Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Kerim Çiber Uşak Sportif'i Değerlendirdi!

Uşak Haber Merkezi spikeri Sema Akbulut’un konuğu spor editörü Kerim ÇİBER oldu. Çiber son oynadığımız Royal Halı Gaziantep maçını kaybetme nedenlerimizden, devre arası transfer yapılmamasının takıma etki edip etmediğine, aşigolarla taraftar arasında sorun yaşanıp yaşanmadığına ve bu hafta oynanacak Aykon TED Ankara Kolejliler maçına kadar basketbol hakkında her şeyi, Sema Akbulut’la konuştu.

  Son oynadığım Royal Halı Gaziantep maçını kaybettik neden bu maç kaybedildi ?

Aslında olaya biraz geniş bakmak gerekiyor. Bildiğiniz gibi sezonun ilk oynanan maçta da ilk yarıda ki rakibimize karşı farklı mağlup olmuştuk, bu maçta coşkulu bir taraftara sahiptik. Herkes aslında maçı kazanacağımıza emindi, aslında kendi sahamızda çok iyi oynuyoruz Uşak Sportif olarak. Fakat rakip takım kurgusu bu sefer  bizim için işleri zorlaştırdı. Bizde skor üretmekte zorlandık,  top kayıpları ,rakip takımdan daha fazla ribaunt almamıza rağmen bu anlamda bizim maçı kaybetmemize sebep oldu. Aslında sanki maça tam olarak motive olamadık, konsantrasyonumuzu sağlayamadık diyebiliriz. Bu maçta takımın tek göze batan oyuncusu; Eli Holman’dı . Eli bu anlamda biliyorsunuz Türkiye basketbol federasyonunun hazırladığı istatistiklere göre, şu an riband lideri ligde, açık ara hem de. Maç başına 9.4 riband ortalamasına sahip. Bunun dışında da Carter blok sıralamasında 3 ‘üncü sırada, fakat Carter’dan bu maçta yeterli verimlilik alamadık.

Maçın kaderini değiştirebilecek oyuncu sayımız yeterli değil!

Takımımız da şuan 13 oyuncu var. 12 oyuncu kadroya giriyor, bu 12 oyuncudan maçın kaderini değiştirebilecek oyuncu sayısı 5 ya da 6. Bu 6 oyuncudan içlerinde de 1 ya da 2 si oynamayınca, maalesef takım düşüyor. Bizim averajımızda çok yüksek değil. Attığımız ve yediğimiz basketlere bakılırsa, arada çok büyük farkların olmaması da bunu gösteriyor. Yani hep mücadele ile maçları kazanmışız.  Karşı takımda eğer bu anlamda günün de ise işimiz hiç kolay olmuyor !

Alper takıma yeterli katkıyı sağlayamıyor!

Devre arasında bildiğimiz gibi transfer yapmadan geçirdi takımımız. Aslında takımımızın önemli eksiklikleri var. Önemli pozisyonlara oyuncular alması lazım ,tahmin ettiğim kadarı ile Sayın Bulkaz Warren’ dan istediği verimi alamıyor. Holman ve Carter dan memnun olduğunu düşünüyorum. Hacıyeva’nın son haftalarda önemli bir çıkışı var, İbrahim iyi oynuyor. Fakat yine Alper’den sezon başından beri bir türlü istediği verimi alamıyor. Alper süre aldığı dakikalar boyunca takıma yeterli katkıyı bir türlü sağlayamıyor. En çok beklentimiz olduğu oyunculardan biri, kaptan...

Bunun dışında Yiğitcan, süre aldığı süreler boyunca bence iyi oynuyor takıma katkı sağlıyor. Geriye kalan oyunculardan Ogün bu anlamda çok süre alamıyor. Diğer oyuncular süre alamıyor. Takım yine dönüp dolaşıp aynı sıkıntıyı yaşıyoruz; yerli rotasyon sıkıntısı. Yabancılardan verimi istediğimiz şekilde alamayınca bu sefer yerli oyuncularda rotasyon sıkıntımız var kaybediyoruz. Bu maçta da aynısı oldu. Holman dışında oynayan olmadı bana kalırsa, olmayınca maçı kaybettik. Bu şimdi belki bana kızacak Uşaklı  seyircilerimiz ama  biz zaten ilk yarı bir mucizeyi gerçekleştirdik bence ilk 6 ‘da bile olmamız çok zordu, ilk yarıyı ilk 6’da bitirdik. O yüzden seri mağlubiyetler alabiliriz, bunlar taraftarı korkutmasın, ürkütmesin sonra toparlanma sürecine geçeriz. Yani daha önce ben yazdım eldeki kadro bu, bu kadro ile bence Playoff ‘un içinde kalmamız başarıdır. O yüzden beni Royal Halı Gaziantep maçında mağlup olmamız çok şaşırtmadı. İyi oynamadık ve kaybettik !Bu kadar basit . .

Royal Hali Gaziantep maçında bir takım gerginlikler yaşandı bunlar hakkında ne düşünüyorsunuz ? Neden böyle bir şey oldu ?

Bizim aşigolar çok vefalı bir taraftar grubu bir kere buradan başlayalım. Cidden ben biliyorum yani, deplasmanda çok zor şartlarda futbol maçlarına gidiyorlar, basketbol maçlarına gidiyorlar bu çocuklar. Bu çocuklardan bazıları basketbolu bilmedikleri halde basket maçına gelip şehrinin takımının galibiyeti için destek oluyorlar. Bu anlamda kendileri son derece önemmli bir noktadalar fakat ; buradan ben sevgili aşigo kardeşlerime seslenmek istiyorum. Basketbol bildiğimiz gibi zorlu bir spor ve anlık performanslar maç sonucunu değiştiriyor. Takımımız başarılı bir takım yani galibiyet kadar mağlubiyete alışmamız lazım. Bu anlamda ben maç içinde yapılan olumsuz tezahuratları tasvip etmiyorum. Şimdi bu olumsuz tezahurat konusuna nasıl geldik bunu anlatayım.

Aşigolar ve diğerleri diye bir şey olmaz; Uşak Sportif’li herkes Aşigodur

Aşigolar çok uğraştı maç boyu son maçta , ısrarla hatta işte ben hatırlıyorum , “lütfen kalkar mısınız “diye bir tezahurat bile uydurdular, bağırdılar ama kimse kalkmıyor. Destek istiyorlar takıma kimse destek olmuyor, tam kırılma anı bu sefer destek olmayınca , bu sefer de küfürlü tezahuratlar başladı. Bu da öyle ya da maçlara bayanlar geliyor, çocuklar geliyor;  tepki aldı. Şimdi bizim en son maç yorumumuzun altında bile maç haberimizin altına yapılan yorumlarda olay “siz biz” durumuna getirmeye kalkışılmış. Sanki elit olanlarla- aşigolar gibi. Normal vatandaşla- aşigolar gibi… Böyle bir durum olmaz; yani aşigolar bu şehrin taraftar grubu ben de aşigoyum ,sen de aşigosun ,o da aşigo kim Uşak Sportif’liyse aşigodur. Yani bir kere onlar küfretmeyecekler , ikincisi diğer taraftarlar da kusura bakmasınlar burası sinema salonu değil , yani maça geliyorlarsa insanlar takımlarını destekleyecekler , coşkuyla destekleyecekler. Biz hangi maçları nasıl coşkuyla aldığımızı kaç kere daha ispat edeceğiz. Yani artık biraz görsün insanlar, KSK maçını hatırlayın, tribünleri hatırlayın mesela sen bile söylemiştin, inanılmaz tüylerim diken diken oldu demiştin.  Durum böyle, böyleyse şimdi biraz açıkçası tarafsız düşünmek lazım.  Şimdi bir kere iş adamları aşigolara destek olmuyorlar, olanlardan özür diliyorum. Ben biliyorum 1 2 tanesini de geri kalanını saymıyorum.  Kulüp aşigolara ne kadar destek oluyor, bu manada bu durum tartışılır.

Aşigoya Küfür Yakışmaz!

Sonuç itibari ile bunlar bizim taraftar gurumuz ise taraftar grubuyla da bizim iyi ilişkiler kurmamız lazım. Onların bir kere geliyor formaları ile ne güzel yerini alıyorlar, ama küfür yok!  Küfür sonuç itibari ile insanların medeniyetine yakışmaz, Uşaklıya küfür yakışmaz, bir kere salonumuzdan biz bu küfürü çıkartacağız. Sahaya yabancı madde atmak nedir. İsterseniz 100 olsun onlar;  bizim sayımız 20 olsun ne farkeder? Bu basketbol maçıdır bu bize yakışmaz. Bu anlamda ben Uşak çevik kuvvet şube müdürü Murat Bey’e de buradan selamlarımı gönderiyorum kendisi de güvenlik önlemi açısından gerekenden fazlasını yapıyor, sorun çıkmaması için. Bu yüzden maçlarımız hep sorunsuz geçiyor, bu önemsiz bir olaydır inşallah tekrarı yaşanmaz.

Bu hafta deplasmandayız.  Aykon Ted Ankara Kolejliler maçı nasıl olacaktır. Galibiyetle dönecek miyiz?

İsterim ki bütün maçlardan galibiyetle dönelim. Sezonun ilk yarısı oynadığımız Aykon Ted Ankara Kolejliler bizim salonumuzda oynadığımız ve galibiyet aldığımız maçtı. O yüzden Beko Basketbol ligindeki ilk galibiyetimizi Aykon Ted Ankara Kolejliler maçında aldık. Bu maçta kolay olmayacaktır. Ben bu maçın çok zorlu geçeceğini düşünüyorum . Açıkçası hani %50 ,50

Çiber; Ankara’da yaşayan tüm Uşaklıları maça davet ederken, Sporcularla vatandaşın çocukların daha çok buluşması gerekliliğini hatırlatıp röportajına başarı dilekleriyle son verdi.

Haberin ayrıntıları videomuzdan takip edebilirsiniz!

Röportaj; Sema Akbulut

Yorumcu; Kerim Çiber 

Yorumlar

Aşigo 11 Yıl Önce

süper tespitler takıma yeni oyuncu lazım aşigo küfür etmek istemez ancak son maçta gördük kimse destek olmadı takıma aşigo yoksa uşak sportif olmaz aklınızdan çıkarmayın

aşigolar64 11 Yıl Önce

aşigolar basketten desteğini resmi olarak çekmıştir uşak halkına duyurulur.

Önder 11 Yıl Önce

kerim bey tespitlerinizin tamamına katılıyorum, bence ozan hoca son maçlarda takımı iyi yönetemiyor alper konusunda bende aynı fikirdeyim takıma katkısı yok

Aşigolar 11 Yıl Önce

aşigo küfür etmez ama sahipsizlik ve yönetimin oralı olmaması son maçta alınan mağlubiyet maalesef ortamı gerdi. böyle şeyler elbet yaşanacak.herkes hazır olmalı. aşigolar resmi olarak desteğini falan çekmedi. yine orda olacağız. takımımızı sadece takımımızı destekleyeceğiz

64AŞİGOLAR64 11 Yıl Önce

aşigolar'in hiç kimseden hiç bir şekilde beklentisi yoktur. tek amaci gayesi şehrinin takimlarina sahip çikmak..futbol kulubünün ise bir an önce amatörden kurtulup, profosyonel liglere dönmesi içindir tüm hirçinliğimiz ve öfkemiz...uşak uyuma kirmizi siyah renklerine sahip çik !!! 64 aşigolar !!!

Daha Fazla Haber
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın
Yaşam
Uzman Oto Servis Desteğinin Önemi
Yaşam
Oto Elektrik Arızalarına Profesyonel Bakımlar
Yaşam
Aracınıza Başakşehir Oto Servisten Check up
Yaşam
Taksim Kahvaltı Mekanları Arasında Zirve Mekan