Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Tiritoğlu Parkı Beton Park Oluyor!

Bir park düşünün şehrin tam göbeğinde. Valilik binasının, şehirde anma törenlerinin yapıldığı heykelin hemen yanında. Şehrin trafiğinin en yoğun olduğu yer olan merkezi kavşağın hemen kenarında. Şehrin tüm sosyal hayatının merkezi olan İsmetpaşa Caddesi’nin tam üzerinde. Bu park şehir dışından gelen insanların, öğrencilerin şehire ilk geldiği anda göreceği birkaç ana ögeden biri. Şehir hakkında karar verilirken kıstas alınacak yerlerden birisi.

İçerisinde barındırdığı ağaçlarla, havuzuyla uzun süre Uşaklı vatandaşların ve bilhassa yaşlıların dinlenme yeri olan bu parkta şimdilerde hummalı bir çalışma yürütüyor Uşak Belediyesi. Çalışmanın ismi de yenileme çalışması.

Kısa süre önce derme çatma şekilde kurulan bu park üzerindeki kermes alanları gerek kötü görüntüsüyle, gerekse verdiği hizmet açısından bir çok Uşaklı vatandaşı tatmin edememiş durumdaydı.

Tarihi eskilere dayanan bu parkta şu an yapılan çalışmalar hepimize kaygı verir boyutta. Parkın sağına soluna yığılmış mermer bloklar, UTAŞ tarafından yazılan tek bir “verdiğimiz rahatsızlıkta dolayı özür dileriz” yazısı, yağmurlu ve karlı havalarda yola kadar uzanan çamur deryası, hem çalışmanın başladığı tarih hem de çalışmanın amacıyla ilgili hepimizde kaygılar oluşmasına yol açıyor.

Özellikle Belediyenin Atapark’ı ne hale getirdiği hepimizin malumu. Atapark; Uşak’lıların cazibe merkezlerinden biriydi. Ancak önce Atapark’a dikilen ve amacından tamamen uzaklaşarak açılması gereken tarihden uzaklaşılarak, kimseyi tatmin etmeyen bir kulenin yapılması, ardından gökkuşağı renginde yeşil alanın ortasına dikilen çirkin betonarmeler, bu çevrede oturan tüm Uşaklıların tepkisini almıştı.

Uşak Belediyesi’nin başında bir mimar olmasına rağmen, mimari yenilemeler hep bizlerde hayal kırıklığı oluşmasına yol açıyor. İsmetpaşa Caddesi’ndeki yenileme çalışmaları da bu bağlamda tüm Uşaklıları mutsuz etmiş durumda. Yapılan yenileme çalışmalarından sonra, kafelerin ve restoranların önüne koyulan ve gün ışığını kesmeyen, yayaların yürümesini engelleyen, üstleri garip şekilde bir tenteyle kapatılmış bu bölümler caddenin tüm estetiğini bozmuş durumda ve bu durumdan tüm Uşaklılar şikayetçi.

Aynı durumun şimdi Tiritoğlu Parkı’nda da yapılacak olması Belediye hangi akla hizmet bu çalışmaları yapıyor, bu çalışmaların maksadı ne sorusunu gündeme getiriyor.

Bildiğiniz gibi güzel havalarda neredeyse tüm yaşlılar bu parktaki banklara oturur ve yemyeşil ağaçların altında sohbet etme imkânı bulurdu. Belediyeciliğin maksadının insanların huzurunu sağlamak olduğu düşünülürse, acaba bu zamana kadar kim parkın o halinden şikâyetçiydi. Neden Uşak Belediyesi, örneklerini birçok şehirde gördüğümüz gibi vatandaşa sorarak, anket yaptırarak bu parkı yenileme çalışmalarına başlamadı. Neden park ile ilgili çalışma kışın ortasında, seçimlere yetiştirilme gayretiyle yapılıyor.

Diyelim bu alana bir kermes bölümü yaptınız. Şimdi ben Uşak Belediyesi yetkililerine sormak istiyorum, bu zamana kadar yaptığınız yenilediğiniz hangi alan vatandaşları memnun etti. Huzur Park’ta atıl olarak bulunan yapılar gibi mi olacak bu alanda. Huzur Park’taki amfi tiyatroyu yaptınız da ne oldu. Bu alanda bu zamana kadar kaç tane gösteri yapıldı. Kermes alanı şehrin başka bir yerine yapılamaz mıydı? Şehrin göbeğinde kermes alanının ne işi var?

Seçimler yaklaşıyor, buradan da anlaşılacağı gibi bir Belediye Başkanı’nın mesleğinin Belediye projelerinin başarılı olmasında hiçbir etkisi yok. Yani mimar bir belediye başkanı alt kadrolarını, danışmanlarını doğru seçmezse mimari projeleri de hep hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir. Yani oy vereceğiniz siyasetçinin mesleği değil, çalışkanlığı ve ekibidir önemli olan. Kayseri, Konya, Eskişehir örneklerini inceleyenler ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacaktır.

Masal Diyarı dediniz, bizleri hayal kırıklığına uğrattınız; Huzur Park dediniz olmadı, İsmetpaşa Caddesi, Atapark ne halde hepimiz görüyoruz, bari Tiritoğlu Parkı’na dokunmayın. Vatandaşın paralarını betonlaştırmaya peşkeş çekmeyin. Lütfen eğer bilmiyorsanız, yapamıyorsanız; yapabilene bırakın!...

Kaynak: Uşak Son Nokta Gazetesi - Kerim Çiber
Yorumlar

VATANDAŞ 11 Yıl Önce

atapark konusunda hakli olabi̇li̇rsi̇ni̇z ama tiritoğlu parkinda yapilan duzenleme iyi oldu esi hali daha kotu

Vatandaş 11 Yıl Önce

kesinlikle , inşaat mühendisi, mimar, makina mühendisi gibi inşaat işi ile ilgilenenden belediye başkanı yapmayacaksın. hatta arazi ve inşaat işi ile ilgilenendende yapmayacaksın. heryeri para görüyor. betona çeviriyor.

NATO MERMER NATO KAFA 11 Yıl Önce

toprak olsaydı kimse para kazanamazdı değilmi. sadece ağaçların yaşayacağı kadar toprak kalsın yeter. her yerimiz beton her yerimiz mermer, taş. ben beğenmedim, mimar olan arkadaşlar beğendiyse yazsın.

uşaklı vatandaş 11 Yıl Önce

beton ali yine show yapıyor birileri zengin oluyor vatandaşdan çıkıyor maliyetler

MİMAR 11 Yıl Önce

verdi̇ği̇ni̇z örnekler çok güzel..mesela eski̇şehi̇r muhteşem bi̇ şehi̇r...sürekli̇ yurt dişina çikan ali̇ erdoğan 3 saat mesafedeki̇ eski̇şehi̇rre gi̇di̇p baksa öğrenecek şehi̇rci̇li̇ği̇ ama nerdeeee.......o mi̇lleti̇ parti̇leri̇ bi̇rbi̇ri̇ne düşürmekle huzur bozmakla meşgul......

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın