Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Bu Maçın Kaybedeni Yok!

Ligin lideri Banvit ile Temsilcimiz Uşak Sportif arasında bugün oynanan maçı Bandırma temsilcisi yabancılarının iyi oyunuyla 68-61 Kazandı. Maç boyunca sadece bir kez öne geçebilen Uşak Sportif’te Carter’ın gününde olmaması, Holman’ın erken faul alması, maçı Uşak Sportif’in kaybetmesinde en önemli etkenler olarak açıklanabilir. Aşigolarla Banvit taraftarı arasındaki kardeşlik ise maça damga vurdu. Aşigolar’ı mangal partisi ile karşılayan Banvit’e Uşak Sportif’li taraftarların Banvit tezahüratları ile karşılık vermesi, maçı canlı vermeyen Lig TV’ye en güzel gönderme oldu.

Maç boyunca yabancılarının iyi oyunuyla ayakta duran Bandırma temsilcisi maçın kontrolünü kaybetmeyince, Uşak Sportif’te erken faul problemi yaşayan Holman ve gününde olmayan Carter takıma sayı desteği vermeyince Bandırma temsilcisi Uşak Sportif’e rövanşı vermedi.

Dakika Dakika Maç

Maça Banvit sayı ile başladı. Cevher Özer’in asistine Mejia turnike ile destek verince karşılaşmanın ilk sayıları Bandırma temsilcisinden geldi. Mejia’nın 3 sayılık isabetinin ardından maç 5-0’a geldi.

Asist Yiğitcan Turna’dan smaç Eli Holman’dan 5-2.  Cevher’in ikinci asistiyle Erkan ile Banvit sayı bulunca bir anda maç 7-2’ye geldi ve Ozan Hoca mola almak zorunda kaldı.

Molanın ardından takımların uzunlarının sayısı geldi. Önce Holman ardından Ermal’in sayıları ile maç 10-4 oldu. Carter ve Alper’le üst üste sayılar bularak farkı 2 sayıya indiren Uşak Sportif’e, Banvit’ten Rowland dur dedi ve maç 12-8’e geldi.

Mejia Atmaya Devam Ediyor

Bandırma temsilcisinin starı Mejia’nın başarılı 3 sayılık atışının ardından, Yiğitcan Turna ile sayı bulan Uşak Sportif Miha Zupan ile rakibini yakalamaya çalışsa da Mejia buna izin vermedi ve maç 18-12’ye geldi.

Charles David’in kazandığı serbest atışlarla maç 20-12’ye geldi. Alper Saruhan’ın 3 sayılık isabeti ile farkın açılmasına kırmızı siyahlılar izin vermedi. Ermal’in kazandırdığı sayılarla 23-15’e gelen maç, Markoviç’in sayılarıyla 24-17’e geldi ve ilk periyod Banvit’in 24-17 üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci Periyod’a iki takımda oyuncu değişiklikleri ile başladı. Uşak Sportif’te Zupan çıktı Holman girdi. Banvit’te ise Erkan Veyseloğlu yerine Ermal oyuna dahil oldu. İkinci periyod’un ilk sayıları yine Simmons’tan geldi. Simmons’a Uşak Sportif’ten Warren karşılık verdi.  İbrahimi Davis ve Markovic’in karşılıklı sayılarıyla Bandırma temsilcisi 30’u gördü ve maç periyodun bitimine 5 dakika kala 30-21’e geldi.

Uşak Sportif İbrahim ve Warren İle Direniyor

30-21’in ardından İbrahim’in 3 sayılık isabeti geldi ve maç 30-24 oldu. ( 03.30 ) Davis ve Markovic  ile üst üste serbest atıştan sayılar kazanan Banvit 32-24’e geldi. Bu dakikadan itibaren sorumluluk alan Warren’in sayıları ile Uşak Sportif rahatladı ve maç 34-30’a geldi. Markovic’in serbest atıştan kazandığı sayıların ardından Uşak Sportif’ten Warren’in 3 sayılık isabeti gelince maçın ilk yarısı 36-33 Banvit’in üstünlüğü ile tamamlandı.

İkinci Yarı Uşak Sportif’in Sayısı İle Başladı

İkinci yarıya Carter, Alper, Holman ve Yiğitcan’ın oyuna alarak başlayan Uşak Sportif ilk sayılarını Zupan’ın asisti Alper’in 3 sayılık isabeti ile buldu.

Carter’in turnikeden kazandığı sayı ile Uşak Sportif maçta ilk kez öne geçti. 36-38 . Carter’a Rowland karşılık verince periyodun bitimine 8 dakika kala maç 38-38’e geldi. Alper Saruhan’ın tunikesine DAvis turnile ile karşılık verince maç 40-40’a geldi. Yiğitcan 3 sayılık atışı kaçırıp, Simmons ile Banvit sayı bulunca Bandırma temsilcisi 42-40 ile yine öne geçti. Bu dakika da Yiğitcan Turna çıktı Warren oyuna girdi. Erdinç’in asistine Zupan sayı ile karşılık verince maç yine berabere geldi.

Warren ve Carter’la Uşak Sportif Hücumlardan Boş Döndü

Simmons ve Davis ile üstüste Bandırma temsilcisi sayılar bulunca Banvit 48-44 öne geçti. Zupan’a Mejia karşılık verince son 1 dakikaya Banvit 50-46 önde girdi. Holman’ın erken 4 faul alması sonucu Mehmet Emre Boztepe oyuna girdi. Carter turnikeden sayı bulunca 3. Periyod Banvit’in 50-48 üstünlüğü ile tamamlandı.

Son Periyod

Son Periyod’a Uşak Sportif Emre’nin yerine Zupan, Alper’in yerine İbrahimle başlayan Uşak Sportif Simmons’ın 3 sayılık atışına engel olamayınca skor 53-48’e geldi. Carter’ın asistine Erdinç turnike ile karşılık verince fark 3 sayıya düştü.

Mejia Farkın Kapanmasına İzin Vermiyor – Banvit’ten 12-0’lık Seri

Mejia’nın turnikesi ile Banvit rahat nefes aldı ve maç 55-50’ye geldi. Davis’in Carter’a yaptığı faullerden birini Carter sayıya çevirince skor 55-51 oldu. Davis’den güzel smaç 57-51. Simmons 3 sayılık atışından isabet bulunca fark 2 haneli sayılara çıktı. 61-51. Ozan Hoca fark açılınca mola almak zorunda kaldı.

Carter Gününde Değil

Carter’dan kötü bir pas gelince hem Uşak Sportif sayıdan oldu hem de top Banvit’e geçti. Davis’in başarılı sayısı gelince fark 63-51 ile 12 sayıya çıktı. Cevher’in ve Yiğitcan’ın başarısız 3 sayılık atışlarının ardından Zupan’la serbest atış kazanan Uşak Sportif maçı 63-52’ye geldi. Üstüste Mejia ve Zupan’dan top kayıpları gelince, maçta 2 dakika boyunca sayı olmadı. Ermal’in faulunun ardından Banvit Caoch’u mola aldı.

Carter ve Zupan Serbest Atışları Değerlendiremiyor

Carter yine serbest atışlardan 2 de birini değerlendirince maç 63-53’e geldi. Zupan 2 serbest atışın 2 sini de kaçırdı ve son 3 dakikaya maç 10 sayı fark ile gelindi. Cevher’e Holman karşılık verince fark kapanmadı. Yiğtcan ile Warren’i , Carter’la İbrahim’i değiştiren Bulkaz Zupan’ın sayısı ile rahat bir nefes aldı ve Banvit Coach’u mola aldı. Mola sonrası Erkan’ın yerine Simmons oyuna girdi.

Warren ile farkı 10 saniye kala 6 sayıya indiren Uşak Sportif’in maçı kazanmasına Banvit izin vermeyince maçı Bandırma temsilcisi 68-61 kazanmayı başardı.

Maçın Adamı; 18 sayı 6 ribaund Samuel Jose Mejia ( Banvit )

Maçın Hareketi; Holman’ın smacı

Maçın Kırılma Anı; 4. Periyod başı top kayıpları ve 12-0’lık Banvit serisi

Maçın Hayal Kırıklığı; Yiğitcan Turna ( 2 sayı 1 asist )

Maçın Güzel Hareketi; Banvit misafirperverliği

Haber: Uşak Son Nokta Gazetesi Yazı İşleri Müdürü - Uşak Haber Merkezi Spor Editörü  //  Kerim ÇİBER

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila
Yaşam
Bursa’nın En Donanımlı Frenci Kadrosu
Yaşam
Yeni Sistem Cihazlar ile Kaporta Sorunlarına Son
Yaşam
Maltepe Oto Servis Ayrıcalıkları ile Tanışın