Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Hacı Adaylarının Gece Vakti Sıra Çilesi!

Uşak’ta Hac’a gidecek olan vatandaşların sıraya girme çilesi geceden başladı. Seyehat şirketlerinin adayları akşamın erken saatlerinde İl Hac Bürosu önüne çağırması, vatandaşları çileden çıkarttı.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Hac kayıtları Uşak’ta da yapılıyor. İsteyen hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı’nın aracılığıyla, isteyenler ise özel seyahat acenteleriyle Hac’a gidiyor.

Uşak için ayrılan 300 kontenjandan 120 kişinin özel şirketlerle gidebilme hakkı bulunuyor. Normal olarak sabah erken saatlerde başlayacak olan müracaatlar, hacı adaylarına akşam saatlerinde gelen haberle tam bir çileye dönüşmüş durumda. İddialara göre seyahat acenteleri yetkilileri hacı adaylarını arayarak sabahki müracaatlar için akşamdan sıraya girmeleri konusunda telefon açarak onların İl Müftülüğü önünde hazır bulunmalarını istediler. Akşam saatlerinde gelen telefonlarla aceleyle il Müftülüğü önüne toplanan hacı adayları, hiçbir yetkiliyle görüşememekten ve sabaha kadar orada beklemek zorunda kalmaktan şikayetçiler. Yaşlı olduklarından ve sabaha kadar burada beklemelerinin kendilerine zarar vereceğini belirten adaylar, bu durumun akşamdan bir şekilde sıraya konulmasını ve neden akşamdan buraya çağırıldıklarını bu karmaşıklığı kimin düzeltmesi gerektiğini bilmediklerini söylediler. Tepkilerini dile getiren adaylar, bir an önce bu sıkıntının giderilerek insanların sıraya sokulmasını ve ortaya çıkabilecek haksızlıkların bir an önce engellenmesi için konunun yetkililerinden yardım istiyorlar.

Hacı adayları bu konudan muzdarip olduklarını ifade ederken, özel acente temsilcileri ise Uşak’ta aslında temsilciliği bulunmayan ancak bu dönemlerde çalışmalar yaparak Hac seyahatleri düzenleyen şirketlerle tartışmaların yaşandığını ve bu sıkıntıdan dolayı böyle bir sıkıntının ortaya çıktığını ifade ediyorlar. Adayların mağdur olmalarını istemediklerini belirten seyahat acentesi yetkilisi, yetkililerle irtibata geçmeye çalışarak sorunu çözmeye çalıştıklarını kaydettiler.

Uşak Haber Merkezi ekibi olarak gece boyu soğuk havada yaşlıların mağdur olmaması için bu sıkıntının bir an önce giderilmesini ve konunun yetkililerini sıkıntının çözümü için gerekeni yapmasını temenni ederiz
Yorumlar

uşak64 11 Yıl Önce

öncelikle haç kuraları çıkan kardeşlerimiz şimdiden hayırlı olsun uşak müftülük hac organi̇zasyonunda etkin deyiller,insanoğlu her gün yaptiği i̇badette yaniliyor, ömürde 1 defa yaptiği i̇badette eksiklerimiz olacaktir.verilen eğitimler yeterli deyil,her hacilari uğurlamakta sikinti var,yücetepe cami̇den başka 1 alan yokmu uşakta,i̇nsanlara ezi̇yet başka 1 alan bulun veya çözüm üretin,uşak kafile başkankari ve hocalari bilgisisiz ve donanimsiz, geçen yil ne bir flamalari nede megafonlari nede bilgileri vardi,bolca otel köşesi beklediler,plan proğramda yoktu,giden görevliler hacı adaylarına hizmet için deyilde kendi havaları tam bir devlet memuru edası içinde idiler,nasıl olsa günler geçer iş biter hesabındalardı, en güzeli kayıtların serbest bırakacak diyanet işleri başkanlığı isteyen istediği özel şirketlerle gidecek,özel şirketler bu işi daha içten yaptıryorlar özverili çalışıyorlar,ama pasta büyük malum,özele kayıt olmak için evlenme yıldönümü,dede adısorulmaması gerek,şeffaf olunuz

eşme 64 11 Yıl Önce

uşak 64 hangi özel şirketin elemanısın kendi reklamını yapmanı anlarım da diyanete çamur atmanı anlayamadım.haddini bil

usak6464 11 Yıl Önce

bunun firma elamanlıyla ne ilgili var?

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila