Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Bu Parkın Dışı Seni, İçi Mahalleliyi Yakar!

Uşak Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalar neticesinde son dönemde Akse Çamlığı, Koru Park, Çoban Çeşmesi Parkı, Huzur Park, Koru Park ve Atapark gibi büyük parklar son derece bakımlı ve modern bir şekilde hizmet sunuyor. Ayrıca onlarca yeni park ve bahçenin Uşak'a kazandırılmış olması da hem kent dokusu açısından hem de aile ve çocuklar açısından sevindirici bir gelişme.

 İnsanların sosyal yaşam alanları olarak ciddi bir alternatifte oluşturan parkların sayısının artması hem yeşil alan bakımından kentin çehresini değiştirmekte hem kentin nefes almasını sağlayan ve ailelerin, gençlerin, yaşlıların yani her kesimden insanın zaman geçirebileceği alanlar olarak Uşaklıların hizmetine sunulmaktadır.

Ancak yapılan parkların ihyası ve sürekliliği konusunda zaman zaman aksaklıklar olduğu da gözlerden kaçmıyor. Bazı parklarda ki bakımsızlık nedeniyle oluşan görüntü kirliliği ve aydınlatma sistemindeki arıza ve yetersizlikler Uşak Belediyesi'nin park ve bahçeler konusundaki başarısına gölge düşürüyor.

Parkın İçi Harap Durumda

İşte bu parklardan biri olan halk arasında Eybek olarak biline Aybey Mahallesinde bulunan bir parkın durumu da içler acısı nitelikte. Uzaktan gördüğümüzde binalar içinde yemyeşil bir görüntüye sahip olan park içine girildiğinde aynı etkiyi ne yazık ki yaratmıyor.

Parkın içindeki banklar ve oturma alanları tamamen harap olmuş durumda. İçinde bulunan çocuk oyun alanının durumu ise pek farklı değil ayrıca yerlerde bulunan cam kırıkları da çocuklarımız için tehlike arz ediyor. Mahallenin çehresine güzellik katan ve mahalle insanı için nefes alma alanı olarak nitelendirilen parkın ne yazık ki bir isim tabelası dahi bulunmuyor. Molozların bulunduğu, oturacak alanlarının dahi olmadığı parkta, mahalleli kartonlar vasıtası ile çimenlere oturuyorlar.

Aybey Mahallesi Muhtarlığının hemen yakının da bulunan, yaşlı teyze ve amcalardan tutunda çocuklara kadar tüm mahallelinin uğrak yeri olan bu güzel parkın neden göz ardı edildiği ise merak konusu. Tahminimizce bir haftalık çalışma ile ilk haline dönebilmesi mümkün olan parkın daha kullanışlı hale gelmesini temenni ediyoruz.

Mahalleler Arası Ayrımcılık Mı Var?

Bir gün içerisinde üç farklı mahallede yaptığımız gezi sonrasında insanın aklına ‘mahalleler arasında ayrımcılık mı söz konusu’ şekilde bir soru geliyor. Belediyenin yapılan yol, park vs. çalışmalarının bazı mahallelere uğramadığı gibi bir algı oluşuyor. Aybey mahallesinde karşılaştığımız gibi daha birçok mahallede de yollardan tutunda çöp konteynırlarına kadar her şey rezil durumda Kemalöz, Cumhuriyet mahalleleri gibi Uşak’ın bazı mahalleleri olması gerektiği gibi bakımlı ve temiz iken Aybey, Sarayaltı, Dikilitaş gibi mahallelerimizin özellikle bazı kısımlarının durumlarının vasat olması kentte yaşayan insanlar arası ötekileştirilme mi yapılıyor? Bu insanlar belediye hizmetlerinden neden daha az yararlanıyor? Soruları insanların akıllarını kurcalıyor.

Haber - Foto: Sabire Yalçın  //  Sema Akbulut
Yorumlar

d.k 11 Yıl Önce

ben bunu dile getirmekten bıktım zaten.elmelırede,aybey,sarayaltı,mehmet akif,dikilitaş hizmet almayan mahalleler.elmalıderede yollarımız 15 yıldır karataşlarla döşeliydi dile getire getire yazın anca parke yaptırabildik.hizmet alanlar usakın hep güney tarafı.uşakın en büyük sorunu bu bence gelen başkan sadece güneye çalısıyor.işte bu yüzden oy verirken bir kez daha düsünmeli.

egeli 11 Yıl Önce

şimdi secim oldugundan hemen yapacagız vaadleri var ne sıkıntı varsa çözecekler görecegiz secimden sonra ne kadar yalan söylediklerini aybeyde duranları insan yerine koyan yok

yusuf demir 11 Yıl Önce

bizlerde yapılan işlere sahip cıkmassak olacagı bu birazda bizler yapılan işlere sahiplenelimi

ALP CAN 11 Yıl Önce

bu aybey ali erdoğan'dan kurtuluyor nihayet..

kader kahraman 11 Yıl Önce

bende ayni konudan sikayetciyim ibrahim tahtakilic cad.colakoglu sitesi yanindaki parktada spor aletlerinden beşik ve kaydiraklar eski model ve kullanissiz hiç bir yardımı yok ayrica cocuklarin yazin oynayacağı gibi icine dikenlerden giremiyosunuz ayakkabiniza giriyor dikenler lutfen bu parkida yayinlarsaniz sevinirim

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila