Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Karayolları 25.Şube'nin Taşeron İşçileri Eylemde!

Uşak Karayolları 25. Şube Müdürlüğü önünde toplanan taşeron işçiler eylemlerinin sebebini bildirerek, basın açıklamasında bulundu.

Uşak Karayolları 25. Şube Müdürlüğü bünyesinde görev yapmakta olan taşeron işçiler, maaşlarını düzenli olarak alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylem sonucu bugün itibariyle işten atıldı. Buna rağmen görev yerlerini halen terk etmeyen işçiler, Karayolları Müdürlüğü önünde basın açıklamasında bulundular.

İki-üç yıldır yıllık izin bile kullanmadıklarını belirten işçiler yaptıkları açıklamada:”Bizim bu eylemi gerçekleştirmemizin sebebi maaşlarımızı alamıyor oluşumuz. Mutlaka iki ya da üç ayda bir ödeme yapıyorlar. Günü gününe maaş aldığımız yok. Bizi gece gündüz demeden çağırıyorlar, ancak fazla mesailer için herhangi bir ödeme alamıyoruz. Bu konuda itiraz ettiğimizde ise kapının yolunu göstererek tehdit ediyorlar. Bize 803 TL asgari ücret yatırıp ayrı bir hesapta da maaşımızın üzerini ödüyorlar. 900-1500 TL arası çalışan bizler, devlete asgari maaşlı gibi gösterilerek SGK’ya karşı bir suç işleniyor.

Buradan sayın savcılarımızı göreve davet ediyorum. Operatör arkadaşlar uzun saatler çalışmasına rağmen mesai istediklerinde kovarız diyerek korkutuluyor. Patron Murat Bey bizi sebepsiz şekilde bugün işten kovdu. İşe hazır bekliyorken bizi işten çıkardılar. 56 kişiyi işten çıkarmak iş değildir. Hasan Kayahan gelip bizzat şoför arkadaşımızı tehdit etti.” şeklinde konuştu.

Yorumlar

GNÇDVRM 11 Yıl Önce

bi̇r memur olarak emekçi işçi̇lerimizin yanindayim.tüm kamu kurumlarinda i̇şi̇ onlar yapar işten atilma korkusunu hep onlar yaşar devleti̇mi̇zi̇n bu duruma artik dur demesi̇ gereki̇yor bi̇zi̇m maaşimizdan kessin devlet emekçi̇kardeşleri̇mi̇ze versi̇n

ödp ilbaşkanı Mahmut Uludağ 11 Yıl Önce

özelleştirme taşaronlaştırma adı altında özal dan akp ye hepsi kamu kurumlarını yandaşlarına satarak talan politikası uyguladılar.özelleştirmenin taşaronlaştırmanın olmadığı bir ülkeyi yeni̇den kuralim.ödp di̇reni̇şi̇ni̇zde başarılar diler .hertürlü destege hazırız.devrimci selamlar

ulubeyli 11 Yıl Önce

ercü kıyakçılığın sonu neymiş,öğrendin mi?

Mehmet 11 Yıl Önce

karayolları ilimizin kanayan yarası olmuştur.daha önceleri kadrolu elamanlara devamlı psikolojik baskı uyğulayan şef. şimdide taşeron işçilere taşeron lehine baskı uyğulamaya başlamıştır.ilimizde uzun süredir işleri ile meşkul olmayıp kişilerle uğraşıp üst kişilerle samimiyet kurmuş olup bizleri dikkate yetkililer almamakdadır. bu kanayan yaraya parmak bastığınız için tşk ederiz.

vatandaş 11 Yıl Önce

ne diyelim bunun adı adalet.

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?