Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Valilik Uyardı: İzinsiz Yardım Toplayanlara Dikkat Edin

Uşak Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada; kurum ve kuruluşların ya da kurumlarda görevli özellikle makam sahibi kişilerin adıyla izinsiz yardım toplayan kişilere karşı dikkatli olması gerektiğinin altı çizildi.

Uşak'ta şehir merkezi ve ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarıyla burada görevli makam ve rütbe sahibi kişilerin isim ve sıfatları kullanılarak izinsiz yardım toplandığını tespit eden Valilik, konuyla ilgili olarak bir açıklamada bulunarak Uşak halkını bu kişilere kanmaması ve dikkatli olması gerektiği konusunda uyardı.

Valilik'ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Yardım toplamaya yetkili kişi ve kuruluşlar ve bunların hangi amaçla yardım toplayabilecekleri, yardımın toplanması, kullanılması ve denetlenmesi gibi hususlar 2860 Sayılı Yardım Kanunuyla düzenlenmiştir.

Kamu yararına uygun olarak, amaçlarını gerçekleştirmek, muhtaç kişilere yardım sağlamak ve kamu hizmetlerinden bir veya birkaçını gerçekleştirmek veya destek olmak üzere gerçek kişiler, dernekler, kurumlar, vakıflar, spor kulüpleri, gazete ve dergiler yasal izin almak suretiyle yardım toplayabilirler.

Kişiler ve kuruluşlar, yetkili makamdan izin almadan yardım toplayamazlar. Yardım toplama faaliyetinde görev alacaklara, faaliyetin konu ve süresini de belirten fotoğraflı bir kimlik belgesi verilir. Kimlik belgesi, faaliyetin sonunda geri alınır.

İzin alınmadan girişilen yardım toplama faaliyetleri güvenlik kuvvetlerince derhal men edilir ve sorumlular hakkında kovuşturma yapılır.

Bu nedenle, vatandaşlarımızca yardım talebinde bulunan şahıslara mutlaka Valilik Makamınca verilmiş “Yardım Toplama Yetki Belgesi”nin olup olmadığını sormaları; insanların manevi duygularını suistimal edenlere karşı duyarlı olunması, yardım toplama yetki belgesi bulunmayanların güvenlik güçlerine bildirilmesi hususu, kamuoyuna ilan olunur."
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?