Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Ortaköy'deki Ev Yangınında Bir Kişi Hayatını Kaybetti!

Uşak merkeze bağlı Ortaköy'de gece saatlerinde meydana gelen ev yangınında yaşlı kadın hayatını kaybetti.

 Uşak'ta zaman zaman karşılaştığımız ev yangınlarına gece saatlerinde bir yenisi daha eklendi. Meydana gelen yangında bir kişi hayatını kaybetti.

Olay dün gece saat 3:30 sularında Uşak merkeze bağlı Ortaköy'de iki katlı bir evde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre elektrik kontağının neden olduğu yangın kısa sürede büyüyerek yayıldı. Olayı ilk olarak Hesna Duran'ın oğlu Ramazan Duran, gece saatlerinde çocuklarının ağlama sesine uyandıklarında farketti. Yaşlı babaannesini kutarmak isteyen Ramazan Duran, babaannesini çağırdı cevap alamayınca içeri girdi ancak közlere basınca ayağında ayakkabı olmadığını farketti. Dumandan ve elektrik tellerinden etkilenen torun Duran, olay yerine çağırılan sağlık ekiplerince Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ev içerisinde o anda yalnız olan 85 yaşındaki Hesna Duran, meydana gelen talihsiz yangında dumandan zehirlenerek hayatını kaybetti. Yangın olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla söndürülerek kontrol altına alındı.

Olayın perde arkasında bazı gelişmeler de vardı ki belki de olayların buraya kadar gelmesinin nedeni olabilir denilebilecek cinstendi. İtfaiye'de çalışan Ramazan Duran, daha önce karşılatığı bir olayın etkisiyle babaannesinin evine giden yolun dar olması hakkında yetkili merciilere şikayette bulunmuş, ancak bilir kişi raporunda ambulans ve İtfaiye geçebilir diye karar vermesinin ardından mahkemenin de davayı ettiği öğrenildi. Dün gece yaşanan olayda bilir kişinin "İtfaiye geçebilir" kararı verdiği yerden olay yerine gelen itfaiye aracı geçemedi. Bunun üzerine evin etrafında yer alan tarladan geçmek isteyen İtfaiye aracı tarlada hareket edemeyerek olduğu yerde kaldı. İtfaiye ekipleri bunun üzerine 100 - 120 metrelik alana hortum uzatarak ilk müdahaleyi yapmak zorunda kaldılar. Daha sonra yaşananlarda ise tarım aletlerin ve tel örgülerinin bulunduğu alandan olay yerine ulaşmak isteyen İtfaiye aracı alanın dar olmasından dolayı küçük çaplı bir kaza yaptı. Bir kişi aslında kamu alanı yolu olması gereken yere muhtarlık yaptığı dönemde ev yaptı. İtfaiye ve Ambulans'ın geçişinin mümkün olmadığı ve ev yapılan bu alana, bilir kişinin "geçebilir" raporu vermesi vatandaşı ve olayı takip edenleri çileden çıkarırken, bunun üzerine böylesine üzücü bir olayın yaşanması da "hesabını kim verecek" sorusunu akıllara getiriyor.

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak meydana gelen yangında hayatını kaybeden Hesna Duran'a Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dileklerimizi iletirken; bu tür üzücü olayların arkasında yanlış ve üzücü kararların ve ihmallerin olmaması için gerekli çalışmaların yapılmasını temenni ederiz.

Haber: Vedat Deli  //  Foto: Ramazan Güner
Yorumlar

Refik TUNCAY 11 Yıl Önce

çok büyük geçmiş olsun. hesna ebeye allahtan rahmet ailesine sabırlar diliyorum.

Nuri Yalcin 11 Yıl Önce

bilir kisi kimin akrabasi bi r arastirin bakin kimlerin yoluna tas koymaya calismissiniz. allah rahmet eylesin

ramazan duran 11 Yıl Önce

120 mt ile 12 mt karıştırmayın itfaye sabaha kadar söndürme yaptı o ev nasıl söndü itfaiye olmasa sönecek miydi

Daha Fazla Haber
Güncel
Uşak'ta direğe çarpan araç sürücüsü hayatını kaybetti, 1 kişi ağır yaralı
Yaşam
Keçe ile Tanışın: Temel Malzemeler ve Kolay Projeler
Yaşam
Promosyon USB Bellek Çeşitleriyle Başarılı Reklam Çalışmalarına İmza Atın
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?