Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Alpay Özgür Belediye Başkanı Aday Adaylığını Açıkladı!

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı'ndan geçtiğimiz günlerde istifa eden Alpay Özgür bugün Atatürk Kültür Merkezi 2 nolu salonda düzenlenen toplantıda Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Belediye Başkanı Aday Adaylığını açıkladı. Özgür; ilk vaadini de açıkladı. Halen 235 Kuruş olduğunu söylediği suyun metreküp fiyatını, Belediye Başkanı olduğu takdirde Uşak'ın plaka kodu olan 64 Kuruş olarak değiştireceğini açıkladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Uşak Teşkilatı yerel seçim sürecine girilmesi ile beraber hareketli günler yaşamakta. Geçtiğimiz ay, ilk olarak MHP Belediye Meclis Üyesi Utku Demiröz yerel seçimler için Belediye başkanı aday adayı olduğunu açıklamıştı. Demiröz'ün tabanda adeta soğuk duş etkisi yaratan aday adaylığı açıklamasından sonra, bir soğuk duş da Alpay Özgür'ün İl Başkanlığı vazifesinden istifası ile yaşanmıştı.

8 Nisan 2012 tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi'nde sancılı geçen bir Merkez İlçe kongresi sürecinin ardından İl Başkanı adayı olarak adeta Genel Merkez tarafından atandıktan sonra ne kadar demokratik olduğu halen tartışılan bir kongre ile İl Başkanlığı görevine getirilen Alpay Özgür, süpriz bir karar alarak Belediye Başkanı aday adayı olmak üzere istifa ettiğini sosyal medyada kişisel facebook hesabından duyurmuştu. Uşak Haber Merkezi ekibinin çok daha önce kamuoyu ile paylaştığı bu gerçek MHP tabanında şaşkınlığa sebep olmuştu. Bu nedenle de kulisler de aday adayı olabileceği konuşulan bir çok isim Özgür'ün adaylık sözünü Genel Merkez'den aldığı yönündeki iddialar sebebi ile midir bilinmez; aday adayı olmamıştı. Ahmet Gürten, Muhammed Gür, Emine Yıldırım, Muhterem Erol, Ali Özleyen, Orhan Tamer gibi isimler kulislerde Özgür'ün istifasından önce konuşulurken bu isimlerden sadece Muhterem Erol aday adaylığını açıklamıştı.

"Alpay Özgür Sessizliğini Bozuyor" sloganı ile geçtiğimiz hafta içinde duyurulan Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek bir toplantı kararı alan Özgür burada sessizliğini bozacağını, basın yolu ile aday adaylığını ilan edeceğini, ilk vaadini açıklayacağını duyurmuştu ve bu toplantı bugün AKM'de gerçekleşti. Beklenenin çok altında partilinin katıldığı toplantıya, Ülkü Ocakları Başkanı, Kadın Kolları Başkanı, Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Avcı gibi bazı önemli isimler katılmazken, MHP İl Başkanı, Merkez İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyelerinin büyük çoğunluğu, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Cevher ve 150 civarı partili katıldı. 

Saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Alpay Özgür'ün resimlerinin yer aldığı bir slayt gösterisinin de salondakilere izletildiği program açılış konuşması ile devam etti. Açılış konuşmasını Merkez İlçe Başkanı Mustafa Raşit Yılancı'nın yaptığı programda İl Başkanı Hüseyin Karabey herhangi bir konuşma yapmazken; son olarak söz alan Alpay Özgür de hem aday adaylığını açıklayan hem de vaadleri hakkında bilgiler verdiği bir konuşma gerçekleştirdi.

