Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

CHP'nin, T.C. İbaresinin Tabelalardan Kaldırılmasına Tepkisi Sürüyor!

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Teşkilatı, yeni yapılan Merkez Ziraat Bankası binasındaki "Ziraat Bankası" yazısının başına T.C. ibaresinin yazılmamasına tepki göstererek bina önüne" T.C." yazılı çelenk bıraktı.

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Teşkilatı, il binasında yapılan basın açıklamasının ardından Ziraat Bankası merkez binası önüne çelenk bırakarak "T.C." ibaresinin tabelaya yazılmamasına tekpi gösterdi.

Düzenlenen programa CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz, İl Başkanı Bülent Horosan, Merkez İlçe Başkanı Filiz Bilen, Gençlik Kolları Başkanı Cihan Yıldırım ve çok sayıda partili katıldı.

İlk olarak il binasında gerçekleştirilen toplantıda bir konuşma yaparak; Ak Parti'nin ülkeyi yıkmak için ne kadar azimli olduğunu ifade eden Milletvekili Yılmaz, "Başbakan ve yanındakiler Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bankası olan Ziraat Bankası'nın önündeki T.C. ibaresini kaldırmakla ülkeyi bölmek için ne kadar azimli olduğunu gösterdi. Biz CHP olarak bu yanlışın karşısındayız ve böyle bir şeye asla izin vermeyeceğiz. Türk haklı da bu yapılanın karşısındadır" dedi.

Yılmaz, hangi parti mensubu olursa olsun her vatandaşın ülkenin bölünmemesi için yapılan bu yanlışın önünde durması gerektiğini belirterek, Ak Parti hükümetinin anayasa suçu işlediğini ve bunu yapanların ülkeyi bölmek suçundan Yüce Divan'da yargılanacağını söyledi.

AK Parti Uşak Milletvekilleri İsmail Güneş ve Mehmet Altay'a da bu konuda eleştirilerde bulunarak; "Sizler hangi ülkenin milletvekillerisiniz? Uşak halkı bu yanlışın hesabını soracaktır" diye seslenen Yılmaz, Ziraat Bankası Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda 23. dönem Ak Parti Milletvekili olan Mustafa Çetin'e de "Bu ibare buraya yazılmadıkça Uşak'a giremezsin, Uşak halkının yüzüne bile bakamazsın" diyerek, T.C. yazısının yazılana kadar bu tür eylemlere devam edeceklerini dile getirdi.

CHP İl Başkanı Bülent Horosan da Ak Parti zamanında kabul edemeyecekleri olayların yaşanmaya devam ettiğini söyleyerek; "Son olarak Olimpiyatlara aday olduk onu da alamadık. Gönül köprüsü çalışmaları yapıyorlar ama daha olimpiyatları bile ellerine yüzlerine bulaştırdılar. Ziraat Bankası'nın önünden T.C ibaresini kaldırarak da asıl amaçlarının ne olduğunu açıkça ortaya koydular" dedi.

İl binasındaki toplantının ardından Merkez Ziraat Bankası önüne T.C. yazılı çelenk bırakan CHP'liler yapılanları alkışlarla protesto ederek bina camlarına ellerindeki rujlarla T.C. yazdıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.
Yorumlar

UŞAKLI 11 Yıl Önce

helal olsun ....chpye hi̇ç oy vermedi̇m ama bu son zamanlardaki̇ duyarli ve vatansever tavirlari beni̇ gururlandiriyor...helal olsun...

bilirkişi 11 Yıl Önce

öncelikle yapılan protestoyu desteklediğimi belirtmek isterim.ancak yapılan bu hamle sadece uşak il örgütü içinmi genel merkez içinmi diye bir soru işareti oluştu kamu oyunda nedeni ise tunceli vekili hüseyin aygünün kaçırılıp bırakıldıktan sonraki demeçleri,sayın kılıçdaroğlunun partinin 2. adamı olarak sayın sezgin tanrıkulunu genel başkan yardımcısı yapması sanırım yapılan eylemin sadece uşağı bağladığını gözler önüne sermiştir.tüm bunlara rağmen yapılan eylemin önemini damarlarında türk kanı taşıyan herkesi sevindirdiğide aşikardır.son olarak sayın vekilimizin eşsiz ve tartışılmaz meclis hareketlerini taktir etmemek haksızlık olacağı gibi bir uşaklı olarak da nacizane bu eylem esnasında sayın vekilimizin uşağın en işlek ve yaya trafiğpinin en yoğun olduğu bölgede böylesine anlamlı bir eylemde elinde sigara ile halk nazarında olaması şık olmamımıştır...

az dikkat 11 Yıl Önce

tabelaya biraz dikkatli bakarsanız t.c nin kalklmadığını görürsünüz sadece boyutu ve koyulduğu yer değiştirilmiş. önceden yazının yanında büyük olarak yazıyordu şimdi başak ambleminin üstüne küçültülerek koyulmuş. neye tepki veriyorsunuz anlamadım????

halil 11 Yıl Önce

tc yazdırdılarda ne oldu memleket yıllarca ekmege muhtaç oldu chp den memlekete fayda gelmez.

eğitimci 11 Yıl Önce

chp işte, nerde sembolik boş işler var orada chp, siz böyle devam edin, seçim falan kazanamazsınız

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?