karşılaşmak mümkün. Uzun zamandır yapım faaliyetleri devam eden ve bazı çevrelerce eleştirilen Şeref Caddesindeki faaliyetler ile ilgili düşüncelerini esnaftan ve vatandaşlardan sorduk.

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak gerek anket gerekse röportaj yaptığımız vatandaşlarımızdan, yetkililere ilginç tepkiler geldi. Belediye Başkanı Ali Erdoğan'dan ve UTAŞ yetkililerinden övgü ile bahsedenler olduğu gibi sürecin uzamasından rahatsız olanların sayısı bir hayli fazlaydı. Özellikle esnaf ve çevrede ikamet eden vatandaşların %80'inine yakını çalışmaların yavaş ilerlediğini düşünüyor, yine %90'ından daha fazlası da bir an önce tamamlanmasını istiyor.

Şeref Caddesinde ropörtaj yada anket yolu ile fikirlerini sorduğumuz vatandaşların geneli Şeref Caddesinde yapılan kaldırım ve yol yenileme çalışmalarından memnunken, orta refüjlerdeki bordür taşlarının toprağa gömülü şekilde değilde asfaltın üzerinde eğreti şekilde tutuşturulmuş olmasından rahatsız. Bordür taşlarının yapılacak asfalt çalışması sonrası yarısının asfaltın altında kalacağını hatırlattığımız vatandaşlar o zaman da kaldırımların kenarındaki bordür taşları diğerlerine nazaran kısa kalacak ve estetiki görüntüde problem olacak sorusunu soruyorlar. 

Yol çalışmaları sebebi ile gerek gürültüden gerekse tozdan topraktan oldukça sıkıntı yaşadıklarını dile getiren bazı esnaflar ise işlerinin de kesatlaştığını iddia etmekte. Çevreden geçen vatandaşlar üzerinde yaptığımız çalışmalar neticesinde vatandaşın genelinin belediyenin çalışmalarından her şeye rağmen memnun olduğunu da söylemeden geçemeyiz. Ancak faaliyetlerin en zaman tamamlanacağını merak eden vatandaşlar bir an önce bitmesini beklediklerini dile getirmekte.

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak yaptığımız röportajların bir kısmını yorumsuz olarak kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine sunuyoruz.
Yorumlar

Ahmet Ali 11 Yıl Önce

değerli uşaklılar, şeref caddesi ve diğer cadde ve semtlerde aynı konuya muhatap olanlar ben şeref caddesinde oturuyorum. yaklaşık 13-14 senedir. belediye hizmetleriyle ilgili olarak sıkıntı sorunların çok büyük olduğunun farkındayım. en azından bu internet haber sitesi bu durumları dile getiriyor ve bizlerde bu site aracılığıyla üç beş satır halka ve belediyeye sesimizi iletiyoruz. maalesef şehrimiz özellikle çevre yolu olmayan ve şehir yaşayan insan sayısının dörtte birine yakınının arabası olması sebebiyle büyük trafik ve park sorunu yaşanmaktadır. belediye ise imkanlarını yeni yollar yeni park alanları oluşturmak yerine devamlı yolları kazıp araba ve yaya trafiğini sıkıntıya sokmakta, insanlar akşam işlerinden döndüğünde arabalarını koyacak yer bulamıyorlar işte haber olan şeref caddesi gibi çarşı merkezi hiç söylemiyorum. bir başka sıkıntı otoparkı olmayan binalara bolca ruhsat verildi şehir ferahlayacağı yerde her yer üç beş yedi katlı yanyana binalar topluluğu oldu.

çok yazık 11 Yıl Önce

uşak belediyesi hata üstüne hata yapıyor.bakın bunlar neler. -geçen yıl şeref caddesi kaldırımında filler üzerine serbest boy andazit döşendi.bu hatadır. serbest boy andazit beton üzerine yapılır.bu affedilmez hatadır.o kaldırımlar çöker.ayrıca şeref caddesinin her hangi bir projesi yoktur.projesiz iş yapamazsın. -ismet paşa caddesindeki sökülen taşları bu haliyle satsanız şimdiki taşlar gibi 2 tane ismet paşa caddesi kaplar.ayrıca yine yapılan serbest boy andazit beton üzerine döşenir.bu yol yine çöker.gelen başkana sakın kızmayın. -utaş yetkilileri (serhat bey) utaşa para kazandırdık diyecek.ama işin aslına bakınca para kazandırmadı.ismet paşa caddesinin ilk maliyeti 1.252.000 lira iken sözleşme bedeli 1.250.000 lira oldu.indirim neden sadece 2.000 lira? utaş yaklaşık maliyeti biliyormuydu?

Bir Gözlem 11 Yıl Önce

belediye güzel caddeler yapıyor ama beton-çimento kamyonları yolları mahvediyor.belediye ise bunlara hiç bir şey yapmıyor.çok yazık

levent oğuz 11 Yıl Önce

uşakta her başa gelen yol yapıyor..... biri yıkıyor biri yapıyor yıllardır milleti uyutuyorsunuz bu hizmet değildir...manavgata gelin hizmet görün...

yol-suzluk 11 Yıl Önce

insan parayı kendisi kazanmayınca ne kadar da rahat harcıyor değil mi? sen 4 sene park bahçe plastik oyun gurubuyla milleti oyala, ismet paşada ve gözle görülecek yerlerde sök tak işleri yap. seçim dönemecine girince şehrin her yanını kaz. nolcak yani biz sana aaaa başkan ne kadar da çalışkanmış onu akpartiye mi alalım diyeceğiz. ali efendi üçbeş yol yapımıyla kimseyi kandıramazsın yorma kendini.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?