İlk konuşmayı yapan Merkez İlçe Başkanı Mustafa Raşit Yılancı, Uşak'ın yaklaşan mahalli idareler seçimlerinde son derce iddialı olduğunu ifade ederek; Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yarın Ankara Arena Stadyumu'nda 220 Belediye Başkan Aday Adayını açıklayacağını söyledi. Milliyetçi Hareket Partisi olarak Uşak Belediyesi'ni mutlaka kazanacaklarını belirten Yılancı; "Aday Adaylarımızın çalışmalarından, sürekli gündemde kalmalarından bu seçimlerde iddialı olduğumuz bellidir. Belediye başkanlığını kazanacağımıza olan inancımız tamdır" dedi. Mahalli idareler seçimlerinde kapılarının herkese açık olduğunu ve her ülküdaşın aday adayı olabilme hakkının bulunduğunu dile getiren Yılancı; aday olmanın ise kimsenin haddi olmadığını söyledi. Kişileri MHP çatısı altında siyaset yapmaya davet eden Yılancı; "Belediye başkanlığı, Belediye Meclis Üyeliği ve İl Genel Meclisi Üyeliği için her ülkücü başvuru yapabilir. Aday adaylığı süreci özverili çalışmalrın sonunda nasip işidir. Aday olamayan ülküdaşlar bu duruma üzülmemelidir. Kırgınlıklara kapılmadan Milliyetçi Hareket partisini iktidara taşımaları tek temennimizdir" diyerek aday adaylığını açıklayan Alpay Özgür'e çalışmalarında başarılar diledi.

Alpay Özgür ise Atatürk Kültür Merkezi'nde kendisini dinlemeye gelen katılımcılara yaptığı konuşmasında 8 Haziran 2012'den bu yana yaklaşık bir buçuk yıl boyunca İl Başkanlığı görevini yürütmeye çalıştığını, geriye dönüp baktığında Alpay Özgür'ün unutulmayacak hatıralar bıraktığını gördüğünü ifade ederek; bu süre zarfında yanında bulunup destek veren yönetim kuruluna, Belediye ve İl Genel Meclisi üyelerine ve bozkurt kardeşlerine teşekkür etti. 30 Mart'taki Mahalli İdareler seçimleri öncesi Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezi'nden gelen genelge doğrultusunda 31 Ağustos tarihinde İl Başkanlığı'ndan istifa ettiğini sosyal medya üzerinden açıkladığını söyleyen Özgür; bu istifanın ardından İl Başkanılığı'na getirilen Hüseyin Karabey'e onurlu ve şerefli olduğu kadar zor meşakkatli olduğunu söylediği İl Başkanlığı görevinde başarılar diledi.

Binlerce yıllık Türkiye tarihi incelendiğinde milletinin sıkıntılı günlere son derece alışık olduğunu, kendisi gibi görünenleri yönetici seçtiğini, bu şekilde de milletini ve egemenliğini kaybettiğinin bilindiğine değinen Özgür; en son Atatürk tarafından kurtarılan özğürlüğün, özgüvenini kaybetmiş politikacılar nedeniyle tekrar tehlike altında olduğunu söyledi. Özgür; "Bugün Türkiye Cumhuriyeti'ni yöneten makinist, kendisine makinistlik eğitimi veren lokomotif sahiplerinin kendisine öğrettiği şekilde ne vatanı ne de treni düşünmeden treni yani devleti hızla uçuruma götürmektedir. 'One Minute' çıkışlarına, 'Ya Allah Bismillah' söylemlerine, boyuna posuna hayran olan halkımız da kendisini desteklemektedir. Ama artık hem tren hem trendeki yolcular makinistten kurtulmak istiyor. Bunun da ilk yolu önümüzdeki mahalli idareler seçimidir. Burada atılacak bir tokat, memleketin kurtulmasına vesile olacaktır" diyerek Belediye Başkanlığına aday olmasındaki amacının bu tokata vesile olmak istediğini ifade etti.

"Bir kentteki belediye başkanı o kente park yapmalı, kenti yaşanabilir bir kent haline getirmeli, ulaşım sorununu çözmeli, kamu hizmetlerini ucuz ve kaliteli hale getirmeli" diyen Özgür, sadece bunlar için aday olunmaması gerektiğini belirterek; Uşak'ın belediye başkanının bir yörük gibi düşünmesi gerektiğini, onunla üzülüp onunla sevimnesi gerektiğini ifade etti. Bu zamana kadar hislerimize ercüman olacak bir belediye başkanını seçilemediğinin altını çizen Özgür; PKK'lı olduğu bilinen Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kameralar karşısında Türkiye'ye küfretmesine tepki gösterebilecek bunu dert edinebilecek ve bunu gündeme taşıyabilecek bir belediye başkanının seçilmesi gerektiğini kaydetti. Belediye başkanı olmaktaki ikinci amacının Uşaklı yörüğün memleket meselelerindeki hislerinin tercümanı olup gündeme taşımak istediğini ifade eden Özgür; bunu da tüm Türkiye'ye ve dünyaya duyurmak amacında olduğunu söyledi.

