Kategoriler

Uşak Haber Merkezi

Çocuklara 'Hayvan Sevgisi' Semineri Verildi!

Çocuk gelişiminde temel rol oynayan hayvan sevgisi, duygusal erişkinlikte olduğu çocukların topluma uyum sağlayan sosyal bir varlık olarak yetişmesinde de kritik yer tutuyor. Bu bağlamda Uşak’ta da ilköğretim okullarında hayvan sevgisi konulu seminerler düzenlendi.

 Yaşamımızın ayrılmaz parçası ve en yakın dostlarımız olan hayvanlar, çocukların gelişiminde de önemli rol oynuyor. Doğru ilişki kurulduğu takdirde, empati yeteneğinden ahlaki değerlerin gelişimine kadar pek çok olumlu sonuç alınıyor.

Uşak Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği ve Uşak Veteriner Hekimler Odası işbirliğiyle ilimiz ilköğretim okullarındaki minik öğrencilere farkındalık ve bilinç yaratabilmek amacı ile 'Hayvan Sevgisi' seminerleri verildi.

İlköğretim Çağındaki Çocuklarda Bilinçli Hayvan Sevgisi Projesi’ kapsamında verilen seminerler Uşak’ta ki Yirmi ilköğretim okulunda gerçekleştirildi. Miniklerin ilgisinin oldukça yoğun yaşandığı ve slâyt gösterimleri ile farkındalık yaratılmak istenen seminer renkli görüntülere sahne oldu.

Seminerde öğrencilere hayvanların tanıtımı, hayvan hastalıkları ve nasıl bulaştıkları, hastalıklarda korunma, hijyen, yaşam şartları, hayvanlar için yapabilecek yardımlar konularında bilgilendirme yapıldı. Yaklaşık olarak Bin öğrenciye ulaşarak farkındalık yaratılmak istenen seminerlerde konuşmacılar öğrencilere birde tavsiye verdi. Özellikle kış aylarında hayvan ölümlerinin çok yaşandığına değinen ve bunun sebebinin; soğuktan korunmak için arabaların motorlarına sığınan sokak hayvanlarının dikkatsizlikten kaynaklı olduğunu aktaran konuşmacılar öğrencilerden, başta anne – babaları olmak üzere yakın tanıdıkları herkesi bu konuda daha dikkatli olmaları için uyarmalarını istedi.

Seminer etkinlikleri kapsamında; Milli Egemenlik İlkokulu, Timur Ertürk İlkokulu, Turan Akçay İlkokulu, Öğretmen Mahmut Özgöberk İlkokulu, Uğur Serdaroğlu İlkokulu, Yaşar Akar İlkokulu, Atatürk İlkokulu, Aybey İlkokulu, Gül İlkokulu, Hasibe Ve Mazhar Gürbüz İlkokulu, Bireylül İlkokulu, Ganime Özadam İlkokulu, Ergenekonİlkokulu, Şevkat İlkokulu, Müjde İlkokulu, Dikilitaş İlkokulu, Emine Niyazi Deveci İlkokulu, Mehmet Sadık Boz İlkokulu, Bölme İlkokulu, Hasan Hilmi İlkokulu'nda yaklaşık 1.000 öğrenci ile biraraya gelindi.
Yorumlar

Daha Fazla Haber
Güncel
Gençlik kolları başkanlığına aday olduk kıymete bindi meğer gençlere bırakamayacakları kadar değerliymiş, biz yeni anladık.
Güncel
Şehitlerimizin kemiklerini sızlatmak, Şehit ailelerini yıkmak pahasına konuşan siyasiler susun ve HALKA KULAK VERİN
Yaşam
CMB Yachts'ın Zarafet ve Güç Buluşması: Fortuna Yachts
Yaşam
Spor Çantasında Mutlaka Olması Gereken 5 Özellik
Yaşam
Doğal Taşlı Gümüş Takı Nasıl Olur? Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Sağlık
Apikobal Nedir, Ne İşe Yarar ve Nasıl Kullanılır?
Teknoloji
Mobil Ödeme Bozdurma Nedir?
Yaşam
Tahta Kurusu İlaçlama
Yaşam
Uygun Fiyatlarla Seyyar Tuvalet Kiralama
Yaşam
Aracınızın Kozmetiği Pasta Cila