Uşak Son Nokta Gazetesi'nin 15 Kasım 2013 tarihli sayısında yayımladığı "İş-Kur İl Müdürü ve Şube Müdürü'nün Atatürk Düşmanlığı'nın Sebebi Ne?" başlıklı haberde kurum yetkilililerin Atatürk büstünü kaldırdığına ve kaldırırken de söylediği ilginç sözlere yer verilmişti.
İlgili haber şu şekilde;
"Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, laik sosyal hukuk devleti yapısının zarar göreceği endişesinin yanı sıra, Atatürk’ün izlerinin zihinlerden silinmek istediği yönünde kaygıların zirveye taşınılmaya çalışıldığı bir dönemde halkın, bürokrasinin zaman zaman gerçekleştirdiği refleksleri adeta yoklayan icraatler kafaları karıştırmakta ve toplumun endişelerini artırmakta.
Zaman zaman gerek ulusal gerekse yerel basında Atatürk’ün izleri silinmeye çalışıyor iddialarını kuvvetlendiren, bazen zorlama yada art niyetli olduğu açık olan bazı haberler ile karşılaşmaktayız. Ancak Uşak’ta bu durumun açık bir örneğinin yaşanması üzerine, cevap hakları taraflarda saklı bulunmak üzere bu haberi kamuoyu ile paylaşmaya ihtiyaç duyduk.
İş-Kur İl Müdürlüğü binasında müdür odasının hemen girişinde bulunan Atatürk büstünün kaldırılması ve kaldırılırken İl Müdürü ve Şube Müdürü’nün sarf ettiği iddia edilen sözler olay yaratacak cinsten.
İddialara göre; İş-Kur İl Müdürü Zafer Kahraman’ın odasının hemen girişi kısmında bulunan Atatürk büstü Şube Müdürü Kemal Emrem tarafından kaldırılıyor. Büstün kaldırıldığı esnada Şube Müdürü Kemal Emrem’in burası okul değil dediği de iddialar arasında. Büstün yanı sıra yine koridordaki duvarda asılı bulunan Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’de aynı anda yerinden kaldırılıyor.
Olayla ilgili bir başka iddia ise İş-Kur İl Müdürü Zafer Kahraman’ın da büstün ve Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin kaldırılmasıyla ilgili rahat bir tavır sergilediği hatta “bu çöplerin buradan kalktığı iyi oldu” şeklinde sözler sarf ettiği yönünde.
Uşak Son Nokta Gazetesi ekibi olarak Devlet politikası olan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlılığın sürdürülmesi ilkesini çiğnemek, Türk Milletinin reflekslerinin bu yönde artmasını sağlamak maksatlı art niyetli davranışların bazı çevrelerce icra edilse de bunun bürokrasi içerisinde yapılabileceğine ihtimal vermediğimizi belirtmekle birlikte, İş Kur Müdürlüğü yetkililerinden bu iddiaları bir an önce cevaplamalarını beklediğimizi ve cevaplarını yine Uşak Son Nokta Gazetesi'nde yayımlayacağımızı beyan ediyoruz. Uşak Son Nokta Gazetesi ekibi olarak bu türden iddiaların peşinde olacağımızı ve halkın tepkilerini de kamuoyu ile paylaşmayı tarafsızlık ilkemiz gereği yayınlamayı sürdüreceğimizi de ayrıca belirtiyoruz."
Uşak Son Nokta Gazetesi'nin haberinin ardından Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'in izinli olması nedeniyle yerine vekaleten bakan Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy konuyu İş-Kur'un bağlı bulunduğu Vali Yardımcısı Mehmet Hulusi Kaya'ya aktararak konunun araştırılmasını istemiş. Kaya'nın İş-Kur yetkililerini makama çağırarak konunun detayını sorduğu; cevap olarak ise büstün yenisiyle değiştirilmek üzere yerinden kaldırıldığı ve yenisinin yapılmasının ardından tekrar büstün konulacağını söyledikleri bilgisine ulaşıldı.
Pazartesi günü tekrar görevbaşı yapan Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden'e de konuyla ilgili bilgilendirmenin yapıldığı ve gerek konu hakkında gerekse İş-Kur yetkilileri hakkında gerekli incelemenin de sürdüğü de edinilen bilgiler arasında.
Haber üzerine yaşanan bir başka gelişme ise; İş-Kur Müdürlüğü'nden kaldırılan Atatürk Büstü yeniden yapılarak koridordaki yerine konuldu.

İş-Kur'daki Atatürk Büstünün Kaldırılması İle İlgili Son Gelişmeler!
İş-Kur'daki Atatürk Büstünün Kaldırılması İle İlgili Son Gelişmeler!
Uşak Haber Merkezi EditorGeçtiğimiz günlerde Uşak Son Nokta Gazetesi'nde yayımlanan haberde "T.C ibarelerinin devlet kurumlarının adlarının önünden kaldırılması akabinde andımızın kaldırılmasıyla toplumun bir kesiminin reflekslerinin yoğunlaştığı, tepkilerin oluştuğu bir dönemde, Uşak İş-Kur İl Müdürlüğü’ndeki Atatürk büstü Şube Müdürü tarafından kaldırıldı." şeklinde ifadelere yer verilmişti. Haberin ardından Valilik tarafından konuyla ilgili gerekli hassasiyet gösterilerek işlem başlatıldığı ve büstün yenisinin yerine konulduğu bilgisine ulaşıldı.
Yorumlar
at gözlüğü 11 Yıl Önce
artık çok daha ilerideyiz. heykel çalışanlara güç katıyor. keşke ismet inönü'nde heykeli yapılıp konulsa. o günleri de göreceğiz. birde her sabah kurum çalışanları büste selam verip girse ne güzel olur.
Berk 11 Yıl Önce
süpersin at gözlüğü;sana katılmamak mümkün değil türkiye cumhuriyeti hükümetinin 28 mart 2003 tarihinde imzaladıgi ve cumhurbaşkanı'nın da onayından sonra, resmi gazete'de yayımlattılan karar geregince azılı terörist listesinin altıncı sırasında yer alan gulbeddin hikmetyar'ın tahtını koyalım sen ve senin inandıkların hergün diz çöksün
marifet 11 Yıl Önce
cansız resim ve heykeller neden bu kadar önemli ,önemli olan prensipler olmalı
ZAVALLI 11 Yıl Önce
gençli̇ğe hi̇tabede eski̇ yeri̇ne geldi̇mi̇ acaba? nedi̇r bu atatürk düşmanliği,bunca zaman orada duran atatürk büstü bu kadarmi rahatsiz etti̇ i̇şkur müdürleri̇ni̇ dün müdür olmadan bugün kaldiriyorlar emi̇ni̇m haber yapilmasaydi arşi̇vdeki̇ eski̇ler arasindan çikmazdi,ne yaparlarsa yapsinlar atamizin resi̇mleri̇ bi̇le kendi̇leri̇ni̇ korkutmaya yeti̇yor demekki̇lütfen bunlarla haber olmayin sayin i̇şkur çalişanlari i̇nsanlara i̇ş bulmalarinda bi̇rer umut olarak gündemde kalin
ses ver usak 11 Yıl Önce
usak is kur icin sevindirici bir haber heykelin yenilenmesi cok isabetli olmus kim ne derse desin heykelin yenilenmesinden dolayi belki daha cok is olanaklari artacaktik olanaklar el versede her eve bir iki heykel verilebilsek modern sehrimiz dahada modern ve aydin insanimiz ve sehrimize daha zenginlik katacaktir üstelik sehrimize birde heykel fabrikasi kurulmasida düsünülmelidir