Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Mehmetçik İlkokulu’nda Veliler İsyan Etti!

Uşak’ta kentin en gözde okullarından biri olarak bilinen Mehmetçik İlkokulu’nda sürekli rahatsızlanan birinci sınıf öğretmeninin değiştirilmesi için veliler okulda toplanarak şikayetlerini dile getirdi.

 Mehmetçik İlkokulu 1 – G sınıfının öğretmeni Ramazan Yıldız, uzun süredir kanser tedavisi görmekte. Öğretmenlik mesleğinin gereği olarak kalabalık sınıf ortamında oluşu da hastalığını tetikliyor. Rahatsızlanan Yıldız rapor alarak okula gelmiyor. Yerine başka öğretmenin de derse girmemesi nedeniyle öğrencilerin dersi çoğu zaman boş geçmekte. Veliler çocuklarını okula getiriyor, öğretmen olmadığı için çoğu veli çocuğunu tekrar evine geri götürüyor ve düzenli eğitim göremeyen öğrenciler diğer sınıflardan geri kalıyor. Derse girmeyen öğrencilerin okuldan soğuduğunu ve okula gitmek istemediğini belirten veliler bu sorunun bir türlü çözülememesinden şikayetçi.

İddialara göre diğer sınıflardaki öğrenciler seçilerek sınıflara yerleştirirken, geriye kalan öğrenciler ise bu sınıfa kaydedilmiş. Okuldaki birinci sınıfların mevcudu ortalama 45 kişi iken 1 – G sınıfının mevcudu 30 kişi. Müdür ve Müdür yardımcılarına görüşme talebinde bulunan veliler kapıdan dönüyor. Görüşme fırsatı bulanlara ise “bana öğretmenlerle ilgili şikayete gelmeyin” şeklinde cevap verilmekte.

İl Milli Eğitim Şube Müdürü Osman Uzun’la görüşmeye giden veliler ise  “Bu konu beni aşar, bununla ilgili Milli Eğitim Müdürü’yle görüşünüz” diyerek velileri geri çevirdi. Veliler son çare olarak gittiği Milli Eğitim Müdürü Ömer Bulut’tan “ Böyle bir sorundan haberdar değilim. Konunun tarafıma bildirilmemesi garip. Okul idaresine danışarak bu sınıfı çevre okullara dağıtalım” şeklinde bir çözüm önerisinde bulundu.

Önerilen çözümden pek de hoşnut olmayan veliler, bugün saat 8:30 da okul da toplanarak şikayetlerini dile getirdiler. Velilerin birçoğunun gergin olduğu gözlerden kaçmazken bazı veliler ise öğretmenlerinden memnun olduklarını bildirerek tepki gösterdi. 1- G sınıfında yapılan toplantıda, zaman zaman gerginliğin hat safhaya çıkması idarecilere zor anlar yaşattı. Veliler toplantıda öğretmenlerinin değiştirilmesi talebinde bulunurken, Okul Müdürü Bünyamin Barış Altuğ:” kanser hastası bir öğretmene bunu ben söyleyemem, kendinizi biraz benim yerime koyun . Eğer isterseniz telefonunu vereyim siz konuşun” şeklinde kendini savundu.

Yorumlar

ismet özadam 11 Yıl Önce

rahatsız olan öğretmenize acil şifalar dilerim. bu kadar basit meseleyi yerinde çözmek milli eğitim için zor olmasa gerek.

öğretmen 11 Yıl Önce

milli eğitim müdürü beceriksizliğini bir kez daha göstermiş çok mu zor arkadaş bu öğretmenimizle görüşüp durumuna üzüldüğünü söleye bilirdi. sınıf ortamının öğretmenimize zarar verdiğinden dolayı kendisine daha kolay bir görev verilemez mi bu kadar basit bir konuyu medyaya düşüren idarecilere yazıklar olsun demekten başka yapacak bişi yok

isimsiz veli 11 Yıl Önce

bu olayları şiddetle kınıyorum.

Mağdur Veli 11 Yıl Önce

buradaki bulunan velilerin hiç birinin rahatsız olan sınıf öğretmeniyle derdi yok . tek derdimiz okul müdürü ve müdür yardımcısının velileri muhatap almamasıdır.defalarca kendisiyle görüşme talebiyle odasına gittiğimizde odasının kapısını arkadan kilitleyip dışarı çıkmadı. bizlere bana okul, müdür, öğretmen şikayetiyle gelmeyin diyerek cevap verdi. kendisine burdan sormak istiyorum sayın hocam sizlere biz ekonomik, ailevi ve başka ..... sorunlarımızmı anlatacağız.okul müdürün tek derdi okulda öğretmeniyle olan sorunu veli üzerinden çözmeye çalışmasıdır. biz bir an önce veliler olarak rahatsız olan öğretmenimizin sağlığına kavuşmasını, eğer sağlık durumu bu işi götürmeye müsait değilse biz velilere tatmin edici bir cevabın verilmesini talep ediyoruz. öğrenciler içinde servisle gelenler var servis okuldan ayrıldıktan sonra bu öğrenci servis saatine kadar ne yapacak onu bize sayın okul idarecileri anlatsın.

Mağdur Veli 11 Yıl Önce

ayrıca bir kaç çift lafımda toplantıya katılan ve daha önceki günlerde esip gürleyip söylemediğini bırakmayan bir kaç veliye var. arkadaşlar ortada bir gerçek var oda öğretmenimizin sağlık sorunları olduğu . bunun böyle olduğunu bilen okul idaresi hakkında bir gün önce her türlü yazılı ve sözlü müracaata hazır olduğunu söyleyen arkadaşlar müdür beyin karşısında kimsenin sesi çıkmadı . milli eğitim müdürlüğü ve valiliğe gidelim müracaat edelim denildiğinde kaç kişi yola çıktı. insanlar layık olduğu şekilde yönetilirmiş onu acı bi şekilde tekrar görmüş olduk. okul müdürü, müdür yardımcısı , milli eğitim müdürü benim için orda var benim dertlerime çözüm için ordalar kimsenin kimseden korkmasına gerek yok. şu güzel sözün 2013 yılında acı bi şekilde tekerrür etmesi ne kadar acı. maarif bakanı emrullah efendinin şu mektepler olmasaydı maarifi ne güzel idare ederdim ruhun şaad olsun emrullah efendi

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?