2009'daki mahalli yerel seçimlerinde belediye meclisi üyeliğine seçilerek belediyeciliğe adım attığını belirten Özgür,bu süreçte birçok birim ve kurulda görev aldığını be iyi bir belediye başkanının nasıl olması konusunda tecrübeler edindiğini söyledi. Uşak'ın geleceğine imza atacak bir belediye başkan adayı olduğunun altını çizen Özgür; "25 gündür bir ekiple çalışıyorum ve Uşak'a neler yapılabilir noktasında projelerim var. Bunları önümüzdeki seçim sürecinde sizlerle paylaşacağım. Eğer Belediye Başkanı seçilirsem şu anda sadece üç kişinin bildiği proje ile önümüzdeki 15 yıl boyunca Uşak'ta MHP bayrağı dalgalacak" dedi.

Özgür'ün İlk Vaadi: Suyun Metreküp Fiyatını 235 Kuruştan 64 Kuruşa Çekeceğiz

Uşak'ın, Orta Anadolu'nun hatta Marmara'nın en büyük su havzasına sahip olan Murat Dağı'na yakın olduğunu kaydeden Özgür; Su Allah'ın bütün canlılara verdiği bir nimettir. O halde neden bu kadar çok su parası veriyoruz. MHP'nin bayrağı Uşak semalarında dalgalandığı zaman suyun metreküpünü 64 kuruştan vermeye söz veriyorum" dedi. Uzun ve meşakkatli bir sürecin içine girileceğini belirten Alpay Özgür; "Ben Uşak'ın geleceğine imza atacak, Uşak'ı botanik bir şehir yapacak, Uşak'ı mutlu yapacak, Uşak'ı marka yapacak, Uşak'a seyahatler düzenlettirecek, gelecekte hayır duası edilecek, başkanlığımdan sonra zengin olmayacak, her gün caddede dolaşarak hal hatır soracak bir Belediye Başkan Adayı olarak aranızda bulunuyorum. Bu kardeşinize el vermenizi desteklemenizi istiyorum" diyerek seçim startını verdiğini ve Uşak Belediye Başkanlığı'nı kazanacaklarına olan inancının tam olduğunu söyledi.

AKM'de yapılan toplantı yapılan duanın ardından sona erdi.
Yorumlar

cemre64 11 Yıl Önce

hayırlı olsun.sıra adaylık da..ancak diğer aday adayları gibi parti merkezinde mütavazi bir açıklama daha hoş olurdu.üstelik çıkış havalı olsun derken salon boşboş kalmış.görür bunu millet.haber verelim dedim.

cemreye 11 Yıl Önce

parti binasında mütevazi bir açıklama zaten yapıldı cemrecim. salon boş değildi 150 kişilik bir salona 1000 kişinin girecek hali yokya

Ulubeyden Ertuğrul 11 Yıl Önce

sayın başkanım uşak belediye başkanlığına aday adaylığınız, ülkemize, partimize ve uşakımıza hayırlı olsun. allah (c.c.) bu mücadelede yar ve yardımcınız olsun. ne mutlu türküm diyene.

cemre64 11 Yıl Önce

parti binasında yapılan açıklamadan haberimiz var .150( kişinin telefonla toplandığından da haberimiz var.isterseniz daha nelerden haberimiz olduğunu da yazayım buraya....

cemre64 11 Yıl Önce

ayrıca o kadar abarttınız ki olayı,gelenler akm ye sığmaz sanmıştım.150 kişi parti binasında sığardı .

